ЕС заплаши Турция заради сондажите край Кипър

Те се правят на 60 км от брега на островната държава
21 юни 2019 07:18, Елка Василева
26
ЕС заплаши Турция заради сондажите край Кипър
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз може да предприеме строги мерки срещу Турция заради незаконните й действия в изключителната икономическа зона на Кипър. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на пресконференция тази нощ след първия ден от срещата на върха в Брюксел, предаде ТАСС.

"Това, което прави Турция, е неприемливо. На срещата на върха бе отправено искане ЕК да предприеме мерки възможно най-скоро. И тя ще го направи. И те съвсем няма да са меки", каза Юнкер.

Кипър призова ЕС да се намеси, след като Турция започна тази седмица да прави сондажи за природен газ на около 60 км от неговия бряг.

Евролидерите заявиха вчера, че действията на Анкара ще имат негативно влияние върху отношенията между ЕС и Турция, отбеляза ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На хоризонта се задават едни хубави санкции, мита по 50-100% и Турция е добре да си направи сметката какво ще изгуби...А пък да чакат нови и инвеститори като Фолксваген в тази обстановка е лудост
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да са ни честити новите милиарди заем за ненужни никому тенекии!
11
5
 
6
 
! Отговори
Бабу преди 4 години
Да ни е честит завода за 1.4 млрд Е, а те нека си кОпат за газ ;)
10
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган каза на Макрон ,откога стана от президент на Франция на адвокат на фирмата Тотал и какво търсят твоите кораби до моята страна недейте си търсите белята
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато се правеха изследванията на шелфа американците бяха около острова , а турците с подвита опашка скимтяха .Сега като хиени се нахвърлят да оглозгат ако нещо е останало , но там са интересите на Израел и нямат много шансове ,само могат да пострадат .
8
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До АнонименДоста плитка лъжа.Да си спомним какво стана,когато Местан се отцепи от ДПС и създаде партия с крайна цел присъединяване към Турция!Тогава евроатлантиците се скъсаха да го хвалят какъв проевропеец и пронатовец бил.Е,след като истината лъсна млъкнаха,ама казаното си е казано...Идеално стана че Турция и САЩ се скараха,щото иначе бяхме загубени!Дано продължи така,а ако Турция излезе от НАТО(което едва ли ще стане) направо сме спасени.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хихи - Така е ! Туркофилите до 1878 г , стават най-върлите русофили .Та сега се връщат там където им е мястото .
6
4
 
4
 
! Отговори
Ванко преди 4 години
И кво, ЕС ще ги осъди на думи и толкоз... Да мълчът че да не им пусне малко "образована работна ръка"
5
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция ще възроди Османската Империя и то в много по големи мащаби от преди!Това което не беше постигнато с меч, сега ще бъде постигнато по други методи.
4
4
 
12
 
! Отговори
ку ку преди 4 години
Баба ти ще управлява Европа - да ти припомня кой спечели последните евроизбори, да ти припомня кой е най-кървавия континент в света, да ти припомня кой е най-богатия в света, да ти припомня кой е дал най-много нобелови лауреати - 80 пр. от тези в САЩ са от Европа, и стига вече с тая раждаемост - да не би да си въобразяваш, че все така ще е?
3
15
 
18
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
след 50 години Турция няма да управлява дори.. Турция, защото ще се е разпаднала както всяка подобна изкуствена държава
2
20
 
11
 
! Отговори
Няма как преди 4 години
След 50 години Европа ще е ислямска и Турция ще я управлява.В много големи европейски градове мюсюлманите вече са мнозинство и джамиите никнат като гъби.Жените на мюсюлманите имат средно по 4 деца а жените на християните в ЕС имат само по 1.5Времето работи в полза на Турция.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само дано не го хване ишиас и да забрави...