Bloomberg: Виваком може да бъде продаден за 1 млрд. евро

Спас Русев и Сие са наели Lazard за сделката
27 юни 2019 20:57, Бойчо Попов
15
Bloomberg: Виваком може да бъде продаден за 1 млрд. евро
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Собствениците на "Българската телекомуникационна компания" са наели съветник, който да намери нови инвеститори за най-голямата телекомуникационна компания в страната. Акционерите на Vivacom, с което име е известна компанията, работят с Lazard Ltd. по този процес, заяви предприемачът Спас Русев в интервю за Bloomberg. Русев е най-големият инвеститор във Vivacom с дял от около 46%.

Продажбата на оператора може да генерира най-малко 1 млрд. евро (1,1 млрд. долара), твърди финансовата агенция, като се позовава на запознати източници. Vivacom е изпратила предварителна информация до потенциални купувачи, поясняват те, като са поискали да не бъдат идентифицирани, защото информацията е частна.

Едва преди месец главният изпълнителен директор на компанията Атанас Добрев коментира спекулациите, че Vivacom ще смени собственика си, заявявайки, че "в момента компанията не говори с потенциални инвеститори". По думите му евентуална продажба или смяна на собственика не би повлияла на бизнеса, а потенциалният интерес показва доброто му развитие.

Потенциална сделка би увеличила още повече оценените на почти 15 млрд. долара сливания в Източна Европа, обявени през тази година, показват данни на Bloomberg. През миналата година BC Partners се договори да придобие контрол на United Group BV, медийна и телекомуникационна компания в Югоизточна Европа, от KKR & Co. Тази сделка оценява компанията на около 2,6 милиарда евро, заяви тогава източник, запознат с продажбата.

Продажбата на Vivacom би могла да привлече интерес както от частни инвестиционни компании, така и от други телекомуникационни компании. Представител на Vivacom отказа да коментира темата, а от Bloomberg не са се свързали веднага с представител на Lazard.

Специализираното в новини за сделки издание TMT Finance съобщи за потенциалната продажба по-рано, позовавайки се на неидентифицирани източници.

Продължението на материала вижте в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: VivacomСпас Русев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Сливаком преди 4 години
Значи приватизираш за без пари, после продаваш за 1млрд. ? и всичко е точно.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що Спас Русев да е комунистически крадец, той си ебаш демократичен крадец, по-точно бушон на демокраДични крадци
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е кой ли ще е балъкът, който ще даде 1 млрд. за телеком с толкова калпави услуги и обслужване... Мобилната им мрежа на дупки, иптв-то им на петна и квадрати... егати услугите за 1млрд.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятай занкво крадене говорим бате...
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа, 1 милиард ойро значи, А??А като беше в активите на КТБ струваше 100-200 милиона за пред проКУРатурата??Виж ти.А сега Велчеви ще гушнат кинтите и КОЙ де то се знае.Инвеститори в Бг ли??Само луд и БАНДИТ може да 'инвестира" в тази забравена от Бога тееритория.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видите ли някъде "БЕРГ", БЪРГ","ЩАИН","РУБЕН", "ГОЛД (особено в комбинация с "ЩАИН" или "БЪРГ"), или пък има ли "БЛУМ".......... не четете и не слушайте какво ви казват! Това са юдеи (казвам тази дума, защото истинската дума може да я цензурирaт), а на такива, изобщо не трябва да се вярва! За любопитните и колебащите се ще препоръчам да прочетат ТЯХНАТА книга на богоизбраните- ТОРА.Има я на български в интернет!
4
1
 
20
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Един от най-нагли те комунистически крадци... Спас Русев... От 280 000 000, които извади навремето незнайно откъде... Вече продава за Милиард... А вие си разследвате апартаментите въшливи
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както се казва " Казвам ти дъще,сещаи се снахо".Във Виваком хабер си нямат,но от Бломберг коментират.Много големи продажби взеха да стават напоследък вБГ-тото.Иде криза ми се струва и всеки гледа да се отърве от непечелившето .
2
1
 
8
 
! Отговори
КТБ преди 4 години
Па сте спали на течение...
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не за 1 евро? Важното е да работи.