САЩ пращат бойна амфибия и ракети "Пейтриът" в Близкия изток

Било в отговор на напрежението с Иран
11 май 2019 09:16, Александър Попов
100
САЩ пращат бойна амфибия и ракети "Пейтриът" в Близкия изток
Снимка: Reuters

САЩ изпращат бойния кораб-амфибия "Арлингтън" и батарея зенитни ракети "Пейтриът" в Близкия изток, съобщи Пентагонът на фона на напрежението с Иран, предаде ДПА.

"САЩ не търсят конфликт с Иран, но ние сме готови да защитим американските сили и интереси в региона", се подчертава в съобщението, разпространено вчера.

Изпълняващият длъжността министър на отбраната Патрик Шанахан одобри предислокацията на военнотранспортния кораб "Арлингтън" и на батарея зенитни ракетни комплекси "Пейтриът" в зоната на оперативна отговорност на Централното командване на САЩ - Сентком, в която влизат Близкият изток и Централна Азия.

Те ще се присъединят към ударната група на ВМС начело със самолетоносача "Ейбрахам Линкълн" и тактическата група бомбардировачи в Близкия изток като отговор на свидетелствата за повишена готовност от страна на Иран за провеждане на настъпателни операции срещу сили и интереси на САЩ в региона, се казва в съобщението на пресслужбата на Пентагона, цитирано от ТАСС.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо направи непланирано посещение в Багдад в четвъртък, посветено на заплахите срещу американски интереси от Иран, заради което отмени визитата си в Берлин, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
31
 
! Отговори
Observer преди 4 години
САЩ да престанат да дрънкат оръжие, защото накрая ще хапнат дървото! Цял свят вече ги ненавижда! Скоро ще се превърнат в най-обикновена държавица, с която никой няма да се съобразява! Имат огромен вътрешен и външен дълг, народите се отказват от хегемонията на долара, скоро, много скоро ще бъдат никои!
59
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха..да не мине пак едно старичко СУ над тях и да им "изгаси" лампите?За справка-доблестният краварски ракетоносец "Кук" :) В Гърция половината екипаж си пусна рапортите след "произшествието",а корабът си попълни запасите от....ПАМПЕРСИ :) ахахахаха
58
15
 
5
 
! Отговори
до Пантелей Гащника преди 4 години
"Маневрения и бърз" Кузя, който одими с черен дим Ла манша ? Нека заповяда....
57
12
 
10
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Това решение от страна на САЩ никак не е мъдро, защото към региона вече пътува изключително бърз маневрен и безапелационно смъртоносен самолетоносач от мирна и приятелска държава. Това е величественият Кузя от Руските Военноморски Сили. САЩ ще постъпи мъдро и ще обърне параходите обратно към Америка защото с Кузя конфликтът е излишен. Кузя винаги печели!
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът ще помага наИран.
55
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А статистика на дезертиралите от страх кравари не пускате , нали !
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 66Абе стига празни дрънканици. Кажи какъв самолет правят?
53
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние за да защитим българските интереси ще изпратим братя Диневи с тяхната шхуна и с група пайнерки на борда и тогава да видиш как ще се уплашат аятоласите от нашите гърли....
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правят самолети които могат да летят а не такива дето падат из тихия океан още непристигнали до купувача. Не такива с хиляди дефекти за които няма резервни части и със сигурност не такива дето изразходват пари без да летят.
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 64Та какви самолети и танкове правят ? Ххахаха! Бледи копия на Мираж 3 и Т 62 от шейсетте години??
50
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран разполага с много млад и високообразован народ - имат двойно повече студенти но 100000 души от Израел.. С учени, с технологии, с производства. Правят самолети, ракети много типове, танкове, катери, миниподводници, леко стрелково оръжие и какво ли не. И 650000 редовна армия с боен опит. Да заповядат гостите им!
49
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин на 60 години може да смачка всеки един изненжен американофилски *** пеееас. така е защото той е мъж а не ***
48
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиkвениk, прилича ли ти това корито на USS Arlington LPD-24? Или по стар навик хващашпървата снимка от Ройтерс и ни я пробутваш безсъвестно! Обидно отношение към читателя! Няма да излезе журналист от никого от вас!В Пентагона знаят, че Иран разполага с отлични противокорабни ракети и който влезе през Ормузкия пролив, няма да излезе.
47
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е че ако САЩ атакува Иран това ще доведе до края на Израел.
46
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислиш ли, че ***, като теб ще изглежда като Путин, когато станеш на 65 г.? Мъжете от моя род никога не могат да изглеждат така. Ние сме високи, имаме четинести бради и не си инжектираме ботокс. Не, определено не изглеждаме като ухилени пластмасови куклички.
45
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците нямат никакъв шанс при нова война. Ще се разпаднат окончателно. Те толкова години се бият с разни племена, талибани, *** и тн и не могат да се оправят та тръгнали да заплашват силна държава като Иран. Освен това Иран ще се бие за своето оцеляване на територията си а САЩ са на майната си някъде далеч от земите си. Иран ще има пълно право да им унищожи всички сили в района.
44
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от ГерманияКак ще пратят Кузя руснаците бре?? Той потъна безславно на дока.
43
36
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Иранците нямат никакъв шанс ! Когато се налага американците да защитават световния мир или да си защитават интересите , не си поплюват ,а дори потапят и руски атомни подводници ! А сега ако им стиска на руснаците нека да пратят в района единствения си самалетоносац Адмирала Кузнецова , та да остана и без него ако американците се ядосат и решат да потопят димящият локомотив Адмирала Кузнецова !
42
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джулиан Асандж разкри зверствата на американски войници срещу цивилно население, жени и деца в Ирак и как са изтезавали хора като в Аушвиц, над 1 милион жертви. Затова му съсипаха живота, защото разкри истината. Ако американския бaшибозук нападне Иран, иранците да не се колебаят да защитят родината от окупатора, иначе ги чака същото. Съсипани и разорени за близките 300г. напред. Русия да ги въоръжи до зъби. С куршум да поздравят агресора и със сабя да го помилват, както е казал поета.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
EI SATANATO TI VERNO VECHE XALIUCINIRASCH I POVRYSCHTASCH OT DROGA MALEEE BQGAI NA PSIXIATYR LICHI TI OT 100 KM CHE SI NENORMALEN