Сръбският външен министър към Бойко: Косово не е независимо

Едва пет държави не са признали страната за независима
Обновена: 6 юли 2019 17:47 | 6 юли 2019 17:15, Нели Христова
142
Сръбският външен министър към Бойко: Косово не е независимо
Снимка: Reuters

Едва пет от страните членки на Европейския съюз не признават Косово за независима държава, въпреки това, сръбският външен министър Ивица Далич заяви днес, че позицията на Европейския съюз не е, че Косово е независимо, и българският премиер Бойко Борисов, който твърди, че е, трябва да се съобразява с това, пишат от БТА.

Дачич направи остри коментари по националната телевизия РТС по повод изявление на Борисов, цитирано от агенцията, че бъдещият шеф на дипломацията на ЕС Жозеп Борел би трябвало да изразява позициите на целия ЕС, независимо че неговата страна Испания не признава Косово.

Сръбският министър изрази увереност, че Борел няма да започне да подкрепя идеите на някои държави, които са признали Косово.

Пет от страните-членки на ЕС не признават Косово за независима държава - Гърция, Кипър, Румъния, Испания и Словакия. Останалите 23 членки на ЕС, включително България, са признали косовската независимост.

Европейският съюз е посредник в диалога за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По добре Косово да е независимо,пред това да ти се налага да пееш на Ердоган Осман Паша.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цайс, какво стана с изказването на турския министър? Докъде докарахте нещата?
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косово и преди 20г. не е било сръбско!Който е гледал РТБеоград преди 30г.е виждал сръбски изселници от Косово които се оплакваха от албанското мнозинство!А албанците са мнозинство поне от 70-80год..
58
12
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ясно ли им е на сърбите, че при тази националистическа политик, мерака им за членство в ЕС, значително намалява. Явно ще внасят още сАмальоти от Русия, докато Сърбия не стане втори Крим.
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност не трябваше да екстрадираме навремето мафиота Сретан Йосич. Поне щяхме да имаме някакъв коз да ги държим в шах по линия на корупцията.Отделно е, че сърбите винаги са ни били опозиция в международните отношения. Македония е най-лошия пример за истината каква е дългогодишната сръбска политика спрямо България.
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАТО направи голямо добро на сърбите като им откъсна Косово ,но те не го оценяват!Иначе какво ще правят сърбите с 2млн. плодовити албанци ?
55
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До В размисълДраги, това няма да стане по простата причина че България не иска от никого нещо което вече не е нейно, и никой не може да иска от нея нещо , което вече не е негово. Защото иначе би било агресия. Това е най - голямата грешка на сърбите И си платиха за нея. А ти не се мъчи да влачиш в тая посока. Такива мисли трябва вече да се избият от всички глави. Защото не живеем в историята, а в настоящето Който драпа сам си проваля бъдещето. Това е.
54
3
 
23
 
! Отговори
bai_jordan преди 4 години
Сърбите преселват хиляди сръбски семейства от Косово в Македония(началото на 20век) за да докажат че Македония е сръбска, но така обезлюдяват Косово от сърби и го остават на шиптърите!!! Та кой им е виновен?! На мен не ми е жал за тях не знам за вас!
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70Големи разсъждения. По тази логика цяла Турция трябва да е гръцка, защото по-дълъг период е била тяхна. Или ние да си поискаме половината Балкан. Как точно го измисли че Косово е сръбско? България 2 пъти по-дълъг период го е владяла, наше ли е? Сравненията между Кърджали и Косово...какво да ти кажа, няма никаква база за сравнение. Кърджали е град в унитарната държава България. Косово беше автономна област в Югославия, после в Сърбия. Предполагам знаеш какво е унитарна и какво федеративна?
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинТрай бе! Не ти преча да мразиш, само че твоята с това се приключва. Нищо повече, а това е най - голямото клише, щом сме тръгнали да си говорим за клишета. Най - гадното е че твои подобия тук прокобят, заплашват, злорадстват, а това не е добър начин да защитаваш позиция. Няма нищо съществено и в твоите дрънканици. А темата е сериозна и не от гледна точка на обичам / мразя а по принцип.
51
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Играещият джобен тенис казва на Сърбите че Националната им сигурност не е по важна от тази пред Джендърите и Брюксел. Представяти ли си колко е Умен този с Джобният Тенис. Да загърбят националният си интерес и да разстворят бузките както трябва. Ами че защо тогава 5 държави между които Гърция и Румъния не са признали Косово. Как може да се говори за независимо Косово когато това е Сръбска територия от време Оно. Къде се са му съветниците на Джобния тренис или и те са със същият умствен багаж.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтратегАма наистина си ***, и то голям. Защо непременно държиш хората да го разберат? най - големите т...ци са с най - помпозните никове. То не бяха Левски, Българин Стратег и тям подобни. Сигурно си някой дедко с жълто на гащите или пък ако не си, си с много малко мозък, защото няма как да знаеш дали съм момче. Но не е там въпросът, нали? Просто трябва да се крещи. Това умен човек не го прави.
49
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 49...Кой ти говори за твоят "бог слънце Борисов"?-:) Аз коментирам темата за Косово само -:) Леле леле..Много Бойкофили бе братче! Коментирам нещо което помня и видях във времето господинчо! Не говоря на изуст! Ето че са ме подкрепили хора които и те помнят и са обективни! А да те светна нещо само. Бойкофилизма е кън краят си вече.Поогледай се.Че да не си останал сал ти! -:) Леле леле.Мислете сами вече бе хора. Шаблонните глупости са история вече! -:)
48
1
 
8
 
! Отговори
Цървул преди 4 години
Познавайки Борисов,ние си знаем че той си е оставил финална реплика.Почти сигурно е,че козът ще е как Сърбия е приютила гостоприемно един крадец, фалирал цяла българска банка и като такава, какви европейска подкрепа ще бленува от нас за в бъдеще?
47
4
 
16
 
! Отговори
bai_jordan преди 4 години
Само да кажа на "великите" братя сърби, харесва ли им или не Косово вече е независима държава. ФАКТ!!! На мен също не ми харесва, но такава е ситуацията в момента. Това че някой не ги признава не смекчава ни най-малко този факт. И е хубаво въпросния сръбски политик да си извади главата от з**ника и да види реалността. Другия вариант е да вдигаш армията(сръбската) и влизаш в Косово. За този последния вариант се искат големи топки, а не да се правиш на мъж по телевизията!
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 48Вижте какво , какво мислят сърбите за българите и за Борисов изобщо не е важно. Защо си мислите, че трябва да е ?Сърбите никога не са ни мислили доброто че сега ли ще започнат? реват срещу Борисов, защото на тях за положението в което се намират друг трябва да им е виновен. За съжаление вината си е изцяло тяхна. Защото си мислеха че е като едно време. Голяма грешка, сега такива методи никой не употребява и не се толерират. И на Русия вече не й пука. така че...
45
14
 
8
 
! Отговори
БРАТ ЗА БРАТА преди 4 години
СЪРБИТЕ, РУСНАЦИТЕ, И ВСИЧКИ ДРУГИ СЛАВЯНИ СА НИ БРАТЯ (БЕЗ БОСНЕНЦИТЕ ПО РАЗБИРАЕМИ ПРИЧИНИ, СЪРБО-ХЪРВАТСКИ ПОМАЦИ). И ГЪРЦИТЕ СА НИ БРАТЯ ПО РЕЛИГИЯ - ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНСТВО! ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ДЪРЖИМ ЗАЕДНО ПРЕД ОБЩИЯ ВРАГ!
44
3
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименПъпеш, излез бе момче, като си буквояд, излез, като си толкова умен. Не е важно, как съм го написал, дали е според съвременният изказ или от по-старият, важното е, че на теб, не ти харесва, а още по-важното е, че на Вождът ти, му влиза;))) Историчността е едно, историческото е съвсем друго нещо. Я, ми илез като си толкова умен, да те спукам от ритници в главата, чак докато избият едни яки хематоми в нея. Миррррно, кир! Гиди Мамун, гиоди ниеден. Приеми: Тиквата е Пътник! Ти също!
43
8
 
5
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 4 години
Bravo na Gn.Borisov.....Bulgaria FIRST!!! EU FIRST!!! KOSOVO FIRST! ....SURBIYA ....RUSKA GUBERNIYA....CHESTITO KOMUNISTICHESKO BUDRSHTE! .......BULGARIYA I BULGARITE NAD VSICHKI!!
42
3
 
7
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 4 години
SURBITE UCHAT DECATA SI NA VRAJDEBNOST KUM BULGARIYA! ....TRI VOYNI SA VODILI SRESHTU NAS.....V GRUB @ I BULGARITE SA HRISTIYANI....NO SURBITE MRAZYAT BULGARITE! ....NE BIVA DA VZIMAME TEHNITE INTERESI...PREDI TEZI NA KOSOVO! ...TE SEGA LAPAT RUSKA KRASTAVITCA....PREDI LAPAHA US BURBON!......SURBIYA E OBRECHENA DA TURPI RUSSIYA I INTEREESITE Y...