Huawei е като лошо повреден самолет

Продажбите на компанията спаднаха с 40%
17 юни 2019 17:22, Нели Христова
92
Huawei е като лошо повреден самолет
Снимки: Reuters

Продажбите на Huawei се сринаха с 40% след като компанията бе вкарана в черния списък на САЩ.  Изпълнителният директор на технологичния гигант Рен Женгфей заяви, че продажбите през следващите няколко години ще са с близо 30 милиарда долара по-малко от очакваното.

"През следващите две години се очаква продажбите ни да са с около 30 милиарда долара по-малко от  прогнозирането. Така че очакваме приходите от тази и следващата година да са около 100 милиарда добара“, обясни  Рен Женгфей. Той сравни кризата в Huawei с лошо повреден самолет и изрази недоумението си от това, защо президентът Тръмп е взел толкова крайни мерки срещу компанията му.

САЩ полагат сериозни усилия да извадят Китай и Huawei от състезанието за създаването на супербързия 5G интернет. Въпреки това, компанията продължава да е най-важния доставчик на части за останалите технологични индустрии, което принуди бизнеса да предупреди, че мерките на Тръмп могат само да доведат до милиарди долари загуба, дори и за американските компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дo БанкерIT : is a 2017 American supernatural horror film based on Stephen King' s 1986 Познания имам, ти имаш ли ? :)
60
2
 
9
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
54, нещо много си се объркал. При последните статистики, Китай е N1 по производство и спрямо САЩ коефициента е около 4:1. Единственото, което спасява САЩ от пълен разгром, е изкуствено високата цена на долара, което прави БВП на САЩ да изглежда най-големия в света.Китай вече е хегемон при някои суровини, например суровия каучук. Има производители и клиенти (големи корпорации). Китай изкупува всичката останала суровина от производителите и дава цени, които дори САЩ не можаха да си позволят.
59
1
 
0
 
! Отговори
Банкер до 57 преди 4 години
Приятел, мисля че инаш спешна нужда от най-основни IT познания за да пишеш каквото и да е в тази тема.
58
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...interesno ..kakvo bi se sluchilo ako Kitai otgovori po sashtia nachin na prodajbata na amerikanskanskata nahapana iabalka v KItai ?!?!! Nai- malkoto Kiatiaskia pazar e po- goliam ot amwerikanskia ...noo tuka ima drugo neshto kitaitsite sa driven I madar narod ! Poviarvaite mi Amerika se skasa da nabiva sanktsii na kogo li ne !!! Nakraia sanktsioniranite ...taka shte I go nabiat na Amerika ,che I oshte 200 godini istoria niama da im pomognat da se osvestiat !!!
57
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драйвери компилира в Линукс ядро.????????Забийте които си искате драйвер Линукс ядрото ще продължи да работи, не говорим за Уиндоуса говорите за Линукс, същото на което работят денонощните сървери.
56
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХуйВей си прави ОС и се дели от запада, нагажда технологиите горе-долу, почва да продава, а потребителя си вика аУ... .Включва устройството, търси месенджър, ама курьец, вайбър - курьец, скайп - курьец, уатсАп - курьец, я да пратя една снимка на синия зъб - курьец, я да си сложа картата памет - курьец, я да се свържа с ЮесБи порта - курьец, я да се свържа за уйфая - курьец .И още много куреьц курьец куреьц. Потребителя хваща наХуйВейНята и я троши със засилка в земята от КУРЬЕЦ...
55
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...Kitai sa drevna darjava dala mnogo na sveta ! Niakava si Amerika niama da gi pritesni osobenno ! Darjava s hiliadioletna istoria ,distsipliniran I trudoliubiv narod ...niama ot kakvo da se strahuva I pritesniava !!!
54
1
 
1
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
Е да ама едно време (95та) почти всички драйвери трябваше да се компилират в ядрото.
53
4
 
3
 
! Отговори
Друг Мечо Пух преди 4 години
До Мечо ПухСравнението ти е "несравнимо". 3750 е от ерата на динозаврите, да не говорим за функционалността му, която е несравнима с китайската играчка, макар и да е толкова стар. Ако беше толкова ИТ за колкото се имаш, щеше да си разбрал че Китай е с години назад с тези неща и едва ли някога ще догони, не говоря да задмине, а само да се доближи сравнимо с Америка.
52
0
 
2
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
49, принципно ядрата се компилират без драйвери, поне на стандартните дистрибуции (но има и такива, при които драйверите се компилират с ядрото). Това принципно не е добре, защото трябва да си приготвиш няколко ядра за различни сценарии, вместо просто да зареждаш/махаш драйвери от паметта (в случай на нужда).От гледна точка за сигурност, partition-a се прави ro и си го remount-ваш на rw само при нужда. (Това пък може да си го напишеш със скриптове в apt conf файловете и като init скриптове).
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 47И къде работи ?На dnes.bg/comments.php?id=413646:)
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто искаха да ги пречупят с операционна система но гадовете са си направили тяхна, но сега наистина бъдещето им зависи от операционната им система, която може да ги прати на върха или ще ги съсипе, дори и за реклама няма нужда да плащат, защото тръмп им направи перфектна реклама.
49
3
 
9
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
Ако някой от вас 46, 42 и т.н. неграмотници, е вдигал BG Peer BGP на layer 3 switch, например Cisco 3750, ще знае, че след 8000-я префикс, на суича му свършва паметта, той забива и е до там. :)))Хванах допотопен Huawei със същите параметри, получи си всички BG Peer префикси, и дори му останаха 63 MB RAM!!!Още тогава Huawei отвя като ефективност на алгоритмите, това, което краварите в Cisco са написали. (Това се случи преди 4+ г. в малка фирма - интернет доставчик в София).
48
0
 
1
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
Не са глупости, ядрата се различават именно заради наличието на различни драйвери и т.н. в различните дистрибуции. Цялата идея на това да си рекомпилираш ядрото е да премахнеш нещата които не ти трябват за по-добър performance. Да, в основата ди ядрото е едно, но към него могат да се добавят или премахват компоненти, което води до споменатите разлики.
47
4
 
6
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
46, много си ми умничък, както разправяше един дядо, като нашето прасенце. :)))Huawei бие наред американски конпании с много милиарди капитал, те губят пазарни ниши, договори, БВП за САЩ и за това другаря Тръмп тръгва на последен бой (преди съвсем да го набият). Виваком смени цялото си оборудване от CISCO на HUAWEI. В същото време неграмотниците от МТЕЛ (сега А1), смениха Juniper оборудване със CISCO (какъв downgrade)!!! Ама толко си могат в Ментел.
46
1
 
0
 
! Отговори
До bye bye преди 4 години
Остави го, този плямпа колкото да не заспиМомчето ти каза каза къде работи, ами ти кажи къде си се "налапал" с тази "сакрална" информация?
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Остави го, този плямпа колкото да не заспи. Никой нищо няма да прави. Тръмп се дрънка с дръпнатите и си мерят пишкарлоците, всичко ще утихне с времето, а продукцията ще продължи с пълна пара. ХуйВея винаги ще си остане репликант на Самсуняка, а пренасищането на едни и същи технологии на пазара ще удари своя крах , та за това ги мислят тези сгъваеми дисплей, ама тухлите едвали ще се върнат на мода....
44
1
 
2
 
! Отговори
Китай на Кравай преди 4 години
Българските политици за да имат успешна политика с Тръмп, и да не стане като с Китай, трябва да знаят правилата за държание пред петел. Петелът е символ на арогантност и смелост. Презира страхливците и ги взема за мезе. А също и тия които му ядат от манджата.За да не те нападне петел не трябва да навлизаш в личното му пространство, не трябва да правиш резки движения пред него.А най-глупавото е да тръгнеш да му се правиш на мъж, след което да отстъпиш.Тогава хуква след тебе да те кълве по главата
43
2
 
5
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
42, ще го видиш, ако те поканят в екип. Има си софтуер за управление на проекти (китайски, web базиран). Няма VPN-и, даваш public key, който ти адват на техен сървър, закачаш се със ssh и получаваш лимитиран достъп с права за четене. Посочваш IP и backup IP (от различни клас В мрежи) и можеш само от тях да се закачаш. (За момента целият международен екип е с такива права, после сигурно ще ни дадат повече права.) Със сигурност Huawei ще извади много ползи от сегашния анализ на Android.
42
1
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Резултатът от сливането на двете природи е че цял Китай се тресе,барабар с Русия и ЕС.Темата уважаеми е Huawei, ква Русия къв ЕС те тресе. Може би не можеш още да асимилираш и приемеш, пагубната политика на Тръмп за САЩ. Който "гради" американската икономика само на санкции. И как покрай него всички забравиха сатрапята Русия.