Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради тикви

Пияният ром бил хванат да краде от собствениците
Обновена: 11 окт 2019 09:49 | 11 окт 2019 09:49, Елка Василева
89
Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради тикви
Снимка: архив, Булфото

Мъж на 55 години от ромския кв. "Изток" на Пазарджик е починал в ареста на местното полицейско управление, след като е бил пребит от търговци на тикви, пише "24 часа", позовавайки се на полицията в града.

В ранните часове в сряда починалият се прокраднал до купчина тикви, разтоварени за продажба на паркинг в близост до църквата "Св.Петка" в града. Успял да вземе няколко, когато бил усетен от търговците, собственици на стоката, които дремели в автомобила си.

Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче - и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията.

Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал крадливия ром и го откарал в полицейското управление. След преглед от лекар, който не установил причина задържаният да бъде освободен, мъжът бил оставен в ареста.

След около два часа обаче дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Извиканият на място медицински екип само констатирал смъртта на мъжа. Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

След като това станало ясно, тримата търговци от Добрич са били незабавно задържани. На двама от тях, единият от които е 14-годишното момче, са повдигнати обвинения за убийство и с постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик са задържани за 72 часа. Третият е освободен, след като не са установени данни, че е участвал в побоя над крадеца.

Починалият мъж е с криминални регистрации за кражби и отдавна е известен на полицията. По неофициална информация, когато тръгнал да краде тиквите, той е бил пиян. Разследването на случая е поверено на следствения отдел към прокуратурата заради участие на непълнолетно лице в убийството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
28
 
! Отговори
до Sichtpunkt преди 4 години
Първо-дали е починал от този бой не е доказано!Смъртта е настъпила няколко часа по-късно и то след преглед от лекар!!!Второ-убит е не заради тиквите! Просто нещата ескалират. Години наред битовата ромска престъпност се вихри почти безнаказано. И ти МНОГО ДОБРЕ го знаеш. На хората им омръзна. И ако така продължава, на все повече места ще се стига до самоуправство! Трето-тези хора за произведат тази продукция са вложили труд. Ако всеки от махалата се вземе по 2 тикви без плаща...Какво правим?
32
0
 
13
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
СЛЕД КАТО НЯМА ВЛАСТ КОЯТО ДА ОТКАЖЕ НЯКОИ ОТ ЖЕЛАНИЕТО ДА КРАДЕ И СЛЕД КАТО ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НАИ-ГОЛЯМИТЕ КРАДЦИ ПРЕБИВАНЕТО НА КРАДЦИТЕ Е НАЛОЖИТЕЛНИ ДОРИ И ДА СА ВЪВ ВЛАСТА.
31
0
 
14
 
! Отговори
men преди 4 години
до 31. ти в час ли си бе. ромите убиват някого за да му откраднат неговите два лева. те даже първо взимат парите и после убиват безпричинно. защото могат и защото са им сбъркани хромозомите. тези са убили защото ромите са крали от тях. този с двата лева ако е имал пищов да го извади и да ги застреля-
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се прави ! Пуснете на свобода хората, те са пазили труда и начина си на препитание!
29
0
 
20
 
! Отговори
men преди 4 години
да задържат и съдиите дето са го пуснали да обикаля и да краде още. подобни случаи ще зачестяват. има много бедни хора и за по малко от две тикви ще бъдат линчувани крадци. а тиквите дето обират по 4 милиарда от банки дават интервюта по телевизията. държава...
28
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мнозинството удобрява пребиването, довело до смърт за тикви, но когато роми пребият някого за 2 лв - сте против. Що не мерите със същия аршин за всички?
27
13
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
От форумите установявам, че обществото ни все повече деградира! Всеки говори за мъст, за насилие и никой не се замисля, че животът е един и че той може да попадне в отсрещното полужение. Замислете се бе хора, защо сте толкова злобни!?
26
1
 
11
 
! Отговори
Правда преди 4 години
Ако влезе да краде у дома и го убия аз ли ще съм виновен?
25
9
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
и аз да съм и аз ще го бия.Да заслужава си боя, но би ли го убил за две тикви?
24
12
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
E МОЖЕ ЛИ ДА СМЕ ТАКИВА ЗВЕРОВЕ -за две тикви да пребиеш рома до смърт? Да го бяха били разбирам, но да го прибиеш до смърт, това не мога!!
23
1
 
22
 
! Отговори
Ми преди 4 години
и аз да съм и аз ще го бия. Само че нямаше да се обаждам на полицията!
22
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да ги освободят. Първият преглед е установил, че нищо му е нямало, когато са го предали на полицията ...
21
33
 
9
 
! Отговори
пак аз преди 4 години
Добре сте ми наджасали минуси, но я ми кажете какво спечелиха тези търговци, като пребиха човека. И това го дават за пример на 14-годишен подрастващ. Браво, то за тва и българинът обича да бие жена си пред децата, че да знаят от малки.
20
7
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Тримата господа, лекарят и достойните служители на МВР веднага да бъдат наградени с орден "Стара планина" първа степен! Румка спиш ли? Защо все още не си им връчил ордена?
19
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати, това че е бил пиян да не се окаже, че е смекчаващо вината му обстоятелство?Търговците, защо са задържани, има ли опасност да се укрият, имат ли криминални регистрации?Какво става с частната собственост в българия, може ли да я защитаваме или трябва да я споделяме с крадливите ромове?
18
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търговците е трябвало да извикат полиция, а не да пребиват до смърт крадец пред 14-годишно дете. Лекарят е трябвало обстойно да си свърши работата, защото след като е бил извикан значи е имало явни следи от огромен побой.Полиция и прокуратура е трябвало да си свършат работата още при първите криминални прояви на починалия, което е щяло да предотврати постъпките на търговците и лекаря.
17
6
 
31
 
! Отговори
Циник до 11 преди 4 години
"Явно търговците са били по-пияни и от крадеца, това да пребиеш някого за две т.икви си е тежка диагноза."-----------Не са го пребили заради тиквите!А заради принципа!Докога , и още колко, тези napазити безнаказано ще грабят труда на българите?Ще плача за рома.... В някой, друг живот!
16
26
 
6
 
! Отговори
TИКВИ преди 4 години
TE CA XOPA CЪЩO KATO HAC
15
3
 
21
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
До Град КозлодуйТова не са човеци ве ей. Това с плевели
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б. Б. добре ли е?