"За" и "против" речта на сензацията Грета Тунберг

Думите й предизвикаха разнопосочни коментари
Обновена: 25 сеп 2019 10:30 | 25 сеп 2019 10:28,
428

Речта на 16-годишната Грета Тунберг по време на срещата на ООН в Ню Йорк предизвика разнопосочни коментари.

"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея. Естествено, тя има и много фенове по света. Грета е едно младо момиче, в което има много силен активизъм. Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обвзели", коментира журналистът Петър Волгин.

Още по темата

По думите му и преди активисти са обещавали, че трябва да се борим с комунизма и империализма.

"Грета не е крайна, разбирам какво иска да каже тя. Тунберг е едно дете на новото поколение. Децата, благодарение на социалните мрежи, имат възможността да изразят своя глас", каза основателят на бранда "Балканик" Асен Величков пред Bulgaria ON AIR.

Според него най-важното е, че 16-годишно момиче успява да прикове вниманието върху най-важния проблем в момента - за климатичните промени.

"Сетих се за едно друго момиче - Малала. Едно момиче, което искаше да учи. Тя живееше в район, където е засилено влиянието на талибаните. Те я простреляха и тя оцеля по чудо. Тази кауза я разбирам повече, а при Грета - тя излиза на световните форуми, лидерите ѝ правят мили очи - това ми идва малко в повече", коментира Волгин.

Той подчерта, че Грета е родена в страна с добър стандарт на живот, където поставят на пиедестал децата, и думите в речта на момичето „вие ми взехте детството и мечтите“ не му се струват логични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
2
 
0
 
! Отговори
Анти глобалости преди 3 години
Не глобалното затопляне ще ни унищожи, а такива хора, които хем се правят на много велики, хем се оплакват. Майката на Грета казва имала трудно детство имала психично разтройство. Ами тогава нека разумните хора се обединим около идеята, че не може някакво си недорасло момиче да казва на целия свят какво да прави. Тя за Доналд Тръмп ли се мисли?...А да вярно възможно е след като не я слуша главата.
390
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възхищавам се на "еко" активисти, които използват съвременни технологии за да пропагандират еко идеи... Яхтата на татко дето преплува океана не е от дърво... Даже въжетата са синтетика... Много ме кефи винаги се смея, когато я видя...
389
2
 
7
 
! Отговори
зомби преди 4 години
Това дете изглежда като продукт на програмата МК-Ултра, класически био-робот.
388
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдо против недорасли с психически отклонения да имат право да изказват недоказани твърдения
387
5
 
36
 
! Отговори
Да си знае мястото преди 4 години
Тази озлобена госпожица произвела ли е поне един обществено полезен продукт.Платила ли е едно евро данъци,създала ли е работни места.Или е живяла на гърба на социалната система и е консумирала от благините на цивилизацията и сега парадира срещу нея.Нормално на тази възраст е да мисли как да почеше междукрачието си , а не да се прави на световен лидер.Та тя няма даже избирателни права , защото на тази възраст е преценено , че си още твърде зелен за да можеш да взимаш решение.
386
5
 
22
 
! Отговори
saki преди 4 години
Това дете е от инкубатура на тези ,които дърпат конците задкулисно.
385
5
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Хора, лъжата с глобалното затопляне е начин да се месят още повече пари от обществото!! Какви мерки за борба с вредните емисии, когато в 2/3 от света си правят каквото си искат, димят и пушат, замърсяват колкото си искат! За тях няма закони няма и да има. Да ние трябва да намаляме нивата на вредни емисии, трябва да живеем природо съобразно но не като саможертва от страна на населението,а като съобразен с възможностите на хората процес!!!!!!!!!
384
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не одобрявам подобни постановки и употреби.Има истина, но едно дете не може да съперничи на учените, които не могат да се разберат има ли, или няма. Защото има и "учени". Тези клишета сме ги чували. Търси се сензация, че "даже и децата разбират".Не одобрявам истериите в сценариите на НПО.
383
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след всичката тази помия опитвам се да си представя едно бългаско дете да заеме позиция....
382
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно все още объркано момиче на което са вкарани слова за да ги каже пред "международната" общност и го разкарват като мечка по света !Давайте сега пари за "глобалното затопляне" като че ли парите ще спрат леда да не се топи !!!!!!
381
10
 
27
 
! Отговори
Грета е преди 4 години
Олицетворение на либералния западен свят!Падението на задоволеното общество!
380
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не бих казал, че хората мразят Грета Тунберг, но се отнасят скептично към нея...Тя понякога говори с изкривено лице от силните емоции, които са я обвзели", коментира журналистът Петър Волгин.Журналисте, ЕДИНСТВЕНАТА реч, в която е показала силно вълнение, е последната! Заради гадния номер на Тръмп преди речта й, който го направи точно с цел да я притесни. И тоя бърза да се изкаже, пък е оставил разбирането за после...
379
6
 
26
 
! Отговори
Тая пич, преди 4 години
До *** не е само зла,страда от някаква форма на синдрома на Даун - неадекватна е и то меко казаноче то кой освен кръгъл ггглупак би поверчвал на еврейските лъжи за някакво си глобално затопляне
378
6
 
24
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Аз пък я мразя... щото е грозно зла
377
9
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРАСамо от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация.Автор: Георги Илиев Митев. Град София (2014). Трето поколение репресиран и второ поколение репресиран по отношение на образованието. Със средно образование.
376
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изказването на тая мома я направи доста жалка и смешна. Взе да прилича на феминистка. А дори и феминистките се въздържаха да я подкрепят активно, защото я усетиха, че преигра като застаряваща *** с дете и мъж, опитваща се да поддържа интерес във фейса. Жалка работа... Болно дете... Жаждата за слава и внимание до какви ли извращения не води...
375
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква сензация е това болно дете, което е като изкарано от филм на ужасите? То не е виновно, че е такова, не бива да му се подиграваме. По-скоро трябва да се запитаме що за хора са тези, които използват това дете, и що за родители са тези, които позволяват болното им дете да бъде използвано по този грозен начин.
374
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 385"контраста как е отразена тази история в чуждите и българските медии е монументлана! ние сме жалка нация, и жалки ще се затрием"Принципно си прав. Обаче що се отнася до коментарите, 80% от тях са на една и съща вманиачена персона, която пуска по цели страници последователни постове и бълва дива омраза - срещу руснаци, комунисти, това дете и който й попадне... Пише с различни никовеСигурно е от редакцията, иначе едва ли биха я търпели
373
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо въобще се обръща внимание на тази невротична малка пи*ла, толкова ли е интересно да се отдава внимание по медиите на такива грипове, когато има далеч по- интересни и важни неща в този свят!!! Отбичи я ,както я пренебрегна Тръмпи и то ще се задуши само в собствената си *** злоба...
372
8
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Според мен е за психиатрична клиника