Сръбски депутат ни замеси в шпионаж срещу страната си

Според Мирослав Дрецун разузнавателният екип работи в Скопие
Обновена: 13 юли 2019 20:28 | 13 юли 2019 20:23, Веселина Йорданова
43
Сръбски депутат ни замеси в шпионаж срещу страната си
Скопие бил център на разузнавателните дейности. Снимка: БТА

Сръбският депутат Мирослав Дрецун замеси България в шпионски дейности срещу Сърбия, информира македонският телевизионен “Канал 5“.

Сръбските власти подозират, че страната се опитва да блокира процеса на намиране на решение на проблема между Сърбия и Косово, предаде "Фокус".

Това е позицията на председателя на парламентарната комисия по Косово и Метохия в сръбския парламент, Мирослав Дрецун, който заяви в петък вечер по сръбската обществена телевизия РТС, че в Скопие действа разузнавателен център, който работи срещу интересите на Сърбия.

Според Дрецун екипът на разузнавачите е сформиран преди два месеца и, както каза той, е бил маскиран като представителство на голям западен автомобилен производител в Скопие и е съставен от оперативни работници от Македония, Албания, България и Германия.

Македония се превръща в център за активни разузнавателни действия срещу Сърбия, а Заев просто не е искрен, когато предупреждава за възможна дестабилизация на региона, смята той.

Всяко постигане на компромисно решение е основен стълб на стабилизирането на този регион. А липсата на компромисно решение между Белград и Прищина е подготовка за нов спор в региона и за реализацията на Велика Албания. Според сръбския депутат Заев трябва да знае много добре това, ако вземе предвид интересите на собствената си страна, която представлява.

От македонското правителство отказаха да коментират твърденията на Дрецун. Те казват, че изявленията на премиера Зоран Заев по въпроса за Сърбия и Косово са за изграждане на приятелство чрез диалог и отхвърлят всякакви разговори за "пакт срещу Сърбия".

Анализаторът Исмет Рамадани смята, че твърденията на Дрецун не издържат. Той каза, че е от интерес за Македония да се решат проблемите между Белград и Прищина и не изключи възможността зад обвиненията на Дрецун да стоят сръбските служби, подтикнати от руското влияние.

Телевизията припомня, че преди две години, когато Белград изтегли целия персонал от сръбското посолство в Скопие, причината според сръбския президент Александър Вучич е била, че сръбските власти са установили, че срещу страната са извършвани разузнавателни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
4
 
! Отговори
Петров преди 4 години
И Фанагория е била столица на юртите на хан Бат Баян, в която българите сме пили конско мляло и сме се молили на Тангра. Явно ист(е)орията в стил Николай Овчаров е превзела главите на българоамериканците.
13
4
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Някакъв си депутат казал някаква си глупост пред някаква си телевизия. Това се е случило днес с поне 10 депутата в 10 телевизии по света. Ще се случи и утре и всеки друг ден.Защо точно този сръбски депутат е новина за нас?Единствено заради контекста на напрежението от преди няколко дни.Това е истината за новините. А не че са НОВИНИ - нови неща, които са се случили днес.
12
2
 
24
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
То и Белград е бил столица на нашето Петър Деляново царство,значи сме квит- да си траят тогава!
11
22
 
4
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Скопие е било столица на сръбското царство на Душан. Това търсят.
10
5
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Забелязвате ли как се правят новините?Хиляди неща стават в хиляди кътчета на света постоянно. Но когато нещо привлече вниманието, всички новини после са само за нещата, които се случват точно там. Никой нямаше да обърне внимание на тези истории, ако до вчера вниманието не беше насочено към Сърбия.Новините не са функция на нещата които се случват по света. Новините са функция само на общественото внимание.
9
3
 
27
 
! Отговори
Бож. преди 4 години
А чий го търсят сърбите в Скопие,та се месят в нашите вътрешни работи там??!!
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тайните агенти на Бойко са изкупили всички мезонети в Белград и комуникират тайно от терасите си с натовски сателити.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Скопие бил център на разузнавателните дейности."Скопие е център на Вселената.
6
3
 
16
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Шок! БокУ прзна, че е изпратил леля Цеца от Плевен под прикритие в Сърбия като Цеца Величкович за да шпионира в полза на демокрацията.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрецунко,как можа.Скопие- разузнавачиот бегето.Вчера всички се смучат и сиговорят на следпротоколен език,днесщит и меч.Аз си мислех ,че само нашиятги плещи,а то сите балкани.Пророцитеса казали:Синко немести синора.Виеи несамо в най тежкият ни моментотхапахте тлъсто плюс Македония.Следва наказание,но вие искате пакние да сме виновни.Но наказанието еот Небето,така,че тише.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кой не шпионира? Със сигурност и у нас шетат сръбски агенти.
3
5
 
27
 
! Отговори
Я, па Я преди 4 години
А, бе тия сърби имали някой комшия дето да се уважават с него. Те май себе си не понасят явно. Сърби я, Сърбия, сърби я. Сърби я и още как ... Путин и неговите хора в Белград ще направят всичко за да запалят Балканите, след като им се изясни, че тук с влиянието им е свършено. Това обаче, ще съкрати територията на Сърбия до Белградския пашалък. Даааа, сърби я, Сърбия, сърби я.
2
3
 
20
 
! Отговори
Я, па тия преди 4 години
Сърби я, Сърбия, сърбия ...
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г- н Маймун да си го на...ка. Бива ли да са такива невъзможни тъ... ци тия сърби? Не могат да се примирят с това че са с ос..ни *** сега ще търсят и под вола теле но няма да паднат на гърба си. Ако някой изобщо обърне внимание на дрънканиците на тоя също ще е за лудницата. А ние сигурно няма да можем да с и отдъхнем от тях още дълго време. Това е то лош късмет да имаш такива съседи.