Военна мощ: Парадът в Беларус в Деня на независимостта

Навършват се 75 години от освобождението на Минск от нацистката окупация
4 юли 2019 11:57,
43
Военна мощ: Парадът в Беларус в Деня на независимостта
Снимка: Карди Youtube

Грандиозен военен парад и множество културни мероприятия отбелязаха Деня на независимостта на Беларус. На 3 юли се навършват 75 години от освобождението на Минск от нацистката окупация, което се счита за голям празник в страната, пишат беларуски издания.

Още по темата

Марш на Червения площад в чест на парада от 1941 г.

Тази година във военния парад се включиха огромен брой военни, военна и авиационна техника. Парадът  продължи един час и половина, като началото му бе дадено от президента на страната Александър Лукашенко.

Специално за парада на площада в Минск маршируваха и различни войници от бившите съветски републики. Китайски и руски военни също показаха своите войнски умения.

След представянето на военните части и техника организаторите на събитието продължиха програмата с духов оркестър и театър с историята за жертвите на страшната война – Беларус поема първата ударна вълна на нацистката армия, избити са 2 милиона жители, а стотици села са били изгорени до основи, 400 хиляди са откарани за извършване на принудителен труд в различни лагери на Германия.

Стотици жители и гости на Миснк успяха да наблюдават грандиозният военен парад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
27
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Беларус и независимост в едно изречение, са доста несъвместими...Не са избити 2 млн жители, а 2 млн партизани-терористи и помагачите им. Беларус също така е дала и най-много колаборационисти с германските си освободители.
3
3
 
13
 
! Отговори
смях преди 4 години
Коментар 2 обезсмисли ЕС, нато и имперската и колониална история на Европейските държави. Хвала.
2
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От къде толкова войска имат таи малка държавица Белорусия?Чак и парад направиха.
1
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ също празнуват днеска победата на Русия и Беларус над нацистите, само ЕС не празнува нищо щото са жендъри и не знаят от кой пол са.