МВР: Осем са хванати, издирват се още двама от мелето в Пловдив

Установена е самоличността на всички футболни хулигани
6 сеп 2019 19:00, Анисия Иванова
11
МВР: Осем са хванати, издирват се още двама от мелето в Пловдив
Снимка: Bolgaria ON AIR

Установена е самоличността на всичките футболни хулигани, които потрошиха заведение в Пловдив. Това съобщи на брифинг старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОДМВР – Пловдив, цитиран от "Фокус“.

Осем от тях са задържани, 6 от тях – на територията на Пловдив, двама - във Варна.

Едно лице е извън пределите на страната и е обявено за общодържавно издирване. "Неговата самоличност също е установена. Скоро ще бъде задържано и 10-тото лице“, каза Рогачев.

Още по темата

Повдигнати са обвинения на двама от футболните хулигани по НК, за хулигански прояви, те са задържани с прокурорска мярка за 72 часа. Единият от двамата е на 35 години, от Пловдив и е криминално проявен, отново за хулигански прояви.

Побойниците са установени чрез иззетите записи от камерите, веднага след подаване на сигнала. 9 от лицата са били маскирани. Прецизират се обвиненията и на останалите задържани. "Засега няма данни те да са били провокирани, за да извършат нападението“, каза Рогачев. Установено е още, че няма пострадали, а щетите на заведението са за около 300 лева.

"За това обвинение законът предвижда глоби“, каза още старши комисар Йордан Рогачев.

За побоя, станал на 31 август в ресторант на улица „Вратцата“, се разбра едва на 5 септември. Дотогава от пловдивската полиция нямаше никакво съобщение. Непосредствено преди пловдивското дерби шестима младежи били нападнати от 10 други фенове с маски. И двете групи били запалянковци на пловдивските отбори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ега ти простотията.Уж били някого а няма пострадали, уж потрошили заведението а щетите - 300лв.Разделено на 10 хулигана- по 30 лв на хулиган.Абе за какво въобще ги търсите тия. Ами то повече разходи ще направите да ги търсите отколкото пари ще вземете от тях.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7А и това не е обвинение, това е викане на разпит. Обвиненията са после.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 4Не мисля, че става върпос за това тук, но ако имаш добър адвокат, ще си добре... освен ако не си на някой нещо направил.
7
1
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
То с един случайно намерен "свидетел" МВР може да те обвини даже,че си изнасилвач,наркопласьор,убиец и какво ли още не!Недай си боже да не попадаш в такава ситуация!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собственика- собствениците да поискат и щетите до пълен размер.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За това обвинение законът предвижда глоби"Трябва, да се промени закона. За такова нещо, трябва да се лежкунти поне по 6 месеца, за първо провинение.А и ако собствениците са умни, има назини така да извъртят нещата, че да пледират за много солидни обезщетения. Чичо ми с двама приятел бяха строшили една витрина, а собственика ги изкара, че са му разрушили бизнес имиджа и не знам си какво ... Следователно палщат 5 цифрени обезщетения на човек, за едно стакло за 100 лева ...
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Стига ти един свидетел, а и вече навсякъде има камери. Ако няма "протекция" и полицаите не са абсолютно мързеливи, в днешно време, няма начин, 10 мъже, посред бял ден, да трошат и да чупят и да не ги хванат....
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива с глоби не се оправят. Такива се пускат за две седмици при бай Ставри в централният. Човека е загорел за млади ду,, пета. Строг е но е справедлив. Ще пробва да ги заплоди. Пък след тези две седмици ще ги видим дали ще са такива ербапи. Ще ходят и ще се оглеждат да не би бай Ставри да нее наблизо зад тях с дебелия с котешката глава.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То че са бандити е ясно,но как МВР установи кои са след като всички видяха,че са с маски!?
1
0
 
8
 
! Отговори
град козлодуй преди 4 години
хулигани