Пхенян: Ракетите са послание към южнокорейските милитаристи

Оръжията вероятно са севернокорейска версия на руските "Искандер"
26 юли 2019 07:20, Анисия Иванова
15
Пхенян: Ракетите са послание към южнокорейските милитаристи
Снимка: БТА

Сеевернокорейският лидер Ким Чен-ун, който лично е инспектирал демонстрацията на "нов тип тактическо управляемо оръжие" вчера, е заявил, че новите ракетни опити, извършени от Северна Корея, са "тържествено предупреждение" към южнокорейските "милитаристи", за да спрат разполагането на нови оръжия и провеждането на съвместни военни учения - послание, насочено косвено и към САЩ, предаде Ройтерс.

Северна Корея изстреля две балистични ракети в Японско море

"Нямаме друг изход, освен непрекъснато да разработваме свръхмощни оръжейни системи, за да отстраним потенциалните и директни заплахи за сигурността за нашата страна, съществуващи на юг", е казал Ким, цитиран от официалната информационна агенция КЦТА.

Макар че в съобщението САЩ не се споменават изрично, Ким критикува южнокорейските власти за организирането на съвместни военни учения, които президентът Доналд Тръмп беше обещал да прекрати след първата си среща с Ким през юни 2018 г. Пхенян обвини Вашингтон, че е нарушил това обещание, планирайки съвместни военни учения с Южна Корея следващия месец и предупреди, че е възможно да сложи край на замразяването на ядрените опити и опитите с балистични ракети.

Севернокорейският в. "Нодон Шинмун" публикува снимки от изстрелването на ракетите, които показват Ким Чен-ун да наблюдава с бинокъл старта, да гледа екрани, проследяващи траекторията на ракетите и усмихнат да ръкопляска заедно с антуража си.

Севернокорейският лидер е обвинил южнокорейците в "двойна игра", защото твърдят, че подкрепят мира, а в същото време внасят нови оръжия и провеждат военни учения. Лидерът на Южна Корея трябва да спре тези "самоубийствени действия" и не бива да допуска грешката да пренебрегне това предупреждение, казал Ким, пише БТА

Южнокорейски представители заявиха вчера, че ракетите, изстреляни от Северна Корея, са нов тип балистични ракети с малък обсег, но мнозина експерти смятат, че оръжията вероятно са севернокорейска версия на руските "Искандер", които са в арсенала на Русия повече от десетилетия, отбелязва Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПУСКАТ РАКЕТИ НЕПРЕКЪСНАТО КАТО ПОСЛАНИЕ КЪМ ЛОШИТЕ ОТ ЮЖНА КОРЕЯ- ОБАЧЕ НЯКОЙ ДА ЧУ ЮЖНА КОРЕЯ ДА ИЗСТРЕЛВА РАКЕТИ- ТОА СВЕТ ОТКАЧИ.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 25 юни 1950 г. севернокорейските войски преминават в пълен състав тридесет и осмият паралел, разделящ корейския север от юга.Какъв Юг е нападнал Севера бе водкаджияя събудете се от тая кома вече ?
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Хахахаххахаха ти да не си учил в СК чичио :) Я прочети пак, кой кого напада. Толкова ли сте не образование соц поколението? :( Ей така лъжат и децата в СК, как САЩ са ги нападнали, както и тоя лъже. Всеки може да прочете историята на Корейската война. "Войната започва с нападение над Юга от страна на Ким Ир Сен , който се надява по военен път да обедини Корея в една държава, управлявана в духа на комунистическата диктатура."
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Ами..... Корейската война възниква в резултат на нападение от страна на Южна Корея, провокирано от САЩ.
4
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от диктаториии създаващи изкуствени врагове, за да оправдаят варварщинатаа си и неспазването на световните закони. ЮК кога ви е нападнала вас? ЮК е държава и може да прави, каквото си иска в нейните граници? ЮК може да тренира, говори, яде с когото си иска? Това е суверенна държава? И твоето време, ще дойде да ти сложат въжето глиган измислен.
3
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Само САЩПалячо краварите нямат изградена противоракетна отбрана в случай на нападение от страна на СК. Имаше два филма на Discovery channel за ракетната програма на СК. Противоракетната отбрана е изцяло насочена към Русия и Китай. Тепърва изграждат за СК. И има реална опастност да пропуснат ракета на СК ако бъде изстреляна към сащ. Намери филмите изгледай ги, и тогава пиши глупости дали Севернокорейските ракети щели да бъдат прихванати на хиляди мили.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно!
1
11
 
11
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Смях в залата, но в САЩ им е добре защото винаги е добре да има ясно изразен враг, действа дисциплиниращо. Иначе тия ракети са независими, падат където си искат, САЩ ще ги прихванат на няколко хиляди мили от САЩ.