Хранителни навици за повече здраве

Избягвайте газирани и подсладени напитки
25 юни 2019 19:20, Михаела Лазарова
2
Хранителни навици за повече здраве
Снимка: Pexels

Дъвчене на ментова дъвка, хранене в приятна обстановка с достатъчно светлина, стартиране на деня със закуска - това са само част от хранителните навици, които могат да ни помогнат да се разделим с няколко излишни килограма, да бъдем по-здрави. Може би се питате как точно дъвката ще намали апетита ви. Ментата има способността да влияе върху вкусовите рецептори и да притъпява глада.

Ако сте любопитни какви други хранителни навици могат да направят ежедневието ви по-здравословно, следващите редове са за вас.

Хранете се бавно и сдъвквайте храната добре

Учени са установили, че хората, които се хранят бързо, пълнеят повече, за разлика от тези, които дъвчат внимателно и се наслаждават на порцията си. Това се дължи на факта, че когато се храним спокойно, дъвчейки всяка хапка много добре, ние можем да се заситим и с по-малко храна.

Пийте редовно вода

Добрата хидратация с вода е от съществено значение за здравето. Чаша вода преди хранене (30 минути преди това), може да помогне в процеса на отслабване, оставяйки усещането за пълнота. Така ще консумирате по-малко калории.

Нездравословни храни? Сервирайте ги в червени чинии

Защо? Въпреки че изглежда странно, експеримент е установил, че хората пият и ядат по-малко от червени чаши и чинии, в сравнение с тези, чиито напитки и храни са сервирани в сини. Вероятната причина за това може да бъде, че възприемаме червения цвят като фин сигнал за спиране.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи когато МиКаела не пише за финанси и *** секс, подхваща темата за здравословното хранене.УЖАСт !!!