Панда дипломацията на Китай накара Путин да се усмихне

Си Дзипин подари две панди на зоопарка в Москва
6 юни 2019 17:00, Нели Христова
18

Снимки: Reuters

Президентът на Китай Си Дзинпин обяви Владимир Путин за своя "най-добър приятел“. А за да затвърди връзката на държавата си с Русия, той прибегна към добре познатия метод – панда дипломацията.

През последните години приятелството между двете държави е във възход, тъй като и Китай, и Русия имат спречквания със Запада. Но за да покаже на света, че двете държави ще се борят рамо до рамо, Си Дзипин подари на зоопарка в Москва две панди, благодарение на които лицето на Путин грейна в усмивка.

Президентът на Русия заяви, че двете панди са признак на "дълбока вяра и респект между държавите“. Докато Китай се бори в търговската война със САЩ, а Русия със санкциите за конфликта в Украйна, двамата президенти обещаха, че ще работят заедно, за да засилят икономиката си.

Ру Уи и Динг Динг пристигат в зоопарка в Москва в края на април, но бяха показани на публиката едва сега, по време на посещението на Си Дзинпин.

"Срещали сме се поне 30 пъти... Путин е моят най-добър приятели и прекрасен колега“, отбеляза китайският президент.

"Това е жест на вяра и респект в Русия. Когато говорим за панди, винаги се усмихваме. Приемаме този подарък с уважение и благодарност. Тези животни са национален символ за Китай и ние ценим този жест на приятелство“, каза Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
18
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Този жест от страна на Си Цзин Пин не е проста работа!Пандите са символ на Китай .Като подарък те означават доверие!Искам да обърна внимание,че по същото време ,когато Путин приема Си с 237 членна делегация в Санкт Петербург,във Франция се провеждат тържества за деня D!Два лагера!!Чрез пандите Си казва на Путин -аз ти се доверявам ,отсега нататък ние сме заедно срещу тия ,дето са във Франция и гледай да не ме измамиш!Но мисля и без пандите ,Путин и Си вече са принудени да бъдат заедно!
12
12
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
няма, защото са в ръцете на комунистите от Пекин!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко трябва да го съди, за използване на неговите трикове при подаряване на "нанотехнология", както бяха предложили да се казва кучето.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ДА НАПОМНЯ НА *** ПО ДОЛУ ЧЕ СВОБОДНО ЖИВЕЕЩИ ПАНДИ В СВЕТА НЯМЯ. ВСИЧКИ СА В РЕЗЕРВАТИ.
9
21
 
0
 
! Отговори
IXXI преди 4 години
дано скоро видим 2-те личности на стимката зад решетките, а пандите на свобода!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдддаааа...........типично по джендърски.........."санкциите за конфликта в Украйна"....Значи, направиха преврат в укропията, доведоха на власт отявлени нацистчета-бандеровчета, а санкциите.... на Русия!!!! Пък после ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОБИЧА краварите!!! И не ми бръщолевете за някаква си "любов" към тях, защото вие сте като п.ро.сти..ту..ките........"обичате" САМО ЗА ПАРИ! Ето, краваристан ви поднесе зелената тоалетна хартийка през носа и вие забравихте и род, Родина, традиции, още малко и езика си!
7
20
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Боже мили, Затварянето на Панди в Клетка било положителна новина и повод за усмивки, нека Вас Ви Затворят в ГУЛАГ и то от тези в Китай, да видите хубаво ли е в клетка!!
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психозите на някой хора срещу Русия или Китай са забавни.Отворих новината само да прочета, какво ще нареждат с пяна на устата за две панди и напълно положителна новина.Не ме разочаровахте, но по-леко с истеричните изблици, че вреди на здравето.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пандата е символ на мечките, пандата е мечка - бог !!!!!
4
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А путин подари плюшен 'мечо пух' ?
3
19
 
2
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Комунистическият Диктатор Си Дзинпин вкара и Пандите в Затвора, а Света се възхищава?!
2
3
 
3
 
! Отговори
До анонимен 1 преди 4 години
При посещението си в България нашия Бойко пък му подари каракачнка .
1
20
 
3
 
! Отговори
нищо особенно преди 4 години
Берлинския зоопарк също получи Панда от Китай затова че няма нищо кой знае какво от факта че Москва е получила Панда.Берлински зоопарк че плаща наем 15 години по 920 000 евро на година за тези Панди.Само по това се различават от Московската панда.Голяма реклама направиха при получаването на Пандите в Берлин и много хора ходят да ги виждат.