Нови и нови горещи рекорди и пожари. Докога?

Пожарите в Сибир, Гренландия, Аляска - като огнен пръстен
Обновена: 6 авг 2019 21:00 | 6 авг 2019 21:00, Веселина Йорданова
14

Не само юни беше най-горещият, регистриран някога, но сега и юли бие световен рекорд. Арктическите пожари предизвикват тревога и защото пепелта, която изхвърлят, е много по-вероятно да падне върху снежна и ледена покривка, което я прави по-тъмна.

Това означава, че не се отразява, а се поглъща слънчева светлина, което увеличава топенето - включително на постоянно замръзналата почва - и може да ускори отделянето на метан и глобалното затопляне.

Проучване на горите на север от Полярния кръг, разпространено неотдавна, твърди, че те горят с мащаби, невиждани за последните 10 000 години. В Сибир в началото на седмицата горяха близо 3 милиона хектара (и се увеличават), което е почти колкото територията на Белгия.

Идват ли новите бежанци, които ще наричаме климатични? Обречена ли е Земята на суша, глад, боклуци навсякъде и ще се сбъднат ли онези апокалиптични филми и картини, които рисуват творците на 20 и 21 век?  Гледайте в "Директно" по Bulgaria ON AIR!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Война на МАРС преди 4 години
Пожари в Израел събщават че има вече милиони червеи мутанти заради остър електромагнитен смог причиняан от продавани милиони дигитално холограмни оръжия вкл телефони смартфони ,телевизори клетки за JSM телевизии ради радари с С тревога подават съобщения за нова страшна война на МАРС./вижте филми със звукови запаиси/Торнадо водно до Корсика подава че има страшно вреден електромагнитен смог/EMS заради "милиони островредни облъчватели разрушаващи божествената биосфера "
11
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Ново е оръжието ползвано за обемно растапяне на ледниците в Гранландия /Glaciers in GreenlandВижте снимки по дни от юли досега как се растапят ударно огромни маси лед в Гренландия..Експерти съобщават че има риск от вдигане на нивото на океана с цели 0.5 мм..Да с е огледат снимки и филми от космоса вижда се ясно огромне обмено обсебващ обем над Green land
10
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Относно огромна трагедия в Сибир сателитни снимки дават информация за ползване на нов тип анти биосферно оръжие.Има точкови пробиви в биосферата. Подобни причиняват нови цигарени пакети с ракови снимки и холограмни оръжия маскирaни като бандероли..Оръжията записват точно какво става около тях вкл дата час минтути секунди.За такива тежко вредни цигaрени пaкети с нови оръжия вкл нано микрофони и холограми убиици съобщихме писмено до UN i Москва преди години.Black death and cancer cigarette packs
9
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 4 години
Внимателни тестове на новите антиземни и антиклиматични оръжия вижте холограми и бели високо вредни скенери вкл led,xenon,halogen and laser подават връзка на произвеждащи чрез обсебване на човешка техника нови оръжия с онези ликвидирали палеозойската флора и фауна.Тогава живота е спасен благодарение на огромна вулканска дейност декодирала и увредила наглите нашественици/Вижте пермо триаски вулканити .Един от най големите вулкани е бил в БЪлгария в Софииско .Вижте Елисейна и пермо триаски вулка
8
0
 
0
 
! Отговори
@_@ преди 4 години
Нови и нови горещи рекорди и пожари. Докога?Ама те сега жапочват жегите и пожарите. Чакайте още малко да позамърсим въздуха с CO2 и тогава ми кажете че всичко е нормално. Планетата ще се превърне в пустиня защото долната черта на всичко са пари.
7
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov преди 4 години
През април 2018 в България бе засечено ново мощно антиземно оръжие облъчващо земята от север..Вероятно нови сателити и нови мощни анти земни станции базирани вероятно в Аляска..тази година Атлантическяи океан отдели няколко пъти огромни количества газове с цел закърпване на над 900 000 000 пробива в биосферната охрана на Атлантика причинени от нови мощни оръжия базирани в САЩ и Канада..Само отделения газ CO2 е повече отколкото е отделен от човешка дейност за триста години.подава Англия..
6
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Нарочно наркотизирани и пси обсебени на власт в ООН/UN/ нагло прокараха внушението за тн "Парников ефект" с което блокираха всякакви действия срещу НОВИ НАГЛО Престъпни АНТИ КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ".Милиарди водачи на автомобили рушат климата с включени фарове и бели скенери денем и нощем. Стотици сателити холограмно обсебени облъчват и сканират Земята ни вкл убиват ледниците с обемно обсебващо затопляне..Пожарите ,вулканите и океанит е кърпят пробиви в биосферата с газове и прах..
5
2
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Да бе, а милионите тонове твърдо и течно гориво, които изгаряме в атмосферата нямат нищо общо нали? За обезлесяване да не говорим въобще! Причина - > следствие..
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рано или късно икономиката ще унищожи природата,както и нас ,това няма да промени консуматорското мислене на повечето хора,които умирайки ще се самозаблуждават,че това не е така.Стандартния консуматор мисли така-нека другите да пазят,аз ще си правя кефа,ще си карам мощната кола ,ще произвеждам без да пазя,щото е по-евтино и ще богатея а бедните нека пазят.Допреди 2-3 години повечето се правеха на слепи и казваха че ни лъжат за климата,сега се правят,че не го виждат за да не се чувстват виновни
3
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
На руснаците им изгоря чама
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ледения Ад, който оцелее
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще става още по-лошо с всяко лято и всяка година докато накрая човечеството почне да живее само на двата полюса на планетата, след което и там ще стане прекалено топло.