Руснаците не идват на море у нас, били по-бедни

България има сериозна конкуренция в туризма
Обновена: 11 юли 2019 15:19 | 11 юли 2019 15:08, Екип на Bloomberg
149
Руснаците не идват на море у нас, били по-бедни
Снимка: Pixabay

Спадът в жизненото равнище на руското население и понижената покупателна способност са водещи фактори за намалението на посещенията на руски туристи у нас.  Това каза Георги Минчевпредседател на УС на БРТПП /Българо-руска търговско-промишлена палата/, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Той коментира определянето на втори въздушен превозвач по самолетната линия Варна-Москва-Варна, изказвайки убеждение, че туризмът ще бъде печеливш от решението. При тази традиционна въздушна връзка впечатление прави относително високата цена спрямо други сходни дестинации в Европа. Освен това тя е пределно запълнена с пътници, каза още гостът.

Минчев изтъкна, че България е под сериозна конкуренция от страна на по-изгодни и не по-малко привлекателни туристически дестинации. Според него за съжаление през годините българският туризъм трудно успява да формира собствена ярка идентичност. "Имаме добър пример, но той е по-скоро локален. Въпреки това се усеща инвестиция в човешкия капитал, мениджмънт, създаване на продукт. Има и подобрена среда на комуникация с правителството и местните власти за разрешаване на въпроси, но процесът се случва бавно", каза още той.

"Гърция е по-скъпа дестинация от Турция, но тя "краде" не само руски, а и български туристи, и то при ненаситена леглова база на родното Черноморие това лято".

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
10
 
! Отговори
през соца преди 4 години
До АнонименТогава идваха само по заслуги-ударници, знатни краварки, стахановци......
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хехе как ще са бедно бе, те там победиха капитализма и сега пируват
4
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция е в пъти по-изгодно да се почива.Първо - цената е около 3 пъти по-евтина, а качеството на обслужване - около 200 пъти по-добро.Тук ще останата само герберастките лакеи, които по партийна линия ги задължават да почиват на Ла й номорието.
3
0
 
26
 
! Отговори
татарин преди 4 години
турската лира ще евтинее още
2
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе едва ли са по-бедни от *** с бурканите, който тича към селата около Кавала.
1
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедни, бедни, ама са изкупили около 300 хиляди имота по Лай номорието ни, все луксозни за по от половин милион левчета нагоре.