Привикват кмета на Костинброд за загиналия моторист

Очаква се Младенов да бъде привлечен като обвиняем
2 юли 2019 09:31, Петя Славова
28
Привикват кмета на Костинброд за загиналия моторист
Снимка: архив, Булфото

След като кметът на Костинброд Трайко Младенов катастрофира и загина моторист, той бе призован да се яви днес в прокуратурата. Там се очаква той да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.

Според първоначалните показания на кмета, той е карал, спазвайки ограничението от 50 км в участъка и не е видял моториста, който по думите му, карал много бързо.

Още по темата

Неговите показания се различават от тези на свидетел на пътно-транспортното произшествие, който твърди, че инцидентът е станал, защото Трайко Младенов е направил неразрешен обратен завой.

"Не съм правил обратен завой. Влязох в лявата лента. Не мога да кажа с каква скорост е карал мотористът. При положение, че колата е напълно смачкана, предполагам, че с доста голяма скорост. Предполагам, че аз карах в ограниченията, карах бавно, бях с още хора в колата. Винаги съм бил внимателен водач. Факт е, че, влизайки в лявата лента, изобщо , гледайки в огледалото за обратно виждане, не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма. Имам разтягания и натиск от колана и въздушните възглавници”, обясни пред Нова тв Младенов.

Тази сутрин на мястото на инцидента се събраха близо 50 души близки и роднини на загиналия моторист. Версиите за случилото се на близкия на загиналия и на кмета на Костинброд се разминават значително.

"Кметът направи обратен завой от крайна дясна лента и се удари в моториста. Кметът е виновен, защото направи забранен обратен завой. Игнат може да е карал с малко превишена скорост, но е карал в лявото платно", обясни свидетелят на инцидента Марио Манов.

Според данни на "Пътна полиция" загиналият Игнат не е имал книжка Категория А за управление на мотор. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моториста е карал с 50-60 км. Виждал съм подобен удар , пак при забранен обратен завой в Дружа, на бул. Цветан Лазаров. И там моториста загина. Та кой каквото и да пише ,да знае че моторите нямат предпазни колани. И е ясно кой е виновен. Този с обратния завой. А дали е с книжка или не моториста, е без значение. Много карат без книжки, да ги убиват ли?
24
1
 
3
 
! Отговори
Немам думи преди 4 години
До АнонименТи си чел нещо, ама си недочел. Дясностоящият на двулентово платно за движение в една посока има предимство пред лявостоящия, когато този от дясната лента се престроява в лявата, а този от лявата се престроява в дясната. Ако този от лявата лента се движи направо, без да е подал сигнал, че ше се престоява в дясната, онзи от дясната трябва да го пропусне, защото в тази ситуация няма предимство. както казваш добре е да се чете всичко и да се мисли и запомня, за да не утрепеш някого.
23
1
 
4
 
! Отговори
Никой преди 4 години
Момчета и момичета с волни души, не очаквайте *** да ви пазят! Смятайте се за невидими... и умната! Шофьорът е същество, което не може да разбере какво е да си моторист.
22
1
 
5
 
! Отговори
щирлиц преди 4 години
моториста е бил НЕПРАВОСПОСОБЕН ВОДАЧ,това значи че е трябвало да шофира.КРАЙ!всякакви аргументи в негова защита са излишни.лека му пръст на момчето но,вината е изцяло негова.
21
1
 
4
 
! Отговори
До 19 333 преди 4 години
Разполовена, ако удара е страничен, но ако е голям лек ъгъл се получават точно такива повреди по колата. Шофирал е моториста с 200-300 и не е изчакал започналия вече маневрата автомобил.
20
0
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
Дано не си шофьор. Няма такова нещо в българския Закон за движение по пътищата. В България с предимство винаги е този, който се движи в лентата пред друг, който иска да се престрои в неговата лента. Пише го в закона - член 25. Прочети го внимателно, както и член 26 и член 27! Това, което си написал го има при поне три ленти и опит за престрояване в средната лента от две превозни срества от двете й страни. При двулентов път няма предимство на дясностоящия.
19
1
 
3
 
! Отговори
333 преди 4 години
До АнонименАко беше карал с 200, колата на кмета щеше да е разполовена. При 100 щеше да е половината мотор вътре, и щеше и шофьора на колата да е пострадал, поне.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 12Пълни глупости.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали прави обратен завой е под въпрос. Летящ с превишена скорост моторист е невъзможно да бъде видян преди започването на маневра. Престрояването в дясна лента е разрешана маневра, за обратен завой на това място не знам, но при всички случаи ако моториста е бил с превишена скорост, колкото и да спазваш закона, може да не успееш да видиш, че се опитва да мине покрай теб. даже и да е правил обратен завой, моториста е бил толкова далече, че не трябва да е проблем. Така става като карат с 300 км/час
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... там няма крайна дясна лента, по една в посока е!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Първия прави неправилно обратен завой! Втория поради каква причина не вижда светещите стоп светлини и не убива скоростта и не спира, а директно се забива в автомобила?"Светещи стопове и крайна дясна лента в 99% от случаите навежда на мисълта, че човека ще отбива надясно или ще паркира(на неразрешено място). По кой начин да ти хрумне, че рязко ще направи непозволен обратен? Ако беше чукнал аварийки или ляв мигач, веднага ще ти светне, че селтака ще обръща, ама... нямало е.
14
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
Изключвам кой, кой е! Първия прави неправилно обратен завой! Втория поради каква причина не вижда светещите стоп светлини и не убива скоростта и не спира, а директно се забива в автомобила?
13
0
 
7
 
! Отговори
TheCrow преди 4 години
Превишена скорост, без книжка и да се сърдят на кмета роднините на моториста....
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престрояването от дясна в лява юента за движение, при две ленти в посока, се зачита като право на дясностоящият... Дори на магистрала. Хубаво е да се чете и познава ЗДП и да се изкарват курсовете за шофьори. Нелепа смърт...
11
2
 
9
 
! Отговори
Васко преди 4 години
След като няма книжка не трябва да кара мотор. Логично не би трябвало да е на пътя. Дори кмета да е правил непозволен обратен завои, не оправдава моториста, защото въобще не е трябвало да бъде там
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с книжката е между другото, защото и без книжка , ако спазваш ограниченията ще си жив. Аз лично всеки ден се сблъсквам с всякакви нарушения, но като карам по правилата имам време да избегна подобен развой на нещата
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си с кола спазваш дистанция и спираш и изчакваш неправилно завиващия автомобил да си направи маневрата, колкото и внезапна и неочаквана да е... Мотористите са редко *** същества и никога не спират, пресичат непрекъсната линия без да спазват дистанция и да намалят, и съответно приключват на място, съпричинители на собствената си смърт(самоубийство). И да, когато видя такъв да пресече непрекъсната линия и подкара срещу мен не отбивам, не минавам в дясно и не му правя път! За негово добро е...
8
3
 
7
 
! Отговори
kyptu преди 4 години
Защо изтрихте коментара за това, че колата на кмета е ударена странично - нещо, което не се получава докато ППС-тата се движат в една и съща посока?А ако вместо мотора беше нацелил камион, какво щеше да му е обяснението?Научете се къде се прави обратен завой!
7
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 4 години
Кмета лъже, правил е забранен обратен завой.Това с книжката е откровена лъжа също, която лесно може да се провери........не пишете преди да си направите проучването.
6
0
 
11
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Българска картинка, да се чудиш кой е виновен, а резултата да е поредния загубен живот! Загиналият моторист е бил неправоспособен и се е движел с превишена скорост - Факт! Кмета прави неправилна маневра, неразрешена и въобще не се е огледал, също така се твърди, че не му е взета проба за алкохол (защо ли???), в България закони няма.. Жалко!