Русия започва производството на комплекси С-500

Обсегът им ще бъде още по-голям, изпитват ги
Обновена: 30 юни 2019 18:24 | 30 юни 2019 18:23, Веселина Йорданова
211
Русия започва производството на комплекси С-500
Снимка: архив, Ройтерс

Производството на зенитно-ракетни комплекси С-500 започва в Русия и в скоро време те ще влязат на въоръжение. Това съобщи ръководителят на руската военно-технологична компания Ростех Сергей Чемезов в телевизионна програма, излъчвана по канала Россия 1, предаде ТАСС.

На въпрос кога точно ще влезе на въоръжение С-500, Чемезов каза: "Когато приключат изпитанията с него". Той определи С-500 като още по-съвременен комплекс и каза, че обсегът му ще бъде още по-голям от този на С-400.

По-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу беше казал, че доставките на системи С-500 във въоръжените сили ще започнат през 2020 г. Комплексите ще могат да се експлоатират в идните 25 години.

В западни издания се казваше, че по време на тестове новата руска система е успяла да порази цели на разстояние 481,2 километра, което е с 80 километра повече от която и да е съществуваща система за противоракетна отбрана. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
34
 
8
 
! Отговори
аникан преди 4 години
Русия ще бъде на колене! Русоидите предизвикаха нова надпревара във въоръжаването, и това ще ги довърши! За справка: Рейгън приключи Съветския съюз твърде успешно! Хвала!
34
15
 
27
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Слава на Русия !
33
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе аман от тия ракети, а руснаците живеят като скотове.
32
10
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Системата е предназначена за космическа отбрана и е първата такава без аналог в света.Това е високотехнологично оръжие с дълъг процес на разработка и последващи изпитания.Поразява цели движещи се със скорост до 7 км.в секунда на височина до 200 км. и радиус до 600 км.Изводите всеки да си ги направи сам за сложноста и бойните възможности.Апропо,на Турция не й трябва такава система;и С -400 е предостатъчно.
31
12
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Ердоган се мина с С-400.
30
22
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
СЛАВА БОРИСОВ ВО ВЕКИ! ИСТИНСКИ МИРОЛЮБЕЦ И ТРЕЗВО МИСЛЕЩ ЗА НАЦИЯТА СИ ЛИДЕР!!
29
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите СС 23 като ги нарязаха, явно както и предварителното затваряне на реакторите в Козлудуй, уплашиха света. Нещо като да си отрежеш крака и да се бориш за инвалидна пенсия.
28
12
 
36
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Защо ли ми се струва, че поредното С-незнам си колко е защитно оръжие, а не нападателно ? Та значи казвате, Русия да спре да произвежда оръжие за защита и да почне да сади домати. И докато чака доматите да узреят пичовете пиндоси заедно с пичовете Брюк-СЕЛСКИ ще гепсат нефта и природните богатства.Само дето Путин е правен по традиционият начин и не е *** !
27
10
 
8
 
! Отговори
АнтиСедераст преди 4 години
Мъка седерастка
26
5
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Китай ще превземе света НЕ чрез въоръжаване, а чрез икономика революция!
25
18
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
По - добре е Русия да започне да произвежда ...медицинско оборудване , те са добри там , електроника , която да ползва целият Свят . Време е да спрат с това превъоръжаване , защото НИКОЙ НЯМА ДА ГИ НАПАДА __________Само трошат ресурс и гущери, в борба за същите!
24
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който копае гроб другимо, сам пада в него. Не си научиха урока тея северни империалисти
23
2
 
25
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
И най - лошият МИР е по-добър от най-добрата война!!
22
12
 
10
 
! Отговори
Джон Ленин преди 4 години
До Гледна точкаПо - добре е Русия да започне да произвежда ...медицинско оборудване , те са добри там , електроника , която да ползва целият Свят . Време е да спрат с това превъоръжаване , защото никой няма да ги напада , а така ще са полезни и уважавани от всички хора на Земята ...
21
11
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Мога да кажа, че ЕС НИКОГА няма да нападне Русия, защото животът на западните държави е много по-устроен от този на Русия и те нямат никакво намерение да си го развалят.
20
8
 
16
 
! Отговори
Кимон преди 4 години
Ами това си бизнес като всеки друг-щом има търсене,ще има предлагане.Явно са качествени.
19
19
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Ердоган май се прекара!Мислеше че взима най-новото,ама ядец!Нищо де, догодина пък да купи С - 500,а братята ще започнат С -600...
18
9
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
До Гледна точкаАко от всякъде те обградят с военни бази и всичкиЛао Дзъ е казал много умна приказка - "НАЙ - ЛЕСНИЯ НАЧИН ДА ПОБЕДИШ ВРАГА, Е КАТО ГО ПРЕВЪРНЕШ В СЪЮЗНИК". В този ред на мисли ЕС прие Русия отново в съвета на Европа, като по този начин ясно и показа, че нямат никакво намерение да я нападат. Още повече, че на върха на G-20 Меркел и Путин си сравниха часовниците!!
17
15
 
34
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Анонимен "България трябва да закупи зенитно ракетен комплекс Пейтриът за да се пази."---Руснаците ни нападат само в разюзданото въображение на хора с промити мозъци, като Плевенлиев, няколко превъзбудени тийнейджъри и хората, виждали война само по компютърните игри и филмите за Рамбо.
16
14
 
5
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Тръмп стана русофил и путинист..Психодесните нямат лидер хи хи