Нови измами след атаката на НАП! Бъдете внимателни

Ако преди сме били мнителни на Х, сега трябва да бъдем на 10 по Х
Обновена: 13 авг 2019 21:52 | 13 авг 2019 20:36, Камелия Цветанова
25

Нови имами след НАП! Да бъдем много по-мнителни и по-бдителни, съветва IT специалист

Измамници се опитват да стигнат до паролите ни за електронно банкиране и да точат банковите ни сметки. Във фалшиви имейли те обясняват на хората, че заради хакерската атака срещу НАП е необходимо отново да въведем паролите си за електронно банкиране, за да подобрим сигурността си.

Още по темата

Експертът по кибесигурност Христо Ласков коментира в "Денят ON AIR", че не трябва да слагаме теча на данни от НАП като повратна точка, защото измами е имало и преди.

"Казусът е, че тези течове дават още средства, с които дадени потребители да бъдат профилирани. На практика трябва да бъдем много по-мнителни и бдителни", обясни Ласков.

Той уточни, че имейлите могат да бъдат много по-прецизно насочени и колкото по-таргетирана е една комуникация, толкова по-голям е шансът потребителят да извърши действие.

"Ако преди сме били мнителни на Х, сега трябва да бъдем на 10 по Х. Ако някой ни изпрати имейл, в който се казва "кликни тук, за да си обновиш профила си" - проверяваме кой е реалният изпращач, на какъв линк ни води бутона, на който ще кликнем и винаги можем да се обадим да питаме в банката има ли такъв проблем", обясни киберекспертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му опити за злоупотреби се виждат всеки ден. Според него киберсигурността не е еднократен акт и не е само в едно действие, а течът в НАП е бил като аларма и е факт, че сега се взимат адекватни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: АтакаНАПизмами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
непознат преди 4 години
Искам смяна на личната карта с ново ЕГН безплатно. Разходите ще са за сметка на НАП.
14
1
 
3
 
! Отговори
изроди преди 4 години
До ШоуЗнаят само да вземат!!!!
13
2
 
10
 
! Отговори
верни некадърници преди 4 години
До Активист на БКППотомци на лъжци, крадци и убийци -шумкари!
12
1
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
11
1
 
8
 
! Отговори
Мехлеман Нагазян преди 4 години
До Анонимен 10На запад нотариусите носят 100% съдебна отговорност ако допуснат грешка или рушвет! Всяка западно-европейска държава има отдел Fraud Squad където се разследват до дупка всякакви измами независимо от това колко пъти са купени или препродадени. Ако например купиш кола която е крадена, даже препродадена няколко пъти, всеки от времените собственици носят съдебна отговорност и ще бъдат заставени да плащат глоби - няма лабаво! В България обаче - ВСИЧКО МОЖЕ и виновни няма! Лаиийй..я!
10
1
 
5
 
! Отговори
Trololo преди 4 години
На мен пък ми харесва водещата :))))
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 8И без теч не си застрахован,примера ти е брата и сестрата от Лозенец дето им присвоиха къщата,препродадоха я и я събори новата собственичка.Това преди теча се случи.Трябва законите така да са направени,че без да присъстваш да няма начин да те измамят нито с кредити,нито с имоти и коли.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лошото е,че сме в неведение,от къде може да ти дойде удара.От банка ли,от данъчните ли,от осигуровките ли,от някоя търговска верига с банкиране или просто по обикновената поща и по телефона.Неизвестно ни е и колко е голям проблема.Ами ако на някого и му сменят личността и се окаже че не е живял изобщо а е теглил заеми от мое име,кои ще плаща.Или пък че имаш пет апартамента и две,три вили купени със заеми,а всъщност си беден като църковна мишка,как ще се почувстваш,когато ЧСИ-то кацне у вас.
7
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 4 години
нека си почине в Мир женицата ,да не си прекратява ОТПУСКАТА боцето нека си прекара приятно лятната разходка.В БГ мафията ЩЕ оправи всички проблеми.полицията ОБЕЩАВА
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама нали до онзи ден разправяха че нямало страшно ... държавата цирк отвсякъде, ниво Сомалия.И така нито един не подаде оставка или нещо там друго да се случи. Овцете спят. Спете спокойно, няма страшно.
5
4
 
40
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Просто всички на отговорни постове са некадърни това е...
4
2
 
37
 
! Отговори
Шоу преди 4 години
И от НАП още си нямат на представа колко и каква информация е открадната,всичко което се говори е замазване и лъжа.
3
1
 
28
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
Е, браво, оправиха заглавието, няма вече имами. Някой се събуди...
2
2
 
34
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Аз като Ви казвам,че всичките в тази медия сте И...ДИОТИ вие не ми вярвате.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имами.. ха ха..