Арести в Бургас при акция в кв."Победа"

Разкрито е голямо количество обработен и необработен амфетамин
20 май 2024 18:24, Красимир Ангелов
10
Арести в Бургас при акция в кв."Победа"
Снимка: БГНЕС

Двама задържани, голямо количество обработен и необработен амфетамин и мобилна лаборатория за производството на въпросния наркотик, са резултатите от провежданата и към момента на територията на бургаския квартал "Победа" специализирана полицейска операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Задържаните са криминално проявени.

В началото на март т.г. служители на Първо Районно управление извършиха претърсване в обитаваната от двамата мъже къща, разположена на ул. "Кракра". Тогава в жилището на 48-годишния бургазлия бяха намерени и иззети два стъклени буркана, съдържащи суха тревна маса с общо тегло около 250 грама, реагирала при направения полеви наркотест на амфетамин (друсан чай), а от първия етаж на къщата, обитаван от 26-годишния бургазлия, бе намерено и иззето бурканче с 15 грама амфетамин. Открити бяха монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева., уточниха от полицията.

В хода на днешната спецакция са извършени проверки и на други три адреса в кв. "Победа", като на един от тях са открити множество празни джъмпъри, течност за обработване на сухата тревна маса, представляваща основата на т.нар. друсан чай, както и съоръжението за пръскането на тревната маса.

Установени са и лица, закупили от задържаните  за срок до 24 часа бургазлии наркотични вещества. Те са разпитани в качеството на свидетели.

Работата по случаите продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: бургасквартал Победа
Още от Свободно време.
Нумерологична прогноза за 20 – 26 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Аман от разбирачи преди 1 седмица
Ииии настана суша :D
8
0
 
1
 
! Отговори
алоооо преди 1 седмица
откривайте трудовите лагери , минимума на пребиваване там да е пет години ! трудът краси човека :)
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Открити бяха монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева" - Това наркопроизводството гладен бизнес, баткооо...
6
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Кой не се е отчитал на чичковците ? Все едно една шепа народ и в Бургас не знаят кои са батките дето готвят наркотиците , всичко се знае много добре , системата е порочна, наследена е от големото добрютро , треаше бесилки и лустрация не мирен преход ...
5
0
 
4
 
! Отговори
Не ще я бъде преди 1 седмица
Интересни защо,след толкова много години на ,,свобода на словото" в България,никой до сега не се нае да направи един филм на научна социална основа,за вредата от наркотиците?За да знаят хората как точно наркотиците открадват бъдещето на младите,и ги поробват с едничката цел,да пълнят джобовете на мафията и висшите политици и висши БГ-юристи.
4
1
 
5
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Открити бяха монети и книжни банкноти на обща стойност от 2500 лева, уточниха от полицията. Явно, ако човек има монети и книжни банкноти - директно на площада и разстрел. Само електронни пари в картата и wallet-а. Сега за притежанието на неелектронните пари ще им лепнат по 10 години ефективна присъда, а за дрогата - глоба от макс 500 лв. Цирк.
3
1
 
3
 
! Отговори
МВР = Наркодилъри преди 1 седмица
Охоо, тея имат смелостта да продават чужда дрога? Това не може. Веднага в затвора. В Бургас се продава САМО наша дрога. Своеволия не се позволяват !!! Сега ще ги поступат, осъдят условно за притежание и ще ги вербоват да продават ПРАВИЛНАТА дрога. Нищо ново под слънцето.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фашистите в Бургас почнаха да тарашат квартали! Откак е 4-тия мандат на главния заподозрян вианги е пълно с въоръжени полицаи които тормозят хората!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сезона почна,подготвят се за ЕС туристите