Връщат над 8 млн. европари от къщи за гости

Нередностите са от Благоевградско, най-много - в Гърмен
Обновена: 18 ное 2019 20:24 | 18 ное 2019 20:24, Веселина Йорданова
29
Връщат над 8 млн. европари от къщи за гости
Снимка: архив, Ройтерс

На 30 къщи за гости в Благоевградска област са наложени санкции в размер на 100% от европейската помощ, получена по Програмата за развитие на селските райони. Собствениците ще трябва да връщат над 8 300 000 лева.

Публикуваният на сайта на ДФ "Земеделие" списък на къщите за гости, при които са открити нередности след извършената мащабна проверка през юни, показва, че от 158 бенефициенти, които ще трябва да връщат 100% от европейското финансиране, 30 са на територията на Благоевградска област, предаде БНР.

Размерът на получените средства е от 60 000 до 398 000 лева, а общата сума, която ще трябва да върнат, надхвърля 8 300 000 лева. Това са около 20% от общата сума, за която претендират от ДФ "Земеделие".

В списъка е и скандалната къща за гости на бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев, който чрез подставено лице си построил луксозна семейна вила с минерален басейн. По този случай обаче прокуратурата вече внесе обвинителен акт в съда.

Половината от нередностите, констатирани при проверките, са открити на територията на община Гърмен, където са изградени и най- много къщи за гости - 35.

От ДФ "Земеделие" уточниха, че в момента се открива процедура по издаването на актовете за публични държавни вземания, които ще бъдат връчени на собствениците на къщи за гости. 14-дневен е срокът, в който актовете могат да бъдат обжалвани по съдебен път.

По-рано днес стана ясно, че собственици на 5 къщи за гости и ваканционни комплекси в област Велико Търново трябва да върнат 100% от субсидията заради открити нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
24
 
! Отговори
Никой нищо преди 4 години
НЯМА да върне.Сега ще започнат обжалвания и безкрайни съдебни дела,докато мине давността.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си как се раздават пари изобщо, връщат субсидии, връщат за гости, теглят заеми и раздавaт щедро после им ги връщат. Кой ще гарантира, че не трябва да се връщат 80 млн. Туй не е държава, а някакъв бардак. Дори на един магазин се прави ревизия на хазната никога.
6
6
 
17
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
А, 4-те КЪЩИЧИКИ НА Е.МИЛИОНЧЕВА.....КОГА ЩЕ БЪДАТ ПЛАТЕНИ...??!Е ..МНОГО ДЪРЖА ДА ЗНАМ...ХА,ХА,ХАХ,ХАААААААААА
5
4
 
20
 
! Отговори
Обичам тая държава преди 4 години
Крадеш и ако евентуално те хванат връщаш плячката. Да, ама не. Първо ще наемеш сръчни и сговорчиви адвокати, които ще забатачат работата с безкрайна серия от обжалвания, докато всичко се потули и забрави.Жалко, че не важи за всички.
4
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Трябва да ги върнат тези пари но не вярвам това да стане почти всичките които са участвали в тази програма трябва да върнат част от тези пари но не вярвам това да стане.Дано да греша и държавата да си вземе парите.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче Къщите на Герберастките и Депесарите пак минаха метър.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- много нередности както винаги при НЕбългарите!!!