По стотина мигранти дневно пробват да влязат у нас от Гърция

МВР: Прихващаме ги още на гръцка и турска територия
2 окт 2019 19:55, Анисия Иванова
15
По стотина мигранти дневно пробват да влязат у нас от Гърция
Снимка: БТА

Средно по около сто души на ден правят опити за влизане в нашата страна от Гърция, посочи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов преди участие в кръгла маса на тема "Всеобхватната координация на миграционния процес", която се провежда в НС.

Зам.-министърът отбеляза, че в нашата страна по отношение на мигрантите всичко е спокойно. Попитан колко мигранти минават през страната ни и продължават към Западна Европа, Балабанов отговори, че "засега никой не минава".

"С общото взаимодействие с турската и гръцката гранична полиция, ние ги прихващаме още на тяхна територия и те отново си ги взимат обратно", посочи зам.-министърът.

По време на конференцията за миграционния процес председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност заяви, че според тенденциите Европа ще продължи да бъде привлекателно място за мигрантите.

Анализаторът в Европейският съвет за външна политика Даниел Стефанов коментира, че ЕС трябва да се стреми към управление на миграцията, а сега е фокусиран само към отделни елементи.

В изказването си на кръглата маса зам.-министър Стефан Балабанов заяви, че сътрудничеството на трети страни по мигрантския проблем не е достатъчно ефективно и ЕС трябва да го засили. По думите му ЕС трябва да подпомогне транзитните държави чрез финансова или друга помощ, както и да работи по укрепване на държавите по произход,ь допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Ива преди 4 години
"че ЕС трябва да се стреми към управление на миграцията"- Американци, Китайци, Японци и други си идат с визите. Миграцията се управлява.Какво не се управлява и трябва да се спре са нелегалните преминавания на границите и нелегалното пребиваване в страните.Тези в Гърция - за мигранти и дума не може да става - един мигрант идва с паспорт и виза и си минава паспортна и митническа проверка.Тези арабски "инвазатории" не са мигранти, нито са бежанци - в Турция на море ходят Гърците и Българите..
6
1
 
4
 
! Отговори
Българка до тая долу преди 4 години
кАжи честно, кой лош левент ти отказа секс! Веднага да го накажем! Да ти купи билета до къдетоискашмапарцааааал. Марш от нашата Красива и така изстрадала Родина, злобна т варрррр грррр. Мъж няма да ти посегне, но аз съм момиче- шамарче за теб и не само едно! Позор долен и жалък за Народа на Симеон и Левски и Дрангов и Ванче Михайлов и Мара Бунева и Мария, , дъщерята на Калоян и и и и... позор сииииии. Рак да те хване , и без това си болна
5
6
 
2
 
! Отговори
Руская преди 4 години
България ще страда, защото Е ФАШИСТКА.Единственото чувство, което изпитвам към това подобие на държава,което имам нещастието да ми е родина, е... щях да кажа омраза.Но може би е по-скоро отвръщение.Не, не ме е страх да кажа "омраза", не обичам тази пркаженa държава, знам.Просто искам да съм искрена със себе си.
4
10
 
0
 
! Отговори
Руская преди 4 години
РИветИ за прокажените си гени, но и това е типичният за вас български фалш.И да изчезне, какво?Светът ще загуби един "велик" народ?
3
0
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 4 години
И за какво са ти емигрантите , българино ??? Да ти облагородят генофонда ли ? Или да ти копаят градинката и да ти чистят басейна ? :-)
2
0
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо към тях не се прилага върховната мярка за обществена сигурност?
1
3
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
По-точно е "пробват да минат през България". Никой не идва да остане :D