Ево Моралес отлетя за Мексико: Ще се върна с нови сили!

Страната предостави убежище на бившия боливийски президент
22
Ево Моралес отлетя за Мексико: Ще се върна с нови сили!
Снимка: БТА

Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска на военните като президент на Боливия, съобщи, че отлита за Мексико - страната, която му предостави политическо убежище, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според телевизия "Унител", цитирана от Ройтерс, мексиканският самолет е кацнал и отлетял от летището в боливийския град Чиморе, провинция Кочабамба, с 60-годишния Моралес на борда.

"Братя и сестри, аз излитам за Мексико с благодарност за безкористността на тази братска страна, която ни предложи убежище, за да спаси нашите животи, - написа Моралес в Туитър. - Боли ме, че напускам страната по политически причини. Но аз винаги ще мисля за вас. Ще се върна скоро с нови сили и енергия."

Моралес съобщи в Туитър и как след оставката си в неделя е бил укрит от членове на синдиката на производителите на кока в Кочабамба.

"След като разграбиха и се опитаха да подпалят къщата ми във Вила Виктория, вандалските банди на (експрезидента Карлос) Меса и (Луис Фернандо) Камачо успяха да нахлуят и в моя дом в квартал Мажистерио в Кочабамба. . . Много съм благодарен на моите съседи, които успяха да спрат тези набези", писа Моралес, визирайки неговия съперник от опозицията в изборите, който не призна резултатите от вота, и предводителя на масовия бунт срещу резултатите от президентските избори през октомври, в които Моралес бе обявен за победител. Според мнозина изборите са били фалшифицирани.

"Благодарен съм на братята от Федерацията на тропическата част на провинция Кочабамба (синдиката на производителите на листа на кока - б.р.), които се погрижиха за мене и ми предоставиха закрила", добавя още Моралес.

Към туита си той прибавя и снимка, на която се вижда как лежи на постеля на пода. "Така прекарах първата нощ, след като бях принуден да се откажа от президентския пост заради държавния преврат, устроен от Карлос Меса и Луис Фернандо Камачо с помощта на полицията", пише Моралес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаква се военна диктатура на малцинството католици срещу индианците.
10
3
 
6
 
! Отговори
Да преди 4 години
И този президент с какви големи очаквания го посрещнаха, как му се радваха, сега бяга в чужбина. Какъв луд свят, само ние сме остров на стабилност и протести почти няма. Сега общините ще вдигнат данъците, ние пак мишкуваме.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо лекичко пропускате да споменете какво се случва в момента в Боливия и как "щастливият" и "освободен" народ пали полицейски участъци в цялата страна!
8
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗА РАЗЛИКА ОТ БАШАР АСАД ТОЗИ ИМА ПОНЕ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО ДА НЕ ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА СИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДА Я ЗАГРАБИ И ИЗБИЕ НАСЕЛЕНИЕТО И!
7
13
 
7
 
! Отговори
Salomon преди 4 години
Моралес последва съдбата на всички подкрепяни от кремлинското джудже диктатори! Да е благодарен, че още е жив. ПС: Следват Сев. Корея, Куба, Сирия и накрая Мужикистан.
6
6
 
16
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Испано-Португалската олигархична хунта отново заграбва властта в Латинска Америка с безусловната поддръжка на братята от Севера. Можете да си представите колко честни, свободни и демократични ще са изборите след това което се случва сега. Всеки народ обаче си заслужава управлението. А Хунтите никога не доведоха до просперитет държавите от Южна Америка. Е, трябва да се признае, че и левите правителства бяха неуспешни поради липсата на опит. Колелото на прогреса обаче вече се завъртя.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моралес трябва да се радва, че не сподели съдбата на Че Гевара!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е кацнал? В Северна Америка или от другата страна на океана?
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавният преврат беше осъществен от Карлос Меса и Луис Фернандо Камачо с помощта на армията и полицията. Грешката на Ево Моралес бе в това, че допусна главнокомандващият на армията и шефът на полицията да бъдат привлечени на страната на превратаджийте.
2
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България няма военните нямат топки!
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както казваше Арнолд Шварценегер - "I'll be back!" :)