Путин: Бихме искали да възстановим отношенията със САЩ

Руският президент отрече Москва да се е намесвала в американските избори
Обновена: 15 май 2019 00:12 | 15 май 2019 00:01,
39
Путин: Бихме искали да възстановим отношенията със САЩ
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин се срещна тази вечер в Сочи с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо и изрази надежда, че сега се създават условия за възстановяване на руско-американските отношения, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

"Както знаете, съвсем неотдавна, преди няколко дни, имах удоволствието да разговарям с президента на Съединените щати по телефона и у мен се създаде впечатление, че президентът е настроен за възстановяване на руско-американските връзки, контакти, за съвместно решаване на въпросите, които представляват взаимен интерес за нас", каза Путин. "Ние от своя страна неведнъж сме казвали, че също бихме желали да възстановим отношенията в пълноформатен обем. Надявам се, че сега за това се създават необходимите условия."

Още преди началото на разговора с Помпейо Путин каза, че Русия никога не се е намесвала в американските избори. Отсъствието на сговор между Русия и сегашната американска администрация бе потвърдено и от доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, който е обективен, отбеляза руският президент.

"Въпреки цялата екзотичност на работата на комисията на господин Мълър, трябва да му се отдаде заслуженото. Като цяло той проведе обективно разследване и потвърди отсъствието на каквито и да е следи и на какъвто и да е сговор между Русия и сегашната администрация - твърдения, за които ние от самото начало казахме, че са пълна глупост", подчерта Путин.

Президентът отбеляза също, че той и Помпейо имат какво да си кажат и по въпроса за стабилността на глобалните енергийни пазари.

"Ние знаем, че САЩ вече са станали голям производител на петрол и в този смисъл имаме за какво да си говорим от гледна точка на стабилността на световните енергийни пазари", каза Путин.

Според него двустранният стокооборот за изминалата 2018 г. е показал известен, макар и неголям ръст, след като през последните години почти е клонил към нула. Той добави, че има и други насоки за възможно взаимодействие в сферата на икономиката и изрази надежда "всичко това да стане предмет на обсъждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещата е по инициатива на американската страна !Така подадено заглавие обърква читателя !Има още нещо интересно, Ирак иска С-400комплекси а също се говори за проекти свързани с енергетиката !
11
2
 
9
 
! Отговори
въпросче преди 4 години
Дали ако Хилъри Клинтън беше станала президент на САЩ щеше да се говори за руска намеса в изборите?Дума нямаше да обелят, а какво ли остана за разследвания, спецпрокуроти и др. подобни.Така че всичко е сценарии на дълбоката държава.
10
7
 
17
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Путин не лукави,като казва ,че за него е удоволствие да разговаря с Помпео и Тръмп -позицията му е желязобетонна!С още по-голямо удоволствие той ще разговаря с тях в края на годината -когато бъдат пуснати в действие Силата на Сибир и Турски поток и бъде завършен Северен поток 2.Така ще има възможност да отделя повече пари и време за развитите на иконом.отношения с Китай и бившите съветски републики и най-вече в Русия!И да наблюдава как Украйна се срива и как се гърчи ЕС!
9
16
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Много е лесно. Путин връща Крим на Украйна , спира разработката на нови оръжия , не се меси във вътрешните работи на независими държави и стават чудеса.Ех , мечти , мечти..!
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз пък бих искал да спечеля милионите от тотото, ама все не ми се получава...
7
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците масово се женят за китайки, японки и корейки. За това рускините остават без мъже и си търсят в чужбина. Рускиня за китаец или японец - много рядко, а още по - рядко за кореец. Става дима не само за стандарт на живот и обичаи, а и за размери на половите органи ;)
6
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички бягат на поклон при Путин.Разговарят само сьс силните слабаците ги подритват камо ли да ти дойдат на крака.
5
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омеква джуджии. Само с аборигени да се събираш..Не си е работа.
4
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бихме искали да възстановим отношенията със САЩ.Превод за неграмотните русофоби-сороси : бихме искаи и искаме са 2 различни неща . Или - бавайте си мамките , кравари - китайчетата ще ви оправят и не просете милост от нас !
3
13
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
чакам пасивните атлантически джендърченца да кажат нещо ?Осъзнавате ли какви бавно развиващи кретеноидчета сте за дето повярвахте на такива опашати лъжи и пропаганди за разни руски намеси!Моля гръмнете се и се изкарайте от човешкият генофонд това ще е единственото свястно нещо ,което можете да направите на този етап!Искрено се надявам повечето от вас да не са се размножили!
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана с Крим? Каза ли нещо Помпея?
1
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джуджето от Тръмп само автограф може да вземе.