Русия и Китай - с безпрецедентна близост в отношенията си

Си и Путин се определиха взаимно като близки приятели
5 юни 2019 23:30, Анисия Иванова
79
Русия и Китай -  с безпрецедентна близост в отношенията си
Снимка: БТА

Лидерите на Русия и Китай заявиха при днешните си разговори в Москва, че страните им никога досега не са поддържали толкова тесни отношения. Това става във времена на напрегнати отношения и на двете страни със САЩ, предаде ДПА.

На срещата със Си в Кремъл Путин каза, че отношенията на Русия с Китай са достигнали безпрецедентно равнище през последните години.

През последните години Москва следва курс към все по-тесни отношения със съседен Китай, след като връзките й със Запада се влошиха заради кризата в Украйна, отбелязва ДПА.

От друга страна, отношенията на Пекин с Вашингтон също се влошиха и това влошаване прерасна в откровена търговска война. Визитата на Си в Москва и Санкт Петербург е с фокус върху укрепването на икономическите връзки.
Русия и Китай "устояха на изпитанията, (на) променящата се ситуация в света и в нашите страни, успяхме да изведем отношенията си на най-високото им равнище досега", е казал Си пред Путин според стенограмата на Кремъл от разговора.

Си и Путин се определиха взаимно като близки приятели.

"През последните години, благодарение донякъде и на Вашето пряко участие, отношенията между Русия и Китай достигнаха, без да преувеличаваме, безпрецедентно равнище", обърна се руският президент към китайския си колега.
Путин и Си ще посетят и Московския зоопарк, тъй като Китай ще подари на Русия две панди. След това двамата лидери ще се отправят към Санкт Петербург, където ще участват в най-престижния руски икономически форум.
След днешните разговори Путин и Си се обявиха и за това да бъде възстановена жизнеспособността на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, предаде ТАСС.

"Позициите на Русия и Китай по повечето международни въпроси или напълно съвпадат, или са сходни", заяви съветникът в Кремъл Юрий Ушаков, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: КитайотношенияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 60Добре, Китай е по-братски от Украйна щом предпочиташ така.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 59Аха. "братЦка Окрайна" викаш... Я виж какви заплахи и rлyпости бълват окраинските официални лица за Русия и тогава виж кой е нarъл. Ако някой се дразнеше така с хамериканците, камък върху камък нямаше да остане. Много ги жалят руснаците.
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МдаТова за което обвиняваш запада, в действителност е резултат от огромната грешка която направи Путин. Той сам се набута в ръцете на китайците, вместо да върви с белите държави, които му бяха подали ръка. Тоя негов Крим и наглото му държание спрямо братска Украйна в дългосрочен план ще струва много скъпо на Русия.
56
3
 
3
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Русия, Китай + Турция. Солидна тройка. Връзката там е толкова сплотена, колкото между българин, *** и турчин.
55
3
 
5
 
! Отговори
Гойко преди 4 години
До МдаРесурсът е в главите, не в земята или в евтиното производство. Русия и Китай съответно. Който го има в главата, ще намери начин да задоволи потребностите и от евтина работна ръка и от материял.
54
6
 
14
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Безумието на САЩ да започне война с Русия я прати в обятията на Китай,а от това Западът само губи.Да подариш на Китай значителна част от световния природен ресурс и мощен военно съюзник-това си е чиста недалновидност!Ясно че първоначалната идея е била бързо справяне с Русия и после атака срещу Китай,ама дали въобще са пресметнали реалните шансове това да стане?Май не!Да си носят последствията!Жалко само,че вкараха в белята много страни,които никак не бяха заинтересовани от всичко това...
53
3
 
5
 
! Отговори
ВВ преди 4 години
Малий, става страшно когато такива *** се надушат. Липсва им Ердоган за да е пълна картината. Иначе, че няма какво толкова ново и свежо да предложат на света е ясно.
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сорошчета,надушвате ли дебелия.
51
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сибир е китайски! Въпросът е приключен!
50
20
 
6
 
! Отговори
СЛУЧАЙНО Е, преди 4 години
ЧЕ ОТ НЯКОЛКО ТОП НОВИНИ 2 СА ВИ ЗА РУСИЯ... НЯМА САЩ, ЕС ЗА ВАС... ЛИЧИ ОТКЪДЕ ИДВА ФИНАНСИРАНЕТО... А ВПРОЧЕМ РУСИЯ НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА! ТЯ Е ЗАД ОГРАДАТА. ИНТЕРЕСУВА НИ КАК Е В ЮК, ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ... ТАМ СА ДЕЦАТА И БЛИЗКИТЕ НИ, НАТАМ СМЕ ТРЪГНАЛИ НИЕ! ТА АКО ИСКАТЕ ПОСЕТИТЕЛИ -ПОМИСЛЕТЕ. Е, ВСЕ ПАК РУБЛИТЕ СА ДЕФЛИРАЩА ВАЛУТА, НО СА СИГУРНИ... ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ...
49
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
официалнов русея има 35 000 китайски студенти в китай има 20 000 руски студентидале ще се обединяват незнамно това е краят на краварската хегемонияи ние пак сме на губещата странанационален синдром
48
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сибир е китайски
47
6
 
32
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Си и Путин са най-влиятелните хора в света в момента, а Китай е източник на най-новите технологии и иновации. Затова тази среща е много важна за определянето на новия световен ред! С неизбежното навлизане на криптовалутите ще отпадне силата на американския долар.
46
8
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
"Руснаци населяват Бг територии къде легално ,къде нелегално .4овешкият фактор е много силно оръжие ."Проверяваш ли вечер под леглото ти и в гардероба, да не се е населил нелегално някой руснак? Явно руснаците те притесняват повече от имигратите, за които Меркел плати 160 милиона Баце да си ги държи тук, или от турци, гърци и израелци, на които щедро продаваме земя, имоти, сгради, и се радваме, че отварят фирми, да им работим за тяхната печалба?
45
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕДНО ВИ ПРИЗНАВАМ - КАК СЕ НАДЪХВАТЕ САМО! ХАХАХА И НА ИЗБОРИТЕ ТАКА СЕ НАДЪХВАХТЕ, А СЕГА - ГРЕДА, ДРУГАРИ ХАХАХА
44
19
 
7
 
! Отговори
ДО 43 преди 4 години
АМИ ЕТО ТИПИЧНИЯ КОПЕЙКАДЖИЯ! АБЕ ТЕ ТУРЦИЯ, ИРАН И СК ГОЛЕМИ СИЛИ БЕ! А ВПРОЧЕМ ЗАЩО СЛАГАШ ТУРЦИЯ, КОЯТО Е ЧЛЕН НА НАТО В СПИСЪКА? ТВА, ЧЕ СЕ ДЪРЛИ ЕРДОГАН НЕ ЗНАЧИ НИЩО. ПРЕМАШ СИ ФАНТАСМАГОРИИТЕ ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, КОРЕТО Е ТИПИЧЕН РУСКИ СИНДРОМ!
43
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами ДЖУДЖЕТО ДА ПРЕКРЪСТВА НА СССР ИМПЕРИЯТА И ТАКА...
42
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най голямия кошмар на крадливите мошенца се сбъдна .Русия и Китай се обединиха срещу световното ционистко зло,а като прибавим ктм Москва и Пекин съюзниците им -Ядрените Северна Корея, Иран и голямата Турция барабар с останалите страни от евразийския съюз ,то за еврейчетата и гейчетата става повече от страшно.
41
4
 
17
 
! Отговори
Да живее ЕС преди 4 години
Ако тези две държави направят нещо като ЕС но между тях си,плюс Казахстан,Иран и Индия а такива индикации има то това ще е следващата супер сила.На практика ще разполагат със 80 процента от населението и земята на планетата и 90 процента от ресурсите и. Като сложим и Китайските цивилни и Руските военни технология за нас Европейците ще стане притеснително.Сега ние сме сред водещите в света.Имам в предвид ЕС и дано така си остане.
40
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ционистко масонската кравешка помийна кашерна яма САЩ няма да се спре пред нищо за да запали света .Ето ви доказателство за моята теза'- Доналд Тръмп е продал тайно ядрени технологии на саудитска Арабия.Администрацията на президента Тръмп е одобрила прехвърлянето на ядрени технологии в Рияд .Това е станало след убийството на Джамал Кашоги ,без да бъде информиран конгреса на щатите./Това пише британския вестник The Tajms