Ужасът от първо лице: Страхът от ваксините уби децата ми!

От началото на годината 500 души умират във Филипините заради морбили
20 юни 2019 07:00, Нели Христова
192
Ужасът от първо лице: Страхът от ваксините уби децата ми!
Снимка: Reuters

Заради нарастващата мода родителите да се обявяват против ваксините, една отдавна забравена, не чак толкова опасна болест, отново се появи на дневен план. Епидемия от морбили пламна по целия свят и уби не един и двама.

Една от най-засегнатите държави в света е Филипините, където повече от 35 хил. души са засегнати. Правителството дори бе принудено да пусне изявление, с което моли гражданите да ваксинират децата си.

Близо 500 души са загинали от началото на годината. Сред тях са и двете деца на Арлин Калос. 

Още по темата

"По-голямото ми дете беше пакостник - винаги тичаше и си играеше. Тя обичаше да си играе с малкото си братче", разказва Арлин пред BBC. Първа се разболява дъщерята й. Момиченцето има треска и обрив. Очите й били силно зачервени. За да я лекува, Арлин й дала парацетамол. Ала нямало ефект, за това семейството се отправило към болницата, където направили всичко възможно да я излекуват.

По-малкото й братче обаче вече било заразено с морбили. Момченцето започва да кашля и едва диша, тъй като е прекалено малко, а гърлото му е пълно с храчки.

Дъщерята на Арлин умира на 27 декември 2017 година. Синът й, Джон Пол, издъхва само пет дни по-късно.

Против морбилите има ваксина, която работи отлично. Появата на ново спорно лекарство срещу денга обаче предизвика бум на разпространения на невярна информация в интернет и социалните мрежи. Много родители светкавично заявиха, че ваксината убива. Започна и бумът на антиваксърството.

"По новините и във Facebook казваха, че много деца умират. За това ме беше страх да ваксинирам сина ми и дъщеря ми", казва Арлин.

Въпреки проверката, която е направена и доказателствата, че няма връзка между смъртта на деца и ваксината, както и изявлението на Facebook, в което екипът на социалната мрежа обяснява, колко е притеснен от разпространението на фалшива информация, много родители отказват да ваксинират децата си.

"Беше много тежко да изгубя и двете си деца. Трябваше да работя по цял ден, за да не стоя вкъщи и да мисля за тях. Когато родя отново, няма да се чудя, ще ваксинирам следващото си дете, за да е в безопасност. Чувствам се ядосана, защото не трябваше да слушам нито Facebook, нито телевизията. Трябваше да предпазя децата си от това, да се разболеят от морбили", категорична е Арлин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според проучване огромна част от белите хора в развитите страни отказват да си тровят децата с ваксини и само в Африка и страни от третия свят хората хващат все още вяра на ваксините.Тази тендебция много тревожи световния и неговите фармацефтични компанни които бълват отровните ваксини, защото с отказа от ваксинация едно,че спира паричния поток към Моше и второ ,чев се обърква плана на ЦИОН за редуциране на бялото гристиянско население на земят.Това е причината за тазипропаганда на ваксин
19
39
 
15
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 4 години
Ваксинарската хунта много се е активирала - тия психопати игнорират факта, че ваксините причиняват аутизъм у децата, причиняват авто-имунни заболявания, щото цялата имунна система се обърква като й вкараш чужди бацили, които уж трябва да те защитят. Научната мафия естествено прикрира тия факти - ама щели деца да развият аутизъм - ми да развиват, какво им пука на тях. Ваксинирайте децата, разболявайте ги, идвайте при нас докторите и не ни философствайте на тема медицина - оставете лечението нас.
18
29
 
17
 
! Отговори
. преди 4 години
Абе я стига глупости. Детето ми го тестваха за коклюш след като беше ваксинирано. Обяснението беше, че нямало гаранция от ваксината и пак можело да е хванало. На въпроса, за какво ги ваксинират тогава, отговор не ми дадоха. *** бизнеса със здравето на децата си правят.
17
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе я си заврете ваксини някъде, ск.ап.ана фармацевтична мафия...а защо не кажат колко деца са развили епилепсии и какво ли не от тия ваксини измислени бъкани с тежки метали и невротоксини...ама това няма как да го докажеееемм луди ли сте. На приятелче наскоро детенцето му получи епилепсия след ваксини...айде сега цял живот и на хапчета за мозъка, колко удобно.
16
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваксините сами по себе си не те предпазват на 100%, антиваксърите често дават примери за разболели се ваксинирани деца. Дори и да се раболеят, заболяването е по леко. Има едно нещо наречено колективен имунитет, това е истинската сила на ваксинацията. Четете различни източници на информация и не вярвайте на гръмки и силни изказвания от едимични индивиди!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пецатаПеца, ти ваксиниран ли си?Щото, умствено не ми се виждаш много развит.
14
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антиваксърите са много дръзки и силни в думите си (вижте малко по-долу поста), и когато един лутащ се родител прочете техен пост, той започва да мисли, че това е истината, нищо, че това е тотална лъжа. Пак ще се върнат в релси нещата, но ще мине малко време.
13
23
 
12
 
! Отговори
Бай Димо преди 4 години
ХИВ / СПИН тръгва през 1959 година в Леополдвил - Белгийско Конго, след експерименти на д-р Хилари Капровски, полско-американски евреин с полио ваксината.
12
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен14Заради такива като теб се разразяват епидемии. И заради родители без мозък.
11
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата тази антивакс тъпотия тръгна от фалшивият доклад *** един псевдолекар, който сам си призна в крайна сметка, че е фалшив. Проблемът е с огромното количество фалшива информация засипала интернет. Родителите искат най-доброто за децата си, но когато четат грешните неща, вземат грешните решения. На не особено интелигентен човек му трябва малко за да вземе грешно решение.
10
47
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ваксините (предпазват) от болести какъв е проблема ,тези които искат да се ваксинират и тези които не искат да не се ваксинират.Ваксината нали(предпазвала) от заболяване,така ,че ваксинираните и апологети на ваксините (няма) да се разболеят ,а не ваксинираните според еврейските фармацефтични компании дето бълват отровните ваксини ще се (разболеят) и готово.За мен това да се ваксинираш или не си е право на свободен избор ,а не на принуда .
9
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, тия с тезата за "бялата мафия" и т.н., какво правят, ако примерно имат болезнен апендицит? Сами си го оперират, за да не дават пари на мафията ли?
8
66
 
20
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Всичко е конспирация , сега като видяха че хората спряха да ваксинират децата и се уплашиха че ще израснат много хора незасегнати от вредните ваксини които правят човека параноик и неамбициозен, ваксините са измислени от супер богатите за да не може хората да се развиват умствено и да заемат тяхните места
7
16
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега БГ мамите като свършат със сутрешното миене на чинии и налазят темата, ще видите кво ще стане. Биг фарма, конспирации, измами, печалбарство, промиване на мозъци.....
6
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чрез естествения подбор ще си върнем равновесието в природата.Ин витро,сурогатни майки - направиха така,че всеки биологичен *** да оставя след себе си по два.....Добре, че собствената им глупост няма да ги пожали.
5
12
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че има "бяла мафия" и че тя си гледа интереса, е факт.Но че да не се възползваш от достиженията на съвременната медицина е глупост, също е факт.Хората май бързо забравиха как само допреди век-два прадядовците им са гинели като мухи от болести, които днес се лекуват по елементарен начин.
4
7
 
22
 
! Отговори
Велосипедист преди 4 години
Промиването на мозъци, продължава с пълна пара. Или по-точно настройване на общественото мнение, спрямо търговските практики, както и разделение на ваксъри и антиваксъри.
3
8
 
21
 
! Отговори
питанка преди 4 години
Как антиваксърите говорят с децата си ?- С Уиджа дъска.
2
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявам ако звучи грубо, но на такива нито им съчуствам, нито ги жаля. Каквото повикало такова се обадило. Даже ако зависи от мен бих ги кастрирал.
1
6
 
65
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЗА ВРЕМЕНАТА, когато в България не е имало ваксини.През 1920 г моя леля, по-голяма сестра на баща ми, 20-годишна умира от туберкулоза.През 1924 г., 5 дни след като се порязва с лозарска ножица, умира от тетанус моят дядо, баща на майка ми.