Гибралтар освободи задържания ирански танкер "Грейс 1"

Иранското правителство уверило, че няма да разтовари петрола в Сирия
15 авг 2019 21:56,
4
Гибралтар освободи задържания ирански танкер "Грейс 1"
Снимка: БТА

Гибралтар освободи днес задържания ирански танкер "Грейс 1", съобщи в. "Джибралтар кроникъл", цитиран от Ройтерс.

Още по темата

"Властите на Гибралтар освободиха иранския супертанкер "Грейс 1", който беше задържан на 4 юли по подозрение, че превозва 2,1 милиона барела суров петрол за Сирия в нарушение на санкциите на Европейския съюз", пише вестникът.

Гибралтар реши да освободи танкера след като получи официални писмени уверения от иранското правителство, че той няма да разтовари превозвания петрол в Сирия, отбелязва изданието.

Председателят на Върховния съд на Гибралтар Антъни Дъдли каза, че в съда не е постъпило писмено искане от страна на САЩ да се удължи задържането на танкера, предаде Франс прес.

По-рано прокуратурата в Гибралтар, цитирана от АФП, съобщи, че САЩ са отправили искане до гибралтарските власти да конфискуват иранския петролен танкер, задържан там преди месец.

Говорител на компанията оператор на плаващия под британски флаг танкер "Стена Имперо", задържан от Иран миналия месец, каза, че положението с кораба остава без промяна, но компанията очаква по-нататъшни стъпки от страна на Великобритания и Иран, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
19
 
! Отговори
Ястребител 5 преди 4 години
И така не разбрах общо има продажбата на Иран на нефт за Сирия и санкциите на Еврейо-геййския Съюз? Коя от тези държави е членка на този съюз, Иран или Сирия та да са обвързани от тези санкции???
3
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОСВОБОДИХА ГО САМО , ЗАЩОТО ИРАН КОНФИСКУВА ТЕХНИ :DБРАВО НА ИРАН!!! В ТОЗИ СЛУЧАЙ ИРАН СА ДАЛЕЧ ПО-МАЛКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ФАЩ, БРИТАНИЯ И ИСРАЕЛ!НЕНАВИЖДАМ РЕЖИМА В ИРАН НО СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ФАЩ, БРИТАНИЯ И ИСРАЕЛ!
2
0
 
13
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Аз също бих искал да подам някъде молба да конфискувам това-онова. Би трябвало всички да можем да се възползваме от Новия Световен Ред....................
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белият нужник ще откачи.