Гласуването за шеф на ЕП: Води италианецът Сасоли

Предстои втори тур, възможен е и трети
3 юли 2019 12:54, Елка Василева
10
Гласуването за шеф на ЕП: Води италианецът Сасоли
Давид Сасоли. Снимка: БТА

Европейският парламент не успя да избере с първото гласуване новия председател на институцията.

Засега води Давид Сасоли (Италия), издигнат от групата на социалистите и демократите, предаде БТА.

В гласуването са участвали 735 евродепутати, като необходимото мнозинство е било 332 гласа, уточни председателстващият заседанието Антонио Таяни. Той обяви начало на второто гласуване.

В първия кръг Сасоли получава 325 гласа. Ска Келер (Зелени) има 133 гласа, Сира Рего (Европейска обединена левица) - 42, Ян Захрадил (Чехия) - 162 гласа. Общо 73 гласа са били недействителни. За втория кръг не са издигнати нови кандидати.

Обрат: Станишев не е кандидат за председател на Европарламента

Ако и във втория кръг нито един от кандидатите няма необходимото мнозинство, ще се гласува трети път. В случай че и тогава резултатите са недостатъчни за излъчването на победител, в четвъртото и последно гласуване ще участват само онези двама, които са постигнали най-голяма подкрепа. Печели този, който получи повече гласове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Европарламента преди 4 години
място за добре платена почивка на неуспели политици мразени от народите си. Естествено лидерите са марионетки задоволяващи претенциите на лобитата, които са ги настанили там. Нищо чудно, че започва отлив. Изглежда Брекзит не доведе но проглеждане, а до още по- веселяшко нахлупване на розовите очила.
9
0
 
0
 
! Отговори
НЕ Е ГОДЕН първио преди 4 години
Tozi не е ГОДЕН заради ОЧИЛАТА ще облъчва всички измамени да седнат в залата много често.Очила от този тип подобни с е ползват от тн"САТАНА" за обемно терористични експерименти с облъчване и проникващо сниманеПодава охраната на Брюксел от близо..
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да е болен от ишиас, да е алкохолик, да е комунист, да е болен от спин и африканска чyмa дори и всичките тия неща накуп само да не е заразен със ГРОБ-ажийство.
7
3
 
6
 
! Отговори
Валонеца преди 4 години
Най-ме кефи как нищо не зависи от българските шебеци.
6
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЕЛЕ ЕДИН ИШИАС С ДРУГ СОПО-ЛИ ИШИАСНИКАКВА ПРОМЯНА
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вебер нямаше шанс поради много причини. Първо, е неквалифициран. Не е завършил никакво сносно образование. Започнал е някакво инженерно, но все е бил партиен функционер. Второ, не говори френски. Франция не допуска начело да са хора без познания и опит в романските култури. Трето, изразява се екстремистки. Категоричен против Северен поток 2, против Полша, против Унгария. Тимерманс също изрази високомерие и се изказа за тежки наказания против Полша и Унгария. 4. Няма държавнически опит.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ска е Франциска. Която идва тук в България да подкокоросва за протести. Освен да протестират, друго какво могат? Госпожата даже собственото си име не може да търпи, какво да мислим за съществени дейности!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радане ,постигна ли си целта като гласува против Вебер . ***.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10% недействителни гласове!!! Ето, по шкарто сме като в ЕП.
1
1
 
2
 
! Отговори
Сосайте преди 4 години
Колко служби и ресори ще вземат сужукорептилите другото не e важно. Европа каза на Станишев заповядай на председаделското място на ЕП на сужукорептилите им каза. За вас нямаме места за портиери и хамали, научете английски първо. Давид уби Голиат и после дойде Юда Искариотски превърна виното във бира и го възкреси.