Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради тикви

Пияният ром бил хванат да краде от собствениците
Обновена: 11 окт 2019 09:49 | 11 окт 2019 09:49, Елка Василева
89
Пребиха до смърт мъж в Пазарджик заради тикви
Снимка: архив, Булфото

Мъж на 55 години от ромския кв. "Изток" на Пазарджик е починал в ареста на местното полицейско управление, след като е бил пребит от търговци на тикви, пише "24 часа", позовавайки се на полицията в града.

В ранните часове в сряда починалият се прокраднал до купчина тикви, разтоварени за продажба на паркинг в близост до църквата "Св.Петка" в града. Успял да вземе няколко, когато бил усетен от търговците, собственици на стоката, които дремели в автомобила си.

Двама мъже и непълнолетно 14-годишно момче - и тримата от Добрич, се нахвърлили върху крадеца и го смазали от бой, след което се обадили в полицията.

Пристигналият на място полицейски автопатрул арестувал крадливия ром и го откарал в полицейското управление. След преглед от лекар, който не установил причина задържаният да бъде освободен, мъжът бил оставен в ареста.

След около два часа обаче дежурните в полицейския арест видели, че арестантът не дава признаци за живот. Извиканият на място медицински екип само констатирал смъртта на мъжа. Съдебно-медицинска експертиза на трупа показала, че мъжът е с множество травматични увреждания от нанесения му побой, вследствие на което е починал.

След като това станало ясно, тримата търговци от Добрич са били незабавно задържани. На двама от тях, единият от които е 14-годишното момче, са повдигнати обвинения за убийство и с постановление на окръжната прокуратура в Пазарджик са задържани за 72 часа. Третият е освободен, след като не са установени данни, че е участвал в побоя над крадеца.

Починалият мъж е с криминални регистрации за кражби и отдавна е известен на полицията. По неофициална информация, когато тръгнал да краде тиквите, той е бил пиян. Разследването на случая е поверено на следствения отдел към прокуратурата заради участие на непълнолетно лице в убийството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
11
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 4 години
И за крадци и за убийци си има правосъдие. След като убиваш ще си лежиш, не сме в първобитно обвинения строй.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм
51
5
 
23
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Лекар е констатирал, че е жив и здрав като са го прибрали в ареста, т.е. полицаите в ареста са го убили, защо са задържали хората с тиквите ?!?
50
3
 
11
 
! Отговори
Марин преди 4 години
За това никога не удрайте в главата. Само по крайниците с бухалки.Сега единия ще лежи в затвора, а малкия с досие от 14 годишен.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато преди време в Търново младеж умря след побой казаха, че имал сърдечни проблеми и по тази причина побойниците не били виновни за смъртта му. Защо сега да са виновни търговците и полицаите? Нека по-напред да направят изследвания, пък тогава да ги обвиняват.
48
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно пуснете хората, защото дали ще са тикви или ще ти влезе дома да ти краде бижута и пари, умисъла е един - така че това си е САМООТБРАНА!*** сте като raлоши! Самоотбрана е постановено в закона, че е защита от нападние срещу човек! Това е кражба! Светкавица ва е чyкнала по изкуфялите кратуни!
47
0
 
37
 
! Отговори
някой преди 4 години
Абе, как ромовете трезви, или пияората им омръзна да им крадат хляба!ни все ги тегли да откраднат, оберат, или пребият някого? Как един път не им дойде желание да хванат мотиката, за да видят как се произвежда продукция?Че това, което е станало е много крайно, но на хората им омръзна да им крадат хляба!
46
0
 
12
 
! Отговори
До 50 преди 4 години
Хайде, хайде! Нищо няма никой да iздuха! Не и заради тоя при тия обстоятелства. Ако ще Кр. Кънев и подобните му да се разпорят от към гърба!
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е имало преглед при постъпването и не са записали побой, тапите чен гета ще изду хатс у пата.... Не може така - да получаваш заплата и да не си знаеш задълженията. А за какво изобщо са прибрали рома в ареста?
44
14
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Абе човече, тези и ат бъг в мозъка.Раз би рам! Да са го били, ако искат и ръцете да му чупят, но те са го прибили до смърт. Те мислят ли преди всичко за себе си, че сега за две тикви ще лежат рома. И единият от тях е МАЛОЛЕТЕН! Това говори, че обществото ни има дифицит на морални и духовни ценности!
43
0
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Комитета от Хелзинки сега са объркани, кой да е човек на годината сега, етническия електорат, дето е "брал тикви" или брачедите му, които са го утепали ;) ???
42
7
 
7
 
! Отговори
Бат Сали преди 4 години
Четете малко история едно време Живков ги е заселил по нашата територия, най - мизерните от всичките племена ромеи.... С тези няма оправия .
41
0
 
19
 
! Отговори
до Sichtpunkt преди 4 години
Ми като влязат у вас с цел да те оберат, а ако окажеш съпротива и да те убият, без значение дали са българи арменци или роми, ти им обясни, че си против насилието. Може пак да има ефект. Кой знае?
40
0
 
20
 
! Отговори
До sichtpunkt преди 4 години
Абе човече, тези и ат бъг в мозъка. Нормалния човек ако няма пари но толкова му се яде тиква ще помоли ако трябва да помогне да свърши някаква работа за едната тиква няма да я краде разбираш ли ....
39
8
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Абсолютно пуснете хората, защото дали ще са тикви или ще ти влезе дома да ти краде бижута и пари, умисъла е един - така че това си е самоотбрана!Аз ще пише до Министерство на правосъдието, да ги накажат възможно най - строго. Мозъка ми не допуска как нормален ром би убил за два лева стари хора или за две тикви ром?
38
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицаите - в затвора!И да се научат как се работи.Още отначало е било ясно, че е имало саморазправа, видели са колко е бит и не са ги задържали. Абсолютно всички са за затвор - първите за убийство, вторите за съучастие.
37
1
 
16
 
! Отговори
ас преди 4 години
браво на хората, един *** по малко. освободете ги !
36
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромът с множество криминални регистрации бил ....ама на свобода. Ми значи търговците са иззели функцията на държавата хммм.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно пуснете хората, защото дали ще са тикви или ще ти влезе дома да ти краде бижута и пари, умисъла е един - така че това си е самоотбрана!
34
17
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Мнозинството удобрява пребиването, довело до смърт за тикви, но когато роми пребият някого за 2 лв - сте против.Аз говоря лично за себе си, не съм оторизиран за друг. Мога да кажа, че съм против насилието във всичките му форми и спрямо всички. Не това е начина за решаване на спорове.Тука е някаква Жунгла-всеки трепе който види!