Япония възобнови лова на китове – 227 ще бъдат избити

31-годишната пауза приключи
1 юли 2019 12:40,
79
Япония възобнови лова на китове – 227 ще бъдат избити
Снимка: Pixabay

Япония официално поднови днес китоловството с търговска цел след 31-годишна пауза и планира да улови 227 кита през тази година, съобщи правителството, цитирано от ДПА.

Още по темата

Норвегия спира лова на китове

Японските китоловни кораби бяха готови да отплават днес сутринта, ден след като страната официално напусна Международната комисия по китолов, обяви агенцията по рибарство в Страната на изгряващото слънце, пише БТА.

Оттеглянето стана факт, след като комисията отхвърли предложението на Токио да възобнови през септември търговския улов на китове, за които се твърди, че са в изобилие.

Междувременно Япония съобщи, че ще спре китоловството в Антарктика на фона на международното порицание.

Японската китоловна флотилия се върна през март от последното си пътуване, след като улови 333 малки ивичести китове в Южния океан за "научни цели".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ?Няма "тип" делфин, още по-малко "черен делфин". Това, че си безмозъчен не ти дава основание да раздаваш малоумието си и на други.В Черно море има 3 ВИДА (не типа) делфини:Delphinus delphi - Обикновен (белокоремен) делфинTursiops truncatus - АфалаPhocoena phocoena - МуткурИ трите са защитени и малочислени видове, за разлика от кретеноидите като теб, които се ширят навсякъде.
22
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета коментарите и се чудя, как може толкова изнежени хора да има ...
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КитКатТова е много глупава мярка. Гарваните има много малък мозък но са способн на комуникация, предаване на знани, употреба на инструменти (не, спокойно, не знаят как да позлват дрелка), могат да преценят и използват средата, за собственото си преимущество, както и да разпознаят себе си в огледалото, но имат 1/10 от мозъка на някой бозайници, които не притежават горните способности.
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За китовете не знам, може и да са спирали лова им.За делфините обаче, цял свят знае, че си ги ловят непрекъснато и си ги ядат с кеф!Ужас просто!!!
19
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи, без да си поне отгледал едно животно и се счита, че имаш право да го убиеш?Не че ако си го гледал, много се променят нещата,но все пак ядем и месо и няма как.Интерсно е и друго. Кой, как и защо е плащал поддръжка, док и т.н. на кораби, които не са се ползвали 30 години?! Или са се позлвали, ама незаконно. Така по има логика!Японците изглеждат мили хора, но от личен опит знам, колко са потайни, коварни и жестоки.
18
5
 
5
 
! Отговори
КитКат преди 4 години
Тегло на мозъка при някои бозайници:Хомо Сапиенс - жени -1.6кг мъже-1.8кг.Делфини - приблизително 2.5кг, в зависимост от вида.На китовете и слоновете са им още по-големи.
17
7
 
12
 
! Отговори
До До 11 преди 4 години
А мен *** боли *** за скапаняците избиващи морски бозайници! Не уважавам тази нация от жестоки хора! Ни кола ни телевизор имам или ще имам от японска марка! И без това в електрониката корейците ги убиха - Сони и Панасоник ползват ОЛЕД панели на ЛГ, a при обикновените коли пак корейците са отгоре! Май само в трепането на китове и делфини са номер едно!
16
5
 
19
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тия , пък , като китайците - вечно гладни и ненаяли се !!! Откъде - накъде няма да се съобразяват с целия свят и ще правят каквото си искат ?!!
15
17
 
3
 
! Отговори
? преди 4 години
Нямам представа какви хора коментират.Делфините в териториата на Черно море България са от типа черен делфин. Не от най-умните и е долу-горе вредител. Ловят се специални видиве делфин и кит. Месото от кит се бърка с телешко.Филе от делфин .,, още по-вкусно.
14
4
 
13
 
! Отговори
мак преди 4 години
Както са в изобилие, така и ще изчезнат.
13
5
 
17
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Отвратително и гадно клане! Тези просто са пристрастени. Да избиваш китове?! И то през 21 век, когато едва ли има нещо, което да е "незаменимо" в тях. Не може да бъде оправдано. Част от тъмните черти на тази толкова напреднала и възхитителна в много други отношения нация.
12
10
 
7
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Японците много се притесниха от твоя екоталибански бойкот, трябва да знаеш.
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във филма The Cove - 2009 са показан зверствата на които са подложени делфини - заградени и изклани от скапаните японци! Да са им сладки радиоактивните и пълни с живак делфини и китове които неофициално така и не спряха да ловуват скапаняците! Мислех скоро да потърся употребяван автомобил като този път включа и японски модели ...бях позабравил зверствата им към бозайниците! Сега обаче си припомних, и отново няма да избирам автомобил от японска марка! Това е моя бойкот към японците!
10
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига да има стабилна популация, няма нищо лошо да се ловят китове за каквито и да е цели. Очевидно японците имат нещо на ум, щом са сложили квота от точно 227 кита, но разбира се за екоталибаните винаги ще реват, те разум нямат, само едно досадно виене и дежурните циркове.
9
8
 
11
 
! Отговори
Свинаря преди 4 години
Ревете за китовете, а с какво са по-различни те, от останалите живи същества, които хората убиват с търговски цели? Много лицемерни ми изглеждате тук.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Японската култура винаги ми е била меко казано странна. Притежават вродена жестокост и към животните и към хората и към себеси.
7
8
 
14
 
! Отговори
Ro преди 4 години
Изключително гнусна история. Народ, който позволява това, си заслужава всяка злина.
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво същество трябва да си, за да изядеш делфин??!! ....или кит??!!
5
3
 
24
 
! Отговори
BornFromAnger преди 4 години
То и хора има в изобилие!!! Хаха
4
5
 
34
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Не бих се разсърдил ако някой им потопи китоловната флотилия.