Турски военни самолети летят над Гърция и така - 56 пъти!

Турските провокации в небето над Егейско море продължават трети ден
30 авг 2019 13:57,
44
Турски военни самолети летят над Гърция и така - 56 пъти!
Снимка: Reuters

Трети пореден ден продължават турските провокации в небето над Егейско море, след като в четвъртък са регистрирани 56 нарушения на гръцкото въздушно пространство, съобщава електронното издание на атинския вестник Protothema.

Още по темата

Общо 19 нарушения са извършени от турски изтребители F-16 и други два самолета на Атинския район за полетна информация и 56 нарушения на националното въздушно пространство в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Шест от 16-те турски самолета са били с пълно бойно оборудване, а в пет от случаите се е стигнало до прихващане на машините от страна на ВВС на Гърция, предаде Фокус.

В сряда турски F-16 прелетяха над гръцките острови Инусес и Панагия.

От началото на годината са извършени 45 прелитания на турски изтребители в сравнение с 25 от миналата година, което показва категоричен ръст на турските провокации.

Във вторник 22 турски F-16, както и шпионски самолет навлязоха в гръцкото въздушно пространство, което доведе до 55 официални нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Не им държат спирачките и поднасят...
36
1
 
7
 
! Отговори
ЦРУ -пилот на МИГ преди 4 години
ХАЙДЕ....спрете се БЕе.СПРЕТЕ да пишете ГЛУПОСТИ !!! Всички острови в Егейско море са ГРЪЦКИ ...дори тези на 2-3 км от крайбрежието на Турция ! Според международна конвенция - 12 мили от сушата в морето са твое въздушно пространство ! Този гръцки остров е с-у Измир .на 2-3 км а в Измир има военно летище ! Самолет излита с-у вятъра ...ако духa от гр. остров към Измир - самолета излита на запад .вдига се и се обръща ...ТАКА се ПРАВИ .ако на този о-в има гръцко летище ...и те ще излитат на исток !
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм знаел, че турците сте побъркани. И всеки път коментарите го доказват. Живейте си живота нищо не може да се направи. Бог така е направил та по земята да има и гадняри. Иначе щеше да ни е прекалено хубаво.
34
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До ICXC КОНСТАНТИНОПОЛЧе тя си я води бе ето пуснали там колко лодки с емигранти ,гърците -изненадани За няма и две години превзеха Германия и то без да гръмне пушка
33
19
 
6
 
! Отговори
ICXC КОНСТАНТИНОПОЛ преди 4 години
турчо,лята нещо искат война а? Ще си я намерят... Кръста винаги ще е над полумесеца!!!
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake orthodoks news.
31
8
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 4 години
До НеразбралЩе застанат на страната на Гърция, тъй като Турция им прави сечено с близките си отношения с цар Путин. После САЩ ще свалят Ердоган и ще сложат някой по-близък до тяхната политика. Ако Русия се намеси в защита на Турция повечето сме мъртви... тези късметлийте де, другите ще страдат много. Ако никой не се намеси и Турция види, че ще мине номера ние сме следващите. Тези апетити към Кърджалийски окръг и Странджа ще се материализират. Ердоган иска обща граница с Албания.
30
2
 
8
 
! Отговори
С руските c-400 преди 4 години
С Руските c-400 стават още по нахални
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде да летят ?
28
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евтините турски таратайки модел отпреди 40 години едва се вдигат в небето после на турска територия всичките са се разбили.
27
4
 
15
 
! Отговори
Дон Карлос преди 4 години
не се заблуждавайте... Арабските бежанци отдавна са в Западна Европа тука останаха главно Кюрди и Афганистанци(те Афганистанците се оправят по добре от Кюрдите дори) Кюрдите са 1000000 пъти по мързеливи от Арабите и ги мързи да си хвърлят *** камоли да имат държава.... по скоро Ромите ще си направят държава отколкото Кюрдите
26
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме най-бедни в Европа! Който и друг да упрсвлява тук, ще сме по-добре. Ако са турците - може и автомобилен завод да имаме. Хич не ми дреме какво знаме ще се вее над общината. А дали имам работа и мога ли да живея нормално.
25
3
 
14
 
! Отговори
Дон Карлос преди 4 години
до 22:от бежанския лагер в Харманли ли пишеш? понеже 90 на 100 от бежанците в Българиа са точно Етнически Кюрди и ги виждаме какво представляват(хората ги бъркат честно с някое Индианско племе) Кюрдите няма да имат държави поради простия факт че нямат достатъчно умствен багаж да се организират и да създадат нужната държава(това не е за всеки все пак) пък и нито Иранците нито Арабите нито Турците ще им позволят понеже Кюрдите са малцинство и в Турция и в Ирак и в Сирия и в Иран... така че........
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не е случайно че днес е 30 август "ден на победата.."
23
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е единствената заплаха за териториалната цялост на България. Те имат имперски амбиции и имат военната мощ да ги осъществят. Дано ги изхвърлят от НАТО за да може нато да ни пази. Иначе НАТО няма да ни спаси от друга страна членка.
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да ви светна, че това нито е новина, нито е незаконно. Турция е член на НАТО, както и Гърция преди няколко години Столтенберг вкара една директива, която и Бойко чума та, я въведе и ратифицира с гласуване през парламента, а именно че даваме право на натовски самолети да преминават през нашето въздушно пространство, само с уведомителнен режим. Т.е. турските самолети могат да си минават дори през АЕЦ Козлодуй и след това да изпратят уведомление, че са прелетяли... Така че по - леко с емоциите
21
21
 
10
 
! Отговори
ЕрдоанЕммекСики преди 4 години
България и Гърция трябва да подкрепят с пари и оръжие кюрдските борци за свобода от ПКК, както и да признаят в ООН правото на самоопределение, независимост и държавност на кюрдския народ! Кюрдистан над всичко!
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там нещата са съвсем различни. От половин век съшествува т.нар. "Егейски диспут" и двете страни взаимно не си признават границите. Гръцките острови са много близо до турския бряг и не може да се приложи морския закон на ООН за 12-милна зона. Затова е 6 мили. Обаче гърците настояват че още 4м.мили е тяхно въздушно пространство т.е. 10мили, с което турците въобще не са съгласни. Та кое е и кое не е нарушение на възд.пространство е много относително.
19
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужаватат да им свалят самолета.
18
1
 
19
 
! Отговори
Дон Карлос преди 4 години
до 5:Япония и Корея никога не са били по зле от България,Япония и Корея вмомента са по добре от Франция и Германия в всички аспекти!!!!