Словенската "Адрия Еъруейз" спира полетите си, няма пари

Компанията търси сътрудничество с инвеститор
4
Словенската "Адрия Еъруейз" спира полетите си, няма пари
Снимка: Pixabay

Базираната в Словения авиокомпания "Адрия Еъруейз" съобщи, че ще спре всичките си полети днес и утре заради "неосигурен достъп до свежи финансови постъпления, от които авиолиниите се нуждаят, за да продължат извършването на полетите", предаде БТА като се позова на Ройтерс.

"Компанията в момента интензивно търси решения в сътрудничество с потенциален инвеститор. Целта на всички участници е да направим така, че "Адрия Еъруейз" да лети отново", се посочва в публикувано вчера съобщение на компанията.

Словения продаде "Адрия" на германския инвестиционен фонд 4К Инвест през 2016 г. Оттогава компанията продаде всичките си самолети и използва самолети под наем, за да извършва полети до няколко европейски дестинации.

"Компанията дълбоко съжалява за тази ситуация и се извинява на всички свои пътници и партньори", посочва още Адрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една авиокомпания е във фактически фалит.Идва яка криза в ЕС и след нея "велика"инфлация.Британците първи напускат(като плъховете)потъващия"кораб" даже и без сделка.И на тоя съюз ще му сложим"капака".Вижте Русия как дръпна след като се отърваха от нас,а САЩ и ЕС се запътиха към дъното с нас.Само Китай може малко да ни се упре,но и на него ще му видим сметката,само да се излъжат да се съюзим с тях.С КОГОТО СМЕ СЕ ХВАНАЛИ НЕ Е ПРОКОПСАЛ.Цяла Империя 500 години им търсихме цаката и я рзтурихме
1
3
 
8
 
! Отговори
радомир преди 4 години
Ами вдигнете цените, няма как полетите да са по-евтини отколкото струва само горивото за полета. Време е нискотарифните авиокомпании да започнат да фалират, много време издържаха на тези дъмпингови цени.