Apple остана без своя главен дизайнер

Джони Айв си тръгва след повече от две десетилетия в компанията
28 юни 2019 07:20,
18
Apple остана без своя главен дизайнер
Снимка: Pixabay

Човекът, стоящ зад емблематичните дизайни на айфон (iPhone), аймак (iMac) и айпад (iPad) напуска компанията Епъл (Apple), предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Как Apple се превърна в съюзник на Китай в търговската война

Главният директор по дизайна Джони Айв си тръгва след повече от две десетилетия в Епъл, за да стартира своя собствена дизайнерска фирма, съобщи вчера компанията.

Но той не прекъсва напълно връзките си с технологичния гигант, в който е работил почти 30 години. Епъл заяви, че ще бъде един от клиентите на новата фирма на Айв.

Не се посочва конкретната дата, на която Айв ще напусне, пише БТА.

Той често е сочен за визионера, откроил Епъл от неговите конкуренти със създаването на технологии, които не изглеждат просто като кутии с жици, а като модерни продукти, които са в крак с времето.

Айв се присъедини към компанията през 1992 г. като дизайнер. Съоснователят на Епъл и дългогодишен ръководител Стив Джобс бе в средата на 12-годишното си изгнание по това време, а след завръщането си назначи Айв за старши вицепрезидент по промишления дизайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дизайн имаше когато телефоните бяха с малки екрани и с копчета. Тогава дизайнерите можеха да творят. Имаше въртящи се, отварящи се, плъзгащи се, и т.н. Погледнете снимки на телефони преди около 10-20г и ще се уверите. Сега тези телефони тип Фаянсова плочка дизайн нямат. Няма и как да имат. Всички са еднакви на визия.
10
2
 
4
 
! Отговори
DIP преди 4 години
До 8.Ама ти се изложи много.Когато не са ти ясни нещата не пиши глупости
9
3
 
5
 
! Отговори
Инженер преди 4 години
CAD системите се ползват от професионалисти,обикновено.:)Там се ползват и работни станции,а не телефони.Understand?!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Който иска да ползва SolidWorks, Autocad, CowrlDraw, AdobeIlustrator на телефона си, явно не си изкарва парите с тях.
7
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** каква трагедия, драги зрители, каква загуба! Човекът, измислил "заоблените ъгли" е напуснал. И сега кой ще прави такива, полезни неща?!И без да съм фен на всякакви телефончета, да попитам, с какво айфонЯ е по-добър?Може ли на него да се стартира SolidWorks, Autocad, CowrlDraw, AdobeIlustrator?!Изобщо може ли да се ползва за нещо полезно освен обаждане,вайбър и камера? П.П.А, сетих се! Ами за "сурат-тефтера" може и се ползва главно от безмозъчните.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главният дизайнер и идеолог на успеха на Епъл беше самият Джобс. Джони Айв правеше каквото Стив каже и хареса. След смърта му, фирмата очевидно върви по инерция. От години продават един и същ телефон и спряха да търсят и прилагат нововъведения, които да дърпат напред и да създават култ към продукта.Заради спадналото търсене така са надули цените...все пак печалбата е най-важна...но ме съмнява, че и това ще работи дълго. Корабът бавно потъва.
5
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайски смартфон за 300 лева върши абсолютно същата работа. А и няма постояно да му трепериш че може да го изтървеше и потрошиш или да го загубиш някъде.....евтините телефони са като консуматив и може да си сменяш постоянно и винаги със най новия модел.
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпрос на вкус.От години ползвам само Blackberry и съм доволен.
3
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият телефон, който трябва да имате в джоба си е на епъл. Той просто работи, не лагва, а и го прави с по-малък ресурс. Цялостния дизайн е много добър, което разбира се си има цена.
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и така ползват частите на Самсунг, да се помолят и за нов дизайн
1
9
 
23
 
! Отговори
МЪКА преди 4 години
А, не!!! Кой сега ще направи новия дизайн, абсолютно същия като предишния дизайн, и като по-предишния, и като по-по-предишния? Каква загуба за епъл и човечеството...