5 основни грешки при отслабването чрез ходене

Не правите интервални разходки
22 май 2019 20:10, Михаела Лазарова
3
5 основни грешки при отслабването чрез ходене
Снимка: istock

Ходенето е най-естественото движение, което нашето тяло може да извършва. То е създадено, за да се движи изправено и това е неговият природен начин да се позиционира в пространството. Според лекарите продължителното тичане може да навреди на много системи в организма, най-вече на опорно-двигателния апарат, тъй като телата ни не са създадени за пробег на дълги разстояния.

С ходенето обаче нещата не стоят по този начин. То е възможно най-полезното движение, което можем да изпълним, стига да не допускаме някои грешки. Те ни пречат да постигнем резултатите, към които се стремим най-вече от гледна точка на стройната фигура.

Ето и грешките, които не трябва да допускаме, за да постигнем успех:

1. Ходене в един и същи ритъм.

Тичането за отслабване и усъвършенстване на издръжливостта изисква редуване на бърз с бавен ритъм. Така тренировката е най-ефективна. Същото е и с ходенето. Ако вървите с едно и също темпо през цялото време, както и по равен терен без наклон, ще постигнете по-бавно резултатите, към които се стремите.

2. Забравяте да проверите крачкомера си.

Ако нямате специално устройство, което измерва извървените крачки на ден, можете да инсталирате такова приложение на телефона си. Този софтуер е полезен, защото ви ориентира в разстоянието, изминато в крачки.

3. Не правите интервални разходки.

Те представляват редуване на бързо ходене с кратък спринт или бързо изкачване на стълби. Целта е да се повиши сърдечният ритъм, който ускорява обмяната на веществата. Това е чудесна алтернатива на тежките тренировки, на които не всеки е фен. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


3
Още по темата: спортдиетаотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бързате и ви се разлива ракията от чашата.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Неука история. Такива пенкилер писачи ми омръзна да се изказват неподготвени. Статията може да е от полза на стари и/или болни хора. На млади момичета като от снимката няма да свърши работа.
1
3
 
7
 
! Отговори
преди 10 месеца
Пълен и непълен член? Отново и отново неуки автори..Тук,в Дир-а и повсеместно.