България чиста от мафия – нямало условия за развитие у нас

Има стесняване на криминалните пазари, смята Младен Маринов
5 юли 2019 12:15,
98
България чиста от мафия – нямало условия за развитие у нас
Снимка: архив "Булфото"

Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост и стабилност. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови престъпни структури на национално ниво и групировки от мафиотски тип, както и престъпни деяния с широк обществен резонанс. Това каза вътрешният министър Младен Маринов при откриването на конференция в СУ "Св. Климент Охридски" за противодействието на организираната престъпност, съобщава БТА.

Още по темата

"Курир": Българската мафия избива сърби заради 20 кг кокаин

Той посочи още, че в резултат на мерките и политиките, предприети от българските правителства и МВР, е постигнато стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности, както и намаляване на шансовете за финансиране на престъпни групи.

Министър Маринов каза, че нито една държава не би могла да се справи с организираната престъпност, ако няма сътрудничество и тесни отношения между правоохранителните органи, научната общност и бизнеса.

Той изнесе данни, според които през 2018 г. у нас са разкрити четири нелегални фабрики за производство на цигари. По думите му през първите пет месеца на 2019 г. у нас са заловени 33 млн. къса нелегални цигари и е предотвратена щета за бюджета от над 6 млн. лева.

По линия на трафика на наркотици министър Маринов заяви, че България успешно си партнира с чуждестранните служби, а последния пример е разкритият канал за трафик на хероин чрез български куриери, по въздух, с куфари, имащи двойно дъно. Иззетият хероин и наркотични вещества са били около 40 килограма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно...! А земята е плоска и луната е холограма !Някой 'хора' като си отварят устата трябва да ги глобяват за замърсяване на въздуха !
82
0
 
13
 
! Отговори
joro преди 4 години
Когато членове на мафията станат държавни служители и министри, когато държавна власт означава корупция, тогава няма как в държавата да има мафия, защото мафия е самата държава. Примери - 90% виждат престъпление в придобитите апартаменти, само комисията на Пламен Георгиев не ги вижда, защото и комисията е корумпирана. 90% виждат корупция в сделката за F-16, а властта безочливо и нагло "успокоява" - всичко е наред.
81
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
няма мафия,само,че УБИЙСТВА ИМА ВСЕКИ ДЕН
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 89..Прав си бе човек.Но пиши на кирилица.Каква е тази маймуница???
79
0
 
10
 
! Отговори
Kiorsufra преди 4 години
Kak da ima mafia kato mafiata upravliava.Tova koeto govoriat v parlamenta e 4ista proba 6arlatanstvo.
78
0
 
20
 
! Отговори
малеееееее преди 4 години
Това е ЧИСТА мозъчна пръдня!
77
0
 
14
 
! Отговори
българин преди 4 години
Бог да я прости депутатката от ГЕРБ! Никой не е вечен! Не познавам "депутатите" послушковци на "вожда" и групировката му.Никога и не съм се интересувал.От началото исках да гласувам за Борисов но нямах тази възможност.Но после не съжалявах за това.И пари да ми даваха.Нямаше да гласувам за тази партия! до 85..Би трябвало да ги изгарят.Но дали го правят кой да ти каже!-:) Пожелавам им скоро да си ходят след изборите! Достатъчно ги траяхме!
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак да попитам, какво се случва с конфискуваните наркотици, къде отиват. До сега не съм чул никаква версия за това
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип щях да кажа че винаги сме оцелявали, но този път няма робство(уж)Хората за разлика от дедите ни просто не виждат смисъл да се борят(:
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мили Боже.............. такава ши-зо-френия се е развила САМО за 30 години!!!!! Представяте ли си, ако караме така още 30, какво ЩЕ ОСТАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ??? Май ще стигнеме Марсианската падина по тъ-по-ти-я!!!!
73
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ не е мафия. Цв.Цв не е мафия. Тиквата не е мафия.Само Иванчева е мафия!
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми той и Алексей Петров го разбра по трудния начин. Като полежа година на Ге Ме-то...
71
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да има условия, като държавата е мафия, тя като най-силна за кво да търпи конкуренция. Те конкурентите ги отстреляха
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във някои държави има мафия. В България мафията си има ДЪРЖАВА. Задмина Борис Джонсън със тази изцепка.
69
0
 
21
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Хах хахахааххаах хахахахахах
68
0
 
25
 
! Отговори
Мафия преди 4 години
Сега, да видим...Младен-шофоьр на Маджо....Бойко, неясна работа...следите водят към СИК.Работата е крадеца вика дръжте кръдеца.
67
0
 
10
 
! Отговори
----------- преди 4 години
ейййй как не съм се сетил
66
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нямало мафия... ми нали тя управлява
65
1
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
Пети ЮНИ беше преди месец бе!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се заяждате с Маринов, каква е историята на Борисов, в пъти по неморална, охранително-слугинско-шофьорска в пъти по високопоставена с години по продължителна и хиляди пъти по вредна.