САЩ пращат бойна амфибия и ракети "Пейтриът" в Близкия изток

Било в отговор на напрежението с Иран
11 май 2019 09:16, Александър Попов
100
САЩ пращат бойна амфибия и ракети "Пейтриът" в Близкия изток
Снимка: Reuters

САЩ изпращат бойния кораб-амфибия "Арлингтън" и батарея зенитни ракети "Пейтриът" в Близкия изток, съобщи Пентагонът на фона на напрежението с Иран, предаде ДПА.

"САЩ не търсят конфликт с Иран, но ние сме готови да защитим американските сили и интереси в региона", се подчертава в съобщението, разпространено вчера.

Изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан одобри предислокацията на военнотранспортния кораб "Арлингтън" и на батарея зенитни ракетни комплекси "Пейтриът" в зоната на оперативна отговорност на Централното командване на САЩ - Сентком, в която влизат Близкият изток и Централна Азия.

Те ще се присъединят към ударната група на ВМС начело със самолетоносача "Ейбрахам Линкълн" и тактическата група бомбардировачи в Близкия изток като отговор на свидетелствата за повишена готовност от страна на Иран за провеждане на настъпателни операции срещу сили и интереси на САЩ в региона, се казва в съобщението на пресслужбата на Пентагона, цитирано от ТАСС.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо направи непланирано посещение в Багдад в четвъртък, посветено на заплахите срещу американски интереси от Иран, заради което отмени визитата си в Берлин, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ТОВА КОРИТО ЕДИН КОНТЕЙНЕРОВОЗ МУ СТИГА!
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той не е само невеж. Той е и гл,упав.
78
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слава Украина !! Град Хишам обл.Дейр ее Зор -Сирия .
77
0
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Анонимен-82: Тина колко години си! Или просто си невеж?!
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от Германия: На руснаците не им трябват самолетоносачи!
75
0
 
9
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Сата НАТО-41: А кой е победил Хитлер ???
74
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСащ са презирани в цял свят. Европейците масово не могат да ги понасят. Били спасили Европа, о не, ще се разплача от умиление. Единствено са си гонили собствените интереси. Отвориха втори фронт за да вземат парче от баницата. Превърнаха разрушена и задлъжняла към тях Европа (и Япония) в своя колония. Сега налагат мита на Европа, Канада, Япония. Егати съюзниците. Циврят денонощно срещу Русия и Иран защото им се опълчват. Когато се разпаднат цял свят ще си отдъхне с облекчение.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Пишеш на Гов НАТО. Губиш си времето, няма да те разбере. На декортикирани хапчета не помагат. Само онази с косата ще го оправи.
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти знаеш ли какво е "амфибия"? Баси неграмотника, бих те изхвърлил моментално, да отидеш да бачкаш в "Чистота"! "Арлингтън" (който не е на снимката!) е десантен кораб, а не амфибия!
71
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68Какви самолети правят иранците ли? Да не седна да ти ги изброявам, бе мързеливецо! Отвори Уикито и сам виж. Правят няколко техни самолета с руски или други двигатели. Имат и опитен екземпляр на проектиран по стелтс-технология. Имат много от най-скоростните американски F-14 Tomcat, френски Миражи, руски МиГ-29, китайски, канадски и техни. Минус за авиацията им е, че имат много разнороден парк. Чети,то сляпото окато прави!
70
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо се издавиха самальотите на Кузя. После и той ритуално се самоудави на дока при поредния опит за съживяването му. Бас правя, че ще отиде са скрап.
69
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това краварско корито и един "Калибър" му е достатъчен,който може да бъде изстрелян от най-обикновена гемия,покрай която краварското "страшилище" може да мине,без да разбере,какво го очаква!Май скоро не само ще се перат памперси,но и ще се събират останки от корито и кравари,за да попълнят музеите на нечовешката наглост,заради "интересите" им пръснати по цял свят!Скоро светът ще подпука интересите им по света и ще им ги напъха в тъпата краварска територия,та да миряса всичко!
68
5
 
11
 
! Отговори
Неизбежно преди 4 години
Пак ще хвърчат ***,джапанки и потури във въздуха!
67
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има на север от нас :) Всяка държава "приятел" за тях от 100 год на сам е окопирана и бедна. САЩ има десетки съюзници и уважаващи ги. Единствените борещи се да махат това проклятие комунизъм от лицето на земята. Успех още малко останаха ! Единствените спасили Европа от хитлеристка германия, единствените противопоставили се на Японската империя , единствените имащи ***. Вие си блеиитее скоро турците като почукат , ще ви видим какви мъже сте . Най вероятно женки.
66
9
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Няма по -гнусна и ненавиждана държава от ФАЩ!
65
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най гадните в окръга - Ираанн. Само тояга
64
9
 
22
 
! Отговори
Бонобо преди 4 години
До Панталей Партизанина"Кузнецив " е на док на основен ремонт. Така, че няма да е виновен за увеличеното количество пампелрси в US Marine. Той е самолетоносещ тежък крайцер, въоръжен със страховити ракети "Калибр", "Гранит" и "Оникс". Димял бил, да, димя, за да отвлича вниманието на натовските тыпанари и преведе под себе си две подводници..Руснаците хич няма да се стараят много с него, няма да му монтират ядрен двигател. За тях той е повече средство за тренировка на бойни морски пилоти.
63
3
 
17
 
! Отговори
11 преди 4 години
И повече пампърси и гъзна артия да си земат.
62
4
 
10
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...na sveta otdavna veche sa mu omraznali tezi " amerikanski interesi " !!! Vreme e za Amerika da proumee,che ima prichina sveta da gi mrazi I nenavijda !
61
1
 
23
 
! Отговори
Ехаааа.... преди 4 години
...яко миролюбие ще падне в региона!