Най-малко 13 загинали при инцидента с пътническия самолет в Москва

Екипажът е потвърдил, че самолетът е бил поразен от мълния
Обновена: 5 май 2019 21:36 | 5 май 2019 21:35,
100
Най-малко 13 загинали при инцидента с пътническия самолет в Москва
Снимка: БТА

Най-малко 13 човека загинаха, а шестима са ранени при подпалването на пътническия самолет "Сухой Суперджет 100", извършил аварийно кацане на московското летище "Шереметиево", предаде ТАСС, като се позова на медицинските служби.

Още по темата

"По последни данни са загинали 13 човека, шестима са ранени. Съдбата на част от пътниците е неизвестна", заяви източник от медицинските служби.

След извънредната ситуация със самолета летище "Шереметиево" работи в ограничен режим.

"В момента летище "Шереметиево" работи в ограничен режим с една писта", заяви пресслужбата на летището.

По данни на летището екипажът на самолета, пътуващ от Москва за Мурманск, е съобщил за неизправност след излитането и е решил да се върне на "Шереметиево".

Самолетът е извършил аварийно кацане, след като на борда му е избухнал пожар, заяви пресслужбата на летището.

Основната версия за пожара е удар на мълния, казаха службите за спешна помощ. Екипажът е потвърдил, че самолетът е бил поразен от мълния.

Към момента текат действия по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до възникване на произшествието, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
19
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Жертвите вече са над 40 .... След направо Геройското кацане на пилотите ...и пълната Анархия и глупост на наземната организация ... и алчноста за ръчмия багаж на част от пътниците ... Абе руска работа . Ако бяха изгорели хбриди толи или политици щеше да е добре ...Но така обикновени хора Жалко .дано поне ранените се оправят
36
2
 
19
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
60 Работата изобщо не е объркана, а много ясна. За 10 г, от тия самолети, са построени 7, (седем) От тях, вече, "живи" са само 3 (три) Другите, леш!
35
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния терористичен акт на краварите ! Само краварите са способни да палят и взривяват невинни хора и малки деца !
34
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Допуснах грешка, снабдих с МС-21 с ПД-18, а той ще лети с ПД-14. ПД-19 НЯМА, какашка!Можеш да сравниш показателите на ПД-14 с аналозите му. 15 години изоставане! Я се *б* в *ъ**!Какви цветя ще мириша, ти плашиш ли ме? Нищо няма да мириша, защото ще съм прах.За малкото време, дето ми е останало, мога да разплача мнозина...
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда. Никаква мълния не го е подпалила, ами им спряла радивръзката и решили да се върнат. Не посмели да изхвърлят гориво и кацнали с пълни резервоари. Прекалено тежък самолета, изкривили се колесниците и пробили резервоарите. Не е горял самолета преди да кацне. Пилотска грешка плюс проблеми в дизайна. Това е. Мир на праха на жертвите.
32
0
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
До Handel:Празно пространство ти е главата. Как можа да изръсиш толкова глупости на толкова мялко място?
31
8
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До ЦРУ:Бе не летят много с боинг. Особено със 737, който в последните 2 месеца се оака пет пъти, с много повече умрели.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изглежда пилотите са кацнали грубо, а колестниците не са се е счупили и откачили както би трябвало, а са се изкривили и пробили резервоарите, което е признак за кофти дизайн.. за това е отрязана първата част от кацането и не чакат пожарникари, не е горял самолета преди самото кацане .. пак добре че вятъра е бил в посока да не прецака евакуацията ..
29
15
 
19
 
! Отговори
истината за Русия преди 5 години
Рyсофилиcтиците да замълчат, защото умрелите вече са 41. Всеки час добавят по 10 докато стигнат истинската цифра. Русия е едно забравено от Бога място, където управляват пропадняци като Путин и Медведев и се произвеждат Москвичи и такива скапани самальоти като НеСуперджет
28
4
 
3
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 5 години
"Затова мога само да се моля за още паднали руски самолети и загинали руснаци.".......Моли си, моли се да не те докопат! Прочети финала на "Епифанские шлюзи" на Платонов!Твоят финал ще е същия! Разпран!Днес папа Франциск също се молеше, но за други неща. Дано Господ го чуе! А ти и днес не си смирил душичката си лаjняна! Ще излезе вярно, че се стараеш толкова, защото имаш наследствени грехове. Или поне други ги мислят за грехове и искаш да се харесаш на новите господари. Все равно - хавно!
27
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
250 самолета , 4 години летят, над 500 000 часа във въздуха, над 100 000 излитания и кацания и никакви забележки. Накрая падат два в рамките на 3-4 месеца, с абсолютно аналогичен проблем - това на какво ви прилича? Това е диверсия, умишлена авария. Не смеят да ги пуснат, защото не знаят кога руските животни ще направят следващата диверсия и ще избият невинни хора.
26
9
 
11
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Каква мълния, какви пет пари. Самолетите не могат да бъдат поразени от мълбия, тъй като не за заземени по никакъв начин. За "мълнията" самоелтът е празно пространство. Но при болклучав самолет е възможно излизане от строя на уреди от индуктиране на статично електричество. Близко е до ъкъла, че електрониката на всеки нормален самолет е защитена от статичното електричество.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да те срещна, за да попадна заслужено под друг!Вземи попадни под тоя, че иначе може да миришеш цветята откъм корените, рузкий вьйсер... ПД-19 е с 15 години след западните двигатели.
24
4
 
4
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 5 години
И ти си същото гавно, откакто се появи под това име, както и с предното.Дришъл, МС-21 е с новия двигател ПД-18, който настигна и в някои отношения надхвърли аналогичните двигатели на P&W, GE и R-R. За пръв път построиха двигатели специално за пътнически самолети - тихи, икономични и лесни за поддръжка. Това е цяло семейство мотори, с по-мощни образци.Може да ти е мъчно, няма да ти кажа да идеш да се обесиш, защото попадам под един параграф. Искам да те срещна, за да попадна заслужено под друг!
23
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съболезнования за загиналите
22
18
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Двата боинга 738 МАХ паднаха в резултат на руска диверсия. Но никога няма да ви го кажат, защото за такова нещо трябва да избухне световна война. Ако проблемът беше софтуерен, досега да са го оправили 1000 пъти. Затова мога само да се моля за още паднали руски самолети и загинали руснаци.
21
11
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Иначе са царе на лъжите - първо само един загинал, после май неколко, накрая поне 13... и после кой знае още колко... В Просия има глад за пилоти, но от чужбина не взимат. Обучават куцо и сакато. През 2015 едни такива специалисти забиха боинга с носа надолу в пистата в Казан.
20
6
 
4
 
! Отговори
Аз съм №29 преди 5 години
Благодаря за 4-те минуса! И 400 да сложите, все това е!Да продължа, защо SSJ е обречен самолет. Самолетът е замислен като руски корпус, направен от най-добрата аеродинамическа школа в света, от модерни материали и останалото - купено от най-добрите западни производители. Американски двигатели, френски, британски и т.н. части. Речено-сторено, договорено. Западняците, в ущърб на своите интереси се измъкнаха като глиsти, само и само да провалят проекта. Руснаците започнаха "импортозамещение" и
19
0
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 5 години
Бива неграмотност, ама твоята! Еърбас e фамилия реактивни пътнически самолети, произведени от международния европейски консорциум със седалище в Бланяк край Тулуза. Има подразделения в САЩ, Испания, Китай. Части се произвеждат в Русия (много при това, но впечатлява колесарката на А-380, 3,5 т титан и титанови сплави!). Двигателите са британски или американски. Тууупан!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При тези пламъци ако са се спасили 13, пак е добре!