Руски самолет навлезе в южнокорейското въздушно пространство

Южнокорейски изтребители се вдигнали и дали предупредителни изстрели
23 юли 2019 07:18,
66
Руски самолет навлезе в южнокорейското въздушно пространство
Снимка: Архив, Reuters

Южнокорейски военни са дали предупредителни изстрели срещу руски военен самолет, навлязъл в южнокорейското въздушно пространство днес, предаде Асошиейтед прес, като цитира министерството на отбраната в Сеул.

За първи път руски военен самолет нарушава южнокорейското въздушно пространство, заявил служител от министерството.

Първоначално три руски военни самолета нарушили въздушната зона за идентификация над морето до източния бряг на Южна Корея, преди един от тях да навлезе в южнокорейското въздушно пространство, посочи министерството на отбраната в Сеул. Тогава южнокорейски изтребители се вдигнали и дали предупредителни изстрели.

Руският самолет напуснал района, но след това се върнал и нарушил за втори път южнокорейското въздушно пространство по-късно днес. В отговор южнокорейски изтребители отново дали предупредителни изстрели.

Трите руски самолета нарушили южнокорейската въздушна зона за идентификация заедно с три китайски военни самолета. Не е известно дали двете страни са направили това умишлено, каза южнокорейският служител.

Министерството на отбраната в Сеул се готви да извика представители на руското и на китайското посолство по-късно днес, за да изрази официален протест, добавя АП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
26
 
! Отговори
Прасе с каска преди 4 години
А някой замисли ли се колко тъпо, малоумно и манипулативно е поднесена тази "новина".Предупредителни изстрели срещу бойни самолети?!?!?А наясно ли сте, че стрелящия веднага ще получи горещ отговор.Със сигурност са летели в само в международното въздушно пространство и на някой шизофреник веднага му се видяло нарушение и стрелба.А за козяшките *** веднага ще пиша - международното въздушно пространство е за всички и руснаците, и китайците могат да летят там.
7
23
 
12
 
! Отговори
ДО 5 преди 4 години
ДО 5АМИ ЗАЩОТО ТЪПАТА ТИ КРАТУНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЕТИ ЗА ОТГОВОРААА, АМИ ЩОТО РУСИЯ И КИТАЙ СА НАЙ ВЕЛИКИТЕ И ВСЕКИ СЕ НАС ИРА ДА СЕ ОПЪЛЧИ СРЕЩУ ТЕХ, СМЪРТ НА НАСР А НАТА ФАЩ И ВСИЧКИТЕ И ПОЧИТАТЕЛИ А КАКТО ВИЖДАМ ТУК Е ПЪЛНО С ТАКИВА *** ЛО УМНИЦИИ МУХАХААА, МАЛОУ МИ ЕТО Е ПО ХОРАТААА
6
11
 
24
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
*** пак да се изкаже, нали сме цъфнали та вързали, но умника да се изкаже без него не може ! Като му вдигат цените си трае , станахме на половина пак си трае , апартамент гейт си трае, но иначе е във всяка манджа мерудия и е компетентет по всичко ! Алеко е бил прав !
5
23
 
19
 
! Отговори
слава расия преди 4 години
поредни измишльотини на кравари-стан.алоу я слезте на земята стига сте витаели в небето
4
21
 
23
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Защо само предупредителни изстрели ?
3
22
 
16
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Ето на това му се вика - Класическа провокация!!! Русия и Китай мътят водата... Не стига, че Сащ и Англия ще запалят война в Персийския залив, тия комунисти ще запалят война на другия край на света.... Гади ми се от всичките изброени
2
25
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябвало е да свалят руските кошници втория път като са влезли. Егати наглите
1
24
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А руснаците свалиха корейския Боинг щом навлезе в тяхната зона. Що сега корейците дремат?