МВФ: Китай не е манипулирал валутата си

Ако имало намеса на Китайската народна банка, била минимална
10 авг 2019 12:50, Анисия Иванова
12
МВФ: Китай не е манипулирал валутата си
Снимка: Pixabay

Международният валутен фонд не разполага с достатъчно доказателства, че Китай е манипулирал валутата си, както твърди американското правителство, предаде Асошиейтед прес.

МВФ отбелязва в годишния си доклад за китайската икономика, че юанът е като цяло стабилна валута в сравнение с други валути, което значи, че ако е имало намеса от страна на Китайската народна банка, то тя е била минимална.

Занижената стойност би дала на китайските износители конкурентно преимущество от гледна точка на цените по отношение на техните чуждестранни съперници, отбелязва Асошиейтед прес.

Американското финансово министерство определи Китай като манипулатор на валута за първи път от 1994 г. - решението последва падането на юана до най-ниската му стойност от 11 години насам. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 11 и още нещо преди да сте се развикали за мигрантската криза.Да Меркел ги пусна, но САЩ ги създаде с бдзкрайните си цветни революции в арабски държави и крадене на петрол, и разбира се с милитсристичната политика на Израел която поддържат а Тръмп не само че я поддържа ми се държи като един васал на Израел който изпълнява всяка недомислица на фашиста Нетаняху добре че хвалите човека дето взе че напълни Европа с мигранти а сега иска и да НК връща терористи от неговата си земя.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай не е но мошеника Тръмп е.И престанете да ми хвалите тоя неолиберален плъ.х какъв национален герой бил.Продаде оръжие за няколко милиарда на Саудитска Арабия продава Ф-16 на Турция тоя предаде целия християнски свят на двата му най-зли врага османската империя и арабския халифат а вие сте седнали да ми го хвалите аман от еничари.Пишете минуси колкото щете отборче американски и руски ***.
10
0
 
1
 
! Отговори
axa преди 4 години
да де, ама го казва МВФ, а те се управляват от либерастодемократите от сащ, сега и стрина сталина ще пее в същия глас, Тръмп я разкара от световната банка, *** либерастите му я набутаха в МВФ. Така че се вижда че ще дърпат конците в полза на китай само и само да саботират Тръмп.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският лев има най-стабилното покритие - дойче марката.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доларът е покрит с петрол - черното злато.
7
1
 
10
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Понеже краварника не манипулират своята ,наред с много други неща :)Доларът е една фикция реално няма нищо с което да бъде прикрепен освен с дивашкия примитивен американски империализъм и световен терор!
6
0
 
5
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
А кои точно са МВФ, че да съдят КитайАлкашин незнанието ти е випюещо. Толкова неук електорат няма! - да не знае кои са МВФ???
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кои са Китай да участват в световния ред за валути и банки? Ако не им харесва МВФ могат да излязат от финансовата система? Малко ми мязашш на селянин, който нищо не плаща ама има претенции за всичко. Ако се мислят, че са над законите излизат от финансовата система и се оправят сами. Писна ми от много отворени диктаторчетаа и накрая нищо. Ние нямаме нужда от китайските хартии... Да се маха
4
3
 
9
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
За да може една държава да оперира свободно с всички налични финансови инструменти, то тя трябва да има стабилна икономика с сравнително висок икономически ръст. МВФ да вземе отношение по казуса с необоснованите мита налагани от САЩ.Тръмп щял да наложи мито на френските вина, не защото същите заплашват или прилагат некоректни икономически практики, а защото Франция налага данък на Google, Facebook, Amazon, Apple и др. Е може ли да ми каже някой, тоя добре ли е с главата?
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кои точно са МВФ, че да съдят Китай.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете за Сибир какво става, това е най-голямата гора в света за една кетедрала оревахте света, а за гората на никой не му пука. Първи европейци сме явно щом плачем за Нотр Дам. Ето докъде стигна лицемерието на света.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ искат стабилна китайска валута и скъп юан.Искат нестабилни и евтини рубла и турска лира.