Сръбският външен министър към Бойко: Косово не е независимо

Едва пет държави не са признали страната за независима
Обновена: 6 юли 2019 17:47 | 6 юли 2019 17:15, Нели Христова
142
Сръбският външен министър към Бойко: Косово не е независимо
Снимка: Reuters

Едва пет от страните членки на Европейския съюз не признават Косово за независима държава, въпреки това, сръбският външен министър Ивица Далич заяви днес, че позицията на Европейския съюз не е, че Косово е независимо, и българският премиер Бойко Борисов, който твърди, че е, трябва да се съобразява с това, пишат от БТА.

Дачич направи остри коментари по националната телевизия РТС по повод изявление на Борисов, цитирано от агенцията, че бъдещият шеф на дипломацията на ЕС Жозеп Борел би трябвало да изразява позициите на целия ЕС, независимо че неговата страна Испания не признава Косово.

Сръбският министър изрази увереност, че Борел няма да започне да подкрепя идеите на някои държави, които са признали Косово.

Пет от страните-членки на ЕС не признават Косово за независима държава - Гърция, Кипър, Румъния, Испания и Словакия. Останалите 23 членки на ЕС, включително България, са признали косовската независимост.

Европейският съюз е посредник в диалога за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
13
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОПОЛ преди 5 години
КОСОВО, КОНСТАНТИНПОЛ, СЕВЕРЕН КИПЪР СА ХРИСТИЯНСКИ!
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България призна Косово още 2008 г., когато премиер беше Станишев, а външен министър Калфин. Не, че ако Борисов беше премиер тогава, нямаше да го направи, напротив - даже щеше да се бута да е пръв.
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние признали ли сме ги косоварите? Щото никой не ме е питал по въпроса. Гледай гърбавите тихомълком какви глупости правят, а аз си мислех че само пари по европроекти крадат!
18
9
 
31
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
Нашите управляващи , бидейки страхливи мижитурки по природа, наведоха снага и за Косово. Утре ще е Добруджа.Косово е Сърбия.
17
2
 
23
 
! Отговори
история преди 5 години
До филофобКогато мечката заиграе при съседите скоро ще заиграе и при нас....Македония е превзета от Албанците с премиер Албанец бивш терорист и какво следва?!
16
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те и Ниш и Пирот не са независими все още, така че сърболята да го дуат сополив! Войводина отива в Унгария, Западните покрайнини при нас, а сърбите да се окопават около Београда, както са си били винаги в историята.
15
5
 
23
 
! Отговори
това е преди 5 години
Преди да пишете глупости за Сърбия вижте картата,те са вече единствената стена на пътя на ислямската дъга която ни приближава,ако паднат те кой ще ни защити от варварите?!90% от Балканите са мюсюлманска територия,християнството отстъпва,мислете....
14
1
 
24
 
! Отговори
До Отоманчо преди 5 години
Утре 40 милиона кюрди, ако решат да си правят държава в Турция, какво правим. Турция може да ги води планински турци, но те добре знаят, че не са.
13
7
 
16
 
! Отговори
филофоб преди 5 години
До ПатриотИ защо нашата "тиква"трябва да мисли за сърбите!?Зора е техен,те да си мислят!Дали ще я има Сърбия няма значение,важното е да я има България!
12
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косово не е държава никаква там живеят сепаратисти подкрепяни от НАТО ,ако утре НАТО реши Северна БГ да се отдели от Южна БГ какво правиме.
11
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 фактВ грешка си!Повечето държави признават независимостта на Косово,само държави с малцинства стремящи се към независимост не са признали Косово.Испания-каталунците,Словакия и Румъния -унгарски малцинства,Кипър заради турците от С.Кипър.
10
10
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ФАЩаджиите вън от балканите!
9
9
 
43
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Косово не е никаква държава ,а една краварска военна база и център за трафик на наркотици и хора !Ама нашта тиква нали е изтривалка на задокеанските му господари и собствеена позиция няма как да има!
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Външен миситър???? Коригирайте си заглавието
7
10
 
37
 
! Отговори
Бойко предател преди 5 години
Братята сърби са прави. Албанците са окупатори.
6
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бълнуващи сърбомани - нищо ново.
5
3
 
32
 
! Отговори
двойни стандарти преди 5 години
Аааа,значи Косово развъдник на тероризъм и напрежение е "независимо"а Крим не е?!
4
7
 
40
 
! Отговори
факт преди 5 години
Напълно са прави Сърбите,само марионетни на сащ страни са признали тази черна дупка и язва косово.
3
7
 
29
 
! Отговори
НРБ преди 5 години
СЛАВА НА ТАТО И СВЕТЛИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ! КОСОВО Е ЮГОСЛАВСКИ!
2
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дачич да върви да пее маанета на Ердоан, който признава Косово за независима република. Косово никога не д било сръбска земя.