Фенове опитаха да пуснат дрон с надпис "Косово е сръбско" над Прищина

Осем души бяха арестувани
Обновена: 7 сеп 2019 18:57 | 7 сеп 2019 18:50, Нели Христова
26
Фенове опитаха да пуснат дрон с надпис "Косово е сръбско" над Прищина
Снимка: Reuters

Осем привърженици на националния отбор на Чехия се опитаха да пуснат дрон, който да носи знаме с надпис "Косово е сръбско" в Прищина по врече на мача от квалификациите за европейско първенство през 2020 г.  Те са били задържани, съобщават от bTV.

Ден преди мача 8 човека от гостуващата агитка са били арестувани - 6 мъже и 2 жени. Един от феновете има и сръбско гражданство. Причината е, че у тях е открит дрон и знамена, на които пише "Косово е сръбско". Според местните власти в Косово, те са щели да опитат да развеят знамето по време на мача, докато управляват дрона извън съоръжението.

И шестимата са били вкарани в ареста. От тях са иззети две сръбски знамена, дрон, транспарант, камера и две радиостанции. Веднъж вече дрон със знаме прелетя над стадиона по време на мач между Сърбия и Албания. Тогава на него беше закачено знамето на Велика Албания, в чиито територии попада и Косово. Областта обяви независимост от Сърбия през 2008 г. От чешкия тим предупредиха привържениците, че на стадиона ще се допускат само чешки знамена, а не такива на други държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стане ли Косово българско и направили се такъв лагер много български жени ще са там ежедневно....;)
18
5
 
9
 
! Отговори
факт преди 4 години
Косово е българско. Шиптърите, сърбите и северно македонците да се свият по техните жалки държави и да освободят Косово поле за да стане български ексклав и да се застрои с бежански лагери за братята с отрязана кожа на пенниисите.
17
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косово не е сръбско от 20 г .
16
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косово не е сръбско.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Гейчоои и ВСВ Сталин не си стискаше ръцете с Хитлер нали? Пак е западна пропаганда. Ей *** нежен вземи научи историята и не се прави на умен над гробовете на хиляди. Всички страни са влезли доброволно в Югославия и по всяко време имаха право да излязат. Сърбия, не може да им забрани. Ама хърватите ги наритаха яко и отидаха с по слабите да се правят на лоши.
14
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10O, да - ти беше там , та знаеш... Хич не беше онова западна пропаганда, ша знаш !! Никва Сребреница не е имало, ясно ли ти е ! Имаше муждахидини, които трепеха и колеха сърби, ама това нещо не беше тиражирано много... Айде, затгваряй си с()р()соидните устенца, Leкенце .....
13
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така ли отворко. А коя е Сърбия да казва на Хърватия дали, ще седи в съюз или не? Вие както сте диктатори ли? Нещо много бърквте нещата. Значи Сърбия може да коли половин Балкани, а Нато нямал право да се меси. *** я ходи си лягай и сънувай фантазиите си :) Нато направи най доброто да ги нарита тея обезумели рускиии диктаторчетаа помислили се за богове.
12
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Да, запада беше виновен, защото се месеше в неща, който не го засягаха, позлвайки временната слабост на Русия :)
11
7
 
20
 
! Отговори
ДинкоАТВ преди 4 години
Косово е измислена страна. Сърбите извадиха късата клечка, някой ден и ние ще го направим с нашите "партньори".
10
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия атакува Словения, Хърватия, Босна, Косово, Македония в период 91 - 2001. Искаш да кажеш, че запада пак им е виновен? Кланета, избиване на цели семейства, сребаница и куп куп военни престъпления по цивилно население. И сега седнал баш дадкакатаа тук да ни говори, колко лош е запада. Я *** на лекар :)
9
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е твоя измислица за запада. Всеки му беше ясно, че ще пламен война между Албания и Сърбия ***, а не между косово и Сърбия.Запада не искаше да трае още една сръбска война? Нито Балканите искаха? На всички им е писнало от Югославия и войните им. Ти може да искаш много, но факта е че по силния ги натупа и край на темата. Запада не им е виновен за нищо. Колиха и бесиха всички държави, около себе си и на хората им писна. Не е сложно за разбиране. Дори и Русияя вдигна тогава ръце от тях.
8
23
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Косово е Сърбия ,Крим е Русия ,какво неясно има още не мога да разбера!
7
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не се беше намесило НАТО а предателя Примаков спря военната помощ за Сърбия беше тишина в Косово която е от векове Сръбска и се чуваше само лая на картечниците...А западните сили създадоха "косовската армия" бързо,бързо като алиби за пред света....Така че няма да е чудно един ден да прелети косовски дрон с част от нашата територия която те са си избрали...и не се надявайте че някой ще ни помогне. Така че продължавайте да плюете по Русия...
6
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги съжалявам съседите. 100 години работиха против България и слугуваха на рашаа. Помогнаха да се отдели маледония от нас. Взеха ни земи. Родени гадовее. Още повече, ако небешее ги ударило Нато щяха да запалят нова война на балканите и да въвлекат и нас. НАТО ги удари точно на време да им спре завинаги агресията.
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косово е Българско, ако гледаме така на нещата.
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със или без дрон Косово е сръбско.Пиндостанец попитал либерал-демократа Григорий Явлински "с какво да ви помогнем".Ако искате да ни помогнете не трябваше да бомбардирате Югославия, отговорил Явлински.
3
12
 
28
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Епа сръпско е...
2
24
 
4
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
Е,сега какво ги чака в затвора...направо ги съжалявам. Ще има да посещават затворническия гинеколог всяка седмица.....
1
4
 
17
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
*** ! В какво се състоеше гадната ти новина ! Че шиптърите са отстояли завоюваното с оная си работа Косово !