Без карта InterRail във Великобритания от 2020 г.

Решение не било свързано с излизането от ЕС
7 авг 2019 20:35, Анисия Иванова
0
Без карта InterRail във Великобритания от 2020 г.
Снимка: Pixabay

Пътуващите европейци вече няма да могат да използват картите ИнтерРейл (InterRail), за да пътуват във Великобритания от следващата година. Това обяви компанията Юрейл груп (Eurail group), цитирана от Франс прес, която предлага този билет за влак, позволяващ да се пътува в Европа.

Това решение не е свързано с излизането на Великобритания от ЕС, съобщиха засегнатите компании.

Британските железопътни компании вече няма да са част от картите Юрейл и ИнтерРейл от 1 януари 2020 година, оповести в комюнике Юрейл груп с централа в холандския град Утрехт.

Билетите ИнтерРейл са предназначени за граждани на ЕС, а Юрейл - за неевропейски жители.

"Пътниците, които ще си купят карта Юрейл или ИнтерРейл през 2020 година, няма вече да могат да пътуват във Великобритания", обяви Юрейл, която е притежавана от над 35 европейски железопътни и морски компании.
Картите, купени през 2019 година, все пак остават валидни.

Британските граждани биха могли винаги да се възползват от тези карти, за да пътуват в Европа, уточни Юрейл, добавяйки, че влаковете Юростар между Лондон, Париж, Брюксел и Амстердам няма да са засегнати.

"Това няма нищо общо с Брекзит, който е предвиден за 31 октомври", обяви в отделно комюнике Рейл деливъри груп (Rail Delivery Group) - британският орган, който обединява железопътните компании за пътнически и товарни превози.

"Няма да имa никаква разлика за британските пътници, които винаги могат да получат карта ИнтерРейл, да вземат Юростар от Лондон и да обикалят Европа с влак", съобщи органът.

Създаден през 1972 година билетът ИнтерРейл позволява да се пътува през около 30 страни в Европа. Насочен първоначално към младите хора, впоследствие той разширява обхвата си и към други възрастови категории.

ЕС предвиждаше преди две години да предложи подобен билет на всеки европейски гражданин, навършил 18 години, преди да се откаже от този проект, оценяван като твърде скъп, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари