Папа Франциск откри статуя, посветена на мигрантите

Тя носи името "Ангелите не знаят"
1 окт 2019 15:37, Нели Христова
30
Папа Франциск откри статуя, посветена на мигрантите
Снимки: Reuters

На 105-я Световен ден на мигрантите папа Франциск откри скулптура на площад "Свети Петър", посветена на онези, които са принудени да напуснат домовете си по една или друга причина.

"Ангелите не знаят" е създадена от канадския скулптор Тимъти Шмалц и представлява 140 мъже, жени и деца в лодка. Сред тях може да се види както евреин, бягащ от нацистка Германия, така и сирийски бежанец, опитващ се да избегне гражданската война, както и момче, бягащо от глада в Ирландия пред 1840 г.

Заедно с тях на лодката се намират и Йосиф и Мария. Неотдавна папа Франциск сравни пътешествието на родителите на Исус към Витлеем с бягството на мигрантите от войната.

"Исках скулптурата да представлява всеки бежанец през вековете", казва Шмалц пред BBC. Той разкрива, че тя е вдъхновена от пасажа: "Не забравяйте гостоприемството, понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели".

"Когато я погледнеш и виждаш визуалното съобщение, че миграцията е нещо, което е съществувало откакто съществува човечеството. Във всички култури, всички религии и всички раси", допълва Шмалц.

Близо една година отнела творбата на скулптура. Тя е направена от бронз. Преди нея той разработва друг проект - "Бездомният Исус", който представлява Христос спящ на пейки пред катедрали. Лодката с мигрантите на Шмалц е насочена към Свети Петър за да се покаже на хората, че църквата приема бежанците.

Папа Франциск винаги е изразявал подкрепата си към мигрантите. Шмалц казва, че той е изразил одобрението си без думи.

"Просто сложи двете си ръце върху сърцето и ме погледна. Така разбрах, колко много значи тази скулптура за него".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статуята трябваше да е с изображение само на млади надървени мъже
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже пише "родителите на Исус" - св. Йосиф Обручник не е баща на Господ Иисус Христос. Той се е въплътил от Светия Божи Дух и Света Богородица.
20
2
 
5
 
! Отговори
муспи преди 4 години
В милиардите ангели не се раждат, защото диваците нямат души. Всичко от Мароко до Мексико и от Азербайджан до Южна Африка е диваци, и те свидетелстват за това с чудовищното си, дивашко развъждане. Какво може да направят белите в този гнусен кръг на Ада, освен да се оттеглят. Безсмъртното не умира, а без душевните преминават към човекоядство, а храната ще се увеличава по бързо отколкото я ядат, и ще измрат под растящия пласт храна. Финалът на света на Пособията.
19
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 4 години
Това от което се отвратих е,че преди време папата изми краката на две *** в името на добродетелността и християнските ценностти.O'Key.Та питам:Кой мюсулмански крал,султан,емир ще измие краката на двама ***(неверници) в името на човечността и мира между 2те религи НИЩО ЛИЧНО,ПРОСТО ПИТАМ?
18
0
 
12
 
! Отговори
MYANMAR POWER преди 4 години
ДО 4:КИТАЙЦИ БЕЖАНЦИ НЯМА БЕ ДЖОНКА..... БЕЖАНСИТЕ СА:АРАБИ,КЮРДИ,АФРИКАНЦИ,ПАКИСТАНЦИ,АФГАНИСТАНЦИ,РОХИНГИ(ВИД ПАКИСТАНЦИ),ЛАТИНОСИ(ЛАТИНОАМЕРИКАНЦИ)
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът се пренасели . Чорбаджиите ни подготвят касапница.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яколко празни манастири има католическата църква! Да си ги приемат там на тяхна издръжка, като са им тъй мили! И във Ватикана има доста празни имоти.
15
1
 
31
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Не забравяйте гостоприемството, понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели" - а други - дяволи... Мне, не ми се рискува.
14
7
 
12
 
! Отговори
муспи преди 4 години
До Аньо Нименов - Църквата не е фалшива, тя си е бела такава от основаването си, устроено й от евреите. Че тя изби богомилите в еврейски мащаби и с еврейска злоба!.
13
3
 
41
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Никога няма да спра да се чудя - кого приветства (ужкатолическия папа)... Гробокопачите на християнството в Европа... Тези които "запретнаха ръкави и мачкаха с камиони паството му в Ница и Берлин"?Ще е интересно да се публикуват "сухи статистически данни" - колко са изнасилените, и убити европейки от "арабските и африканските му гости"Безумията в Европа продължават - папата - барабар Петко с джендърите!Гнуc!
12
2
 
44
 
! Отговори
Аньо Нименов преди 4 години
Като гледам лицата на статуята, изобщо не приличат на действителните лица, налазили Европа. Всичко е фалшиво - и статуята, и миграцията, и политиката, и църквата...
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо го няма коментара, в който се казваше, че в Западна Европа има паметник и на едно заболяване, което през Средновековието е покосило повече от половината население на континента?Авторът на този коментар прави паралел между онзи паметник и този на емигрантите, като има предвид днешните емигранти.
10
1
 
38
 
! Отговори
балама преди 4 години
А, стотици милиони европейци без да знаят приемат на гости дяволи - касапите и канибалите от т.нар. "сирийска" "умерена" "опозиция". Иначе казано ИД или ал-Кайда.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грантаджийска история и бошшевишка пропаганда. Другари, дано някой ден осъзнаете, че точно "прогресивните" ще сте първите, които ще изядете дървото.
8
0
 
45
 
! Отговори
Тервел преди 4 години
Само дето сегашната "миграция" е прикритие на третото поред ислямско нашествие в Европа след арабското и османсктото. Този път, обаче, под прикритие на "бежанци". С любезното съдействие на т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност", нпо-рките на сОрос, предателите в управлението на ЕС и на папата.
7
4
 
25
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Папата също е мигрант, идва от Латинос резерват. Скулптора като е канадец, не значи че е бял. Такава поръчка може да получи само мелес, би било по добре да е жена, но не всичко е гладко в людете от лодките. Бронза е доставен от белите, хонорара също. Наближава времето когато няма да има бели, ще остане спомена за Златния век когато е било море от Пособия. Статуята ще бъде нарязана с ножовка и занесена на Пункта за Джилязо, но фъкания Пункт ще го вземе и няма да плати, ще каже - утре.
6
3
 
29
 
! Отговори
Отвратен преди 4 години
Следващата " грандиозна скулптура" ще е на педофил, трансджендър и на Грета Гарбо кастрираща месари. Име:" Лудницата на либерала"
5
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли сред тях българин, бягащ от Боколандия?
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тая творба много расистка бе.Требе да са черни и араби кръстосани с китайци
3
0
 
50
 
! Отговори
Хм, преди 4 години
от бронз. За някои наши съграждани звучи интригуващо.