Турция чака руските С-400 в началото на юли

Ердоган ги чака да пристигнат до средата на месеца
16 юни 2019 11:45,
138
Турция чака руските С-400 в началото на юли
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че очаква първите руски зенитно-ракетни системи С-400 да пристигнат в страната му в първата половина на юли, предаде Ройтерс, цитирайки турската частна телевизия НТВ.

Това развитие вероятно ще засили напрежението между Анкара и съюзника й в НАТО - Вашингтон.

Още по темата


"Обсъдихме темата за С-400 с Русия. Действително въпросът с С-400 е уреден. Мисля, че те ще започнат да пристигат в първата половина на юли", каза Ердоган пред репортери в самолета на връщане от посещението си в Таджикистан, предаде БТА.

Турският президент участва във вчерашната среща на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в таджикистанската столица Душанбе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
8
 
! Отговори
Ахахаха преди 4 години
Не може се разминеш от американски туристи по плажовете на Анталия шЪ знайш ахахахаха.
74
2
 
14
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Ще видим какво ще стане първо да пристигнат с400 россия каза и ще почнат да произвеждат барабар с турция с500 и дрг оръжия може и балистична ракета кой знае
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не САЩ.. Русия им го спря и запада също. Туристи от САЩ по нашите балкански шубраации няма. Те са умни хора знаят, къде да ходят. Ти с какво си съгласен се там. Валутата на една държава говори повече от тебе.
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво се смееш,ама технологиите са такива,че оръжията и дроновете ви могат внезапно да изчезнат или да станат на прах за секунди,а никой няма да допусне Турция да има подобни технологии като най-големите играчи!.Как ще изчезнат бре гаванке, с мантри ли? Та те вече ги имат тези технологии хахаха. Май са ти изчезнали хапчетата на тебе .
71
19
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Турция сама си би дузпата и си вкара автогол ! От сега нататък ще е само символичен член на НАТО , никой няма да я взима на сериозно и няма да се съобразява с нея ! Дори се очаква всички ядрени американски глави от Турция да се прехвърлят в Гърция и Румъния ! Куче което ходи на две врати без дом остава , така е в живота ,така е в политиката ,така е и във военните съюзи ! Сега дори и руснаците няма да имат доверие на Турция , предала един съюзник и се насочила към друг !
70
2
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
САЩ спряха туризма на Турция??? На какви наркотици си :)
69
5
 
8
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Българи мнг сте завистливи до 5 години русия е наш приятел братя сме нз си какво казвахте а сега тъкмо обратното. Като фурнаджийска лапате сте
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са доказани тея качества никъде на системите на рудияя. Ако беше така 99та сърбите щяха да победят Нато. Е големи приказки от вас винаги. Малко дела.Никоя държава нямаше да поръчва ф35 и да чакат, ако просто една система ги сваля :) тролиш безполезно. Япония е поръчала 150 броя сис съгурност са по умни от тебе бай ***.
67
4
 
19
 
! Отговори
Аха преди 4 години
САЩ се МОЛЯТ на Ердоган да закупи Пейтриът и всеки може с два клика в Гугъл да намери подробностите, които доказват лъжите на "привет от Германия" МОЛЯТ СЕ, ама Ердоган не иска :) Отворете Гугъл и четете....
66
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям играч няма що. Валутата му потъна 3 пъти. НАТО напуска страната, а плаща добре за наеми. Капитала на запада малко по малко се изнизнва. Изкарват ги от програмата за най добрия самолет., спряха им туризма... Господ да те пази от такъв играч :)).Едно вярно твърдение нямаш. Нито НАТО напуска нито капитала се изнизва, дори напротив, инвестициите растат. Туризма чупи рекорди,бвече резервациите са за следващия сезон. А пък с това за най-добрият самолет счупижтъпомера. Пий си хаповете редовно
65
4
 
8
 
! Отговори
:) преди 4 години
Ердо е хитър фес. Видя какво му мислят американците и сега иска C-400, за да може да се противопостави на въздушни атака. Само в Инджирлик има 5000 американци и доста американски самолети. А не е ясно, дали Щатите не могат да изключат Пейтриът дистанционно и да направят Ердо на кайма.
64
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям е Ердо
63
4
 
18
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Нищо не се е видяло в Сирия. Както казах Русия и Израел имат договорки, но ти продължавай да тролиш. Няма по-ясен знак за качествата на С-400 от отчаяните усилия на САЩ да спрат сделката, не само в Турция, но и в Индия, която пък изобщо не е член на НАТО и оправданията за несъвместимост съвсем не минават.
62
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да купува бе. Като иска да купува да излиза от НАТО. Има съюз и трябва да си лоялен. Смешникк ти не знаеш ли, какво е чест? Разсъждаваш като жена, каквато си сигурно по душа.
61
5
 
13
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Такива глупости пишете че настръхвам. Турция била член на нато и затова не можело да купува с400 алоо *** боже събере си вересиите гърция има ли с300 те не са ли в алианса и в европа безмозъчни кратуни. Турция що неможе да се купува с400 тиквеници. Ама с400 не ставало за нищо израелците влезнали в сирия и ги унищожили сф35 абе тия лъжливи истории на др място. Аз да ви кажа ако има тантания за тия с400 значи стават и значи бъркаш ничий г...з с тия ракети
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААХубаво се смееш,ама технологиите са такива,че оръжията и дроновете ви могат внезапно да изчезнат или да станат на прах за секунди,а никой няма да допусне Турция да има подобни технологии като най-големите играчи!
59
16
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
В интерес на истината тези С 300 и С 400 не помагат срещу американски ракети и Ф 35 , поне така се видя в Сирия ! Единствената им употреба ще е за избиване на кюрди ,а и целта на Ердоган е такава , вместо да праща жива сила в Иран ,Ирак и Сирия , ще използва тези ракетни системи ! Те американците затова му отказаха продажба на качествени американски ракети и горкият се принуди да купува от руснаците ! Руснаците продават на всички без значение дали са терористи ,диктатори и др., бизнес да става
58
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям играч няма що. Валутата му потъна 3 пъти. НАТО напуска страната, а плаща добре за наеми. Капитала на запада малко по малко се изнизнва. Изкарват ги от програмата за най добрия самолет., спряха им туризма... Господ да те пази от такъв играч :))
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин въобще не знае с какви *** се захваща. Вярно е , че ще получи няколко милиарда долара , но да се хващаш с Турци е сто процента загуба.
56
13
 
7
 
! Отговори
ванко преди 4 години
жалко, че ционистите разбиха османската империя и не сме част от велика нация!