Турция държи 50 американски ядрени бомби "като заложници"

САЩ търси дипломатичен начин да си ги върне
16 окт 2019 21:14, Нели Христова
68
Турция държи 50 американски ядрени бомби "като заложници"
Снимки: Reuters

Около 50 американски ядрени бомби са държани "като заложници" от Турция в база на Вашингтон. САЩ търси дипломатически начин да си ги върне обратно, пише The New York Times.

Америка изтегли войниците си от Северна Сирия, като по този начин позволи Турция и Русия да навлязат в региона. А Доналд Тръмп, който бе обвинен дори от привържениците си, че е изоставил своите съюзници, заплаши съседката ни, че ще "унищожи икономиката й и договорът за съюзничество с Анкара".

Но след бързото изтегляне на войниците и влошаването на отношенията между двете страни, остави служителите в администрацията в неудобно положение. Те трябва да измислят начин как да си върнат 50-те ядрени бомби, които се съхраняват във Военновъздушна база Инджирлик в Турция.

Според един от служителите, бомбите сега "са заложници на господин Ердоган". А американците нямат правилен ход - ако изтеглят боеприпасите, това би значело край на отношенията със съюзниците си в НАТО. Ако ги оставят там, това поставя оръжията за масово разрушение под риск.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ние нямаме такива кахъри щото при нас санкции не вървят Тръмп не може да ни съсипе икономиката защото нямаме такава ха ха
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин го е посъветвал
24
5
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Турция винаги е била *** на САЩ. Имало е в историята леки разногласия но след 2 шамара бързо осъзнават къде точно се намират в пирамидата.. Сега пак изпълняват рискова поръчка, която вероятно ще излезе извън контрол..
23
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
В Европа има 2 места, където има Американски Ядрени Бомби - Италия и Турция,В Европа има 2 Мега Военни Бази - Италия и Турция,В Базата в Италия има Американска военна техника - която е повече - от всички оръжия на Европа - Взети Заедно :))))Изводите - Си ги правете Сами :)))Турция - без САЩ може, но САЩ без Турция - Дългосрочно - Не Може :)))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се наложи американците да напуснат Инджирлик и да местят ядрените боеприпаси, това ще е смъртна присъда за Ердоган.До няколко месеца или ще му организират нов преврат, или ще го отровят/застрелят. Неговото физическо отстраняване ще е приоритет номер едно на ЦРУ.
21
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
браво на турците както имаме една поговорката с тяхнате камъни по тяхната глава ако атомните бомби бяха у нас гъ..облизците наши дали щяха да посмеят да изнудват господарите на света а Турция го прави
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Такъв съм, нищо не знам и на всичко вярвам! ;-)Що не ми обясниш тогава, като всеки всичко знаещ и можещ балкански зарзаватчия истината?! Господин умно-красив българин?!
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре да я взривят на територията за да се прочисти малко.
18
0
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Всяка военна база на САЩ се ползва с далеч по-специален статут от което и да било консулство и тем подобни.. Ще почукат, ама така ще ги чукнат, че ще им държи влага с години!
17
0
 
18
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
САЩ как раздават бомби наляво и дясно а лаят срещу Иран и С Корея?!
16
2
 
12
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Някога една от тези бомби е трябвало да я взривът над България.
15
0
 
12
 
! Отговори
Дойчо преди 4 години
И немците закараха оръжия за над 2 милиарда евро на курдите. Поне тогава така писаха по вестниците и сега каква пропаганда върви по медиите...
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Не си наясно със статута на военната база в Инджирлик. Тази база е турска територия, а не на Америка. Ако вратата не се отвори на първо почукване на турските власти, се сваля с ритник! Това да не ти е американското посолсвото или консулство?! Все умно-красиви изказваниния от умно-красивите българи!
13
2
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Пак се опитват да предизвикат някакъв мащабен конфликт.. Няма проблем - Европа е домакин на 2 световни войни и куп по-скромни само в последните 100 години.. Ако нещата задълбаят Турция ще е поредната жертва и ние ще го отнесем, щото сме нищо повече от една експериментална територия, с която си правят каквото щат!
12
1
 
21
 
! Отговори
Амин преди 4 години
Това са САЩ те продават и предават свойте"съюзници"при най малка опасност,и Ния случихме на съюзници....Господ да ни пази.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това вече е скандално.Когато в началото на един филм,се появи бомба до края на филма тя гръмва.Дали някоя от тези 50 ще гръмне никои още не знае,защото"филма" сега започна.Но ако руснаците заемат мястото на американците в Инджирлик вероятността това да се случи клони към нула.А скандалното е,че когато американците се изхлузват по терлици не си чистят ***,ами го зарязват и други могат да се възползват от това.А ако е подарък,да го обявят официално.
10
0
 
5
 
! Отговори
Лудница преди 4 години
Тръмп сложи точка като нарече Кюрдите по лоши от ИД❗и призова Русия да оправи полужението в Сирия?!
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Не съм понастоящем, но преди бях. Но като всеки турчин, аз съм турски войник до последния си дъх! Капиш?!
8
10
 
16
 
! Отговори
Osman преди 4 години
О, лоша Турция, сега и с ядрена бомба, а какви добри съюзници само. Месеци наред Турция ги моли да спре да снабдява с тонове и тирове оръжие тер. орг., застрашаваща сигурността на уж съюзник. Не се спряха. До последният ден преди операцията САЩ пращаха оръжие за YPG. Сега се сетиха. Пращат някакъв Пенс, с който Ердо отказа и да се види. Сега усетиха май, че нямат работа с афро-азиатска племенна държава, а с наследник на вековна империя. Добро утро, Америка.
7
0
 
13
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Тия бомби не ги ли преместиха в Румъния?