Обесиха чучело на Грета Тунберг под мост в Рим

Прокуратурата започна разследване
7 окт 2019 16:20, Елка Василева
73
Обесиха чучело на Грета Тунберг под мост в Рим
Грета Тунберг. Снимка: архив, Reuters

Прокуратурата в италианската столица Рим започна разследване за отправяне на тежка заплаха, след като чучело на климатичната активистка Грета Тунберг беше открито обесено под римски мост, предаде Франс прес, като се позова на италиански медии.

На снимка, разпространена в социалните мрежи, се вижда чучело с две плитки като тези на 16-годишната шведка и закачена на парапета на моста табелка с надпис на английски език: "Грета е твоят бог".

Още по темата
Снимката предизвика незабавна реакция от страна на политиците. Кметицата на Рим Вирджиния Раджи от антисистемното Движение "Пет звезди" изрази в Тwitter от името на града солидарност със семейството на момичето, а водачът на управляващата Демократическа партия Никола Дзингарети осъди "зловещото насилие" - израз на неспособността на извършителите "да уважават идеи, които не споделят".

Преди година Грета Тунберг стана инициатор на ученическото движение "Петъци за бъдещето" в защита на климата. На 27 септември тя приветства мащабната мобилизация на последователите на каузата в Италия. Според организаторите на "Петъци за бъдещето Италия" на призива им в цялата страна тогава са откликнали общо един милион младежи, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либерастичните *** никога не са се свеняли да ползват деца за всякакви нужди - за пропаганда, за секс, за какво ли друго не...ДемоНкратите са престъпници!
61
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Два шамара и да ходи на училище" ???-------------------Добре че родителите на Грета са интелигентни и образовани шведи и изцяло я подкрепят в каузата й , без да мислят за дъщеря си като за болен, който трябва да се лекува! Иначе ако бяха с балкански български манталитет и действаха с шамарите, горкото момиче можеше да посегне на живота си... Не завиждам на децата ви, ако ги имате, тръпки ме побиват !
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Одеса изгориха 42 души живи, пък никой не разследва, те за едно ч.у.ч.е.л.о се затръшкали.
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще стане грозно възрастно това миче.
58
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чучелото на Грета Намкояси се самообесило от огромната злоба, която носи у себе си.
57
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Два шамара и да ходи на училище тази малката пикла. Ако шамарите не действат да се отнеме от родителите до навършване на 18 г.
56
0
 
14
 
! Отговори
FF преди 4 години
Откога думата "о.р.ки" е цензурирана /?
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайностите предизвикват още по-големи
54
0
 
10
 
! Отговори
FF преди 4 години
Не го мисли колега, Обонго не пробира, много ше се радва да ръга..и да викне още десетина *** като него... :) Тъкмо въведение в глобализацията..
53
1
 
7
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Ако я направят като пинята ще има ли проблем?
52
3
 
13
 
! Отговори
АнтиИдиотократ преди 4 години
Това девойче няма нужда чак да го бесят ... Но виж, от едно здраво ибане определено има нужда ... само не знам кой ще се прежали с такъв *** - тая че е ненормална се вижда и от Чимборасо, но по-лошото е че няма и цици !
51
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ни занимавате постоянно с глупостите на някаква недорасла п.и.к.л.а която на всичко отгоре страда и от синдром на Аспергер.Не ви ли омръзна разни неуравновесени хора да ви говорят нещо което знаем всички - какво НЕ трябва да се прави. Без обаче идея да имат кое КАК да се направи. Ако това детенце смята че ще ни върне в епохата на коне каруци и колела с изпъкналите си жили жестоко се е объркала
50
1
 
23
 
! Отговори
FF преди 4 години
Аз лично плащам билета на Гретето до Фукошима... от мен получава кофичка и лопатка..бански да си носи.. 1 седмица къпане около АЕЦ-а.. та като почне да умира да видят тези които я карат да е еко,колко съсипия е там. Отедлно Япония продължава да лови китове.Къде е тая вмирисана евро -скарида.. да защити водните гиганти.Или японците ше измрът ако не си мажат суратя с мас.Демагогия и цинизъм си Гретооо пиле недо...ибано.
49
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИТАЛИАНСКИ ПРОС.ТАЦИ!! То друго от от Италия не може да се очаква .Мафия и простотия навсякъде ! Грета да ги съди!
48
4
 
1
 
! Отговори
Екоактивист преди 4 години
До Сандо 49Епа, щом е с газова уредба, какъв е проблема?Със здраве да си я ползваш! И по-малко скъпоструващи шумове ти пожелавам!БМВ 750i? По конете гадая?
47
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Капиталиста"Искаме мръсни океани"Тя грета няма нищо против мръсните океани. Океаните ги замърсяват Индия, Китай и Африка. За тях тая *** и дума на предумва. Това което тя иска е белите да спрът да правят деца.
46
6
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Аз пък си купих v8 с 400 коня!Да са живи и здрави всички хипари и еко активисти
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Да бе брат ама ти не щеш свобода на словото а свобода да псуваш и заплашваш а такава не е имало никога никъде."Според тебе свобода на словото значи да имаш правото само да се съгласяваш с политическата върхушка. Типичен ***.
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не ви е срам!Едно време в антаркдтида е имало тропическа джунгла а днес има 2 километра лед. Да ти пикам на безценните ледници. Дано д се стопят ама няма.
43
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"защото се осмели да се опълчи на световната политическа върхушка"Ти нещо не си наред. Именно политическата върхушка пробутват лъжата за глобалното затопляне. Грета е актьор и комунист. Родителите и също са актьори и комунисти. ОНН са глобалисти и комунисти. Всички които им вщрват са побъркани.