Новите камери на iPhone 11 отключвали трипофобия

Трите камери могат да предизвикат паник атаки
12 сеп 2019 14:18,
47
Новите камери на iPhone 11 отключвали трипофобия
Източник: Reuters

Дебютът на iPhone 11 Pro тази седмица остави някои хора във възторг от новата система от 3 камери, но пък други потръпнаха, пише Digital Trends.

iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max идват с камера с 3 обектива, която може да прави широкоъглни и супер широкоъгълни снимки. Обаче нямаше и 2 дни и първият негатив излезе наяве - трипофобията при някои хора започва да се обажда.

Трипофобията се определя като "страх или отвращение от струпването на дупки на едно място". Този страх все още не е признат за официална фобия,  но много учени и психолози потвърждават наличието ѝ.

Най-често срещаните неща, които отключват този страх са пчелнтие пити, струпване на очи по картини, корали, ягоди, пипалата на октоподи, а явно вече и съвсем новият iPhone 11 Pro.

Хората с трипофобия се оплакват от настръхване, некомфортно усещане, че нещо пълзи по кожата им, потене, дори паник атаки.

Ако оставим настрана външния им вид, новите камери на iPhone 11 Pro са съществено подобрение. Те ще имат и функцията Deep Fusion, която прави анализ пиксел по пиксел, за да прецизира снимките до кристално чисти детайли. Ще може да се увеличава фокуса на снимките с 0.5x, 1x, 2x и дори 10x пъти.

Хората, които все пак изпитват този дискомфорт могат да се насочат към iPhone 11, който има само две камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 18Тази статия е писана, защото хората ще я четът и ще генерират приходи за медията. Много медии пишат за това, което ще се чете. Платените промоции, тбрява да бъдат опоменати, като такива. Има хора, който станаха милионери, защото коментират телефони в тубету.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Това е рална фобия и единственото предположение, което съм чувал, защо изобщо я има е, че в миналото е имало болести, който са карали кожата ти да става на дупки, което е предизвиквало отвраение в околните, за да стоят на страна от теб.А ти остави трите камери и виж нокия! Прилича на тарантула. Има 5 ли са, 6 7 ... не знам
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм привърженик на Айфони и тройни камери, ама ми се струва, че западняците са съвсем изтрещели вече. Какви са тия фобии от всичко, дето ги имат, бе? С какво ги поят тия ?!
21
3
 
9
 
! Отговори
аха преди 4 години
на тези камери им се вика "котлоните", щото точно на това приличат. Само загубените фенчета могат да си изхвърлят парите по стара технология - 720p дисплей в период на QHD, Full HD, Ultra HD, които се предлагат от много други марки.
20
1
 
3
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Няма нищо чидно в това, *** пишат за Юбер, Епъл и Тесла. Те си плащат масово на медиите за публикуване на ПР статии. Тази статия примерно, съм почти сигурен, че е платена ПР статия. Подготвена е и е пусната покрай представянето на новите им модели. Епъл за това са тплкова популярни. Плащат си на медии и "независими" блогъри постоянно да мъдрят статии за тях. Плащат и на телевизиите да ги съобщават като новини, а не като реклами. Няма нищо случайно в тази работа.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-странен ми е таблета им. По-производителност бие лаптопи за по 3500 лева (ултрабуци говрим, не геймърски щайги по 4-5 кила), графиките му са равни на съвременна конзола (което е интересн,, защото тежи 1/10 от конзолата, а процеса му е 3 пъти по-мощен и няма охлаждане), може да изкарва 60 кадъра 4к към монитор, но 90% го позлват за YouTube ...
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МенВ моемнта американските медии са слепи за всяка марка, която не е американска. Мерцедес обевява модел със 700 км пробег, което е s 27% повече от Тесла и изглежда, че е пробега, кйот всички искат да има, като минимален. Сппомена се на 2-3 места.Тесла пуска "ъпдейт" който отключва 2 км пробег повече - Първа страница във всеки вестник и по 10 млн. гелдания в YouTube, за случайно коментирали ...
17
0
 
23
 
! Отговори
Данчо преди 4 години
До ЯЯЗа 2 дупки не се брои ... Повечето хора си харесват 2 дупки ... Двудупкофилия му се вика! :-))))
16
1
 
11
 
! Отговори
Илате при ментелА1 преди 4 години
ПРИ А! -МйЕнТЕЛ СТРУВА КОЛКОТО 2 КОЛИ ПЛЮС ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ НИКОГА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ТЕЛЕФОН ОТ ТЕЗИ КРАДЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ НИКОГА ВЕЧЕ И НИКАКВА УСЛУГА ПОВЕЧЕ ПРИ А1 МЙЕНТЕЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
1
 
21
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
На мен такива новини ми активират тъпофобията.
14
4
 
4
 
! Отговори
до колегата преди 4 години
Ако е за цена, и сега драйф-фона струва 1600 еврака, так че за този с 4 камери виж си подготви над 4К лв
13
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Начи хуявей, самсунг и другите китайци с много дупки и камеродупки не предизвикват фобия, обаче айфоня предизвиквал...
12
1
 
36
 
! Отговори
ЯЯ преди 4 години
Аз харесвам струпването на две дупки,особено като съм зад тях ...
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще съдя всички т моя клас, че ми отключват въображамата болест.Искам да кажа .... че ако мама и тате имат по 2000-3000 лева за телефон, ще имат и по 1000-2000 за обезщетение. 5-10 парчета да опапкам, ейго бала - готов!
10
1
 
9
 
! Отговори
Верижна реакция преди 4 години
Паник атаката често предизвиква неволна дефекация във вертикално положение на пострадалия.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са ми 3 камери и имам фобия от евтини телефони. Чакам да пуснат айфон с 4 камери за 3 хилки и го взимам веднага.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
откачен народ колкото щеш
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре ве, има едно кило телефони с по 3-4 камери, и те не отключват тая фобия, но точно айфона я отключва... Да кажеш, че телефона не е нищо особено, ок, ама това с фобията е малко изнасилено.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз нямам такава фобия, но въпреки това тези 3 камери не ми изглеждат атрактивно и някак си просто ме дразнят като ги гледам. Една камера изглежда най добре.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мартине, фейк нюз брат ... хвани се барман че за деаскач неставаш