Китайци инвестират в завод за електромобилни батерии в Челопеч?

Инж. Алекси Кесяков цели още по-сериозно развитие на града си
4 юни 2019 11:49, Екип на Bloomberg
26
Китайци инвестират в завод за електромобилни батерии в Челопеч?
Снимка: Pixabay

Кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков обяви, че преговаря с китайски инвеститор за изграждането на завод за производство на електромобилни батерии. Това сподели той в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Осъзнавам, че рано или късно залежите на злато в Челопеч ще се изчерпат и ние ще отидем в другата крайност. Затова полагам много усилия за изграждане на бизнес парк, който да се превърне в алтернатива след 3-4 години. В момента водим преговори с китайски инвеститор за изграждането на завод за електромобилни батерии, тъй като смятам, че това е бъдещето“.

Челопеч се прослави, като общината с най-висока средна заплата в цялата страна, но изглежда, че амбициите ѝ не свършват до тук. Остава само въпросът за квалифицираната работна ръка, от която би имал нужда един евентуален нов инвеститор.

Всичко по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
9
 
! Отговори
грейн пийс преди 4 години
Плебей! Ставайте да гласувате на следващите избори щото вече веднъж ТИКВАТА допусна дрениране в БГ. После да не страдате? Да видиш детето си болно РАК само, защото е пило вода, която е била заразена с нефт, защото американска фирма дренирала българска Земя.На никого не го пожелавам. Това, което ние правим(седим и не гласуваме срещу ГРОБ) и БОГ не може да ни го направи. ДА УНИЩОЖИМ МАФИЯТА!!! Не на дренирането на БЪЛГАРИЯ!!! Без производство, което замърсява БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА. ВИСОКИ ЕКО ТА
4
5
 
10
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Плебеите веднага наскачаха като едно време. Пак тогава скачаха за СДС.ПЛЕБЕИ! Кой от Вас може да изчисли ЕКО такса при производството на една батерия?Вие знаете ли, колко вреден отпадъчен материал има това производство? КИТАЙ няма да ползва модерните технологични батерии на БАН, а ще си ползват конвенционална технология за производство на батерии,а тя Е НАЙ-МРЪСНАТА.БГ ПЛЕБЕИ, по-добре да Ви го каже някой в очите от колкото после децата Ви да се раждат с три крака. Пр0сти сте!!! СКАЧАЙТЕ!
3
6
 
11
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Вън КИТАЙ от БЪЛГАРИЯ!!! Замърсяването свързано с производство на батерии е толкова голямо, че ако се включи към цената на електромобила себестойността му ще бъде 1 милион лева за бройка. Само, че КИТАЙ не е научен да плаща огромни ЕКО такси.Истината е, че МУТРАТА е просто момче. Какво разбира едно пожарникарче от замърсяване? Той е прочел една книга - ВинетуТикво, после кой ще плача лечението на ОНКОБОЛНИТЕ?КИТАЙ да сглобява ел. коли в БГ, а БАТЕРИИ да произвежда в ГЕРМАНИЯ или в КИТАЙ!
2
12
 
21
 
! Отговори
ДААА преди 4 години
докараха ни дотам да сме евтина работна ръка и за китайците. Благодарим ти ГЕРБ за европейското ни бъдеще
1
8
 
11
 
! Отговори
И НИЕ ЩЕ ИНВЕСТИРАМЕ преди 4 години
в САЩ. Да си строят нов завод за самолети и да ни ги продават по 200 млн $ бройката Ф16