Турция не е купила С-400, за да ги държи в кутии!

Темата трови отношенията със САЩ, каза Чавушоглу
27 ное 2019 15:43, Елка Василева
53
Турция не е купила С-400, за да ги държи в кутии!
Снимка: архив, Reuters

Турция не е закупила руските ракети С-400, за да "ги държи в кутии", заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу. По думите му страната има нужда от системи за противовъздушна защита поради обширните си граници и допълни, че в момента бойно дежурство носят само испански батареи "Пейтриът" (на южната граница на страната, в рамките на партньорството в НАТО).

Турския първи дипломат заяви, че при многобройните срещи не е било постигнато съгласие със Съединените щати по въпроса и темата една от тези, които "тровят" двустранните отношения. Разговорите продължават, но натискът е неприемлив, подчерта Чавушоглу, цитиран от БНР.

Още по темата

Той допълни, че Турция може да закупи и системи "Пейтриът", ако сделката бъде одобрена от американските власти и се постигне споразумение по другите условия. Чавушоглу обаче не изключи възможността Анкара да закупи и допълнителни батареи от системите С-400.

Ако се наложи, Турция ще търси алтернативи на американските изтребители от пето поколение F-35

По въпроса за изтребителите F-35 Мевлют Чавушоглу коментира, че по света "не може да има такова нещо" - Съединените щати да отказват да продадат на Анкара бойните самолети и да се противопоставят на това тя да закупи машини от други страни. Според Чавушоглу при "най-лошия сценарий", ако американските самолети не бъдат закупени, Турция "ще бъде принудена да разгледа алтернативи."

Турция е временно отстранена от програмата за създаване на изтребители F-35, в която тя е едновременно производител и купувач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
24
 
3
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Стреля ли путин по Израел русия изчезва като държава...Причини много но резултата един
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холк например ....аре спри с глупостите на Звезда и бягай да си пиеш хапченцата бобинце ...
37
2
 
8
 
! Отговори
Осман преди 4 години
Международните награди Еми бяха раздадени за 47-ми път. Най-добър актьор стана Халюк Билгинер за участието си в Şahsiyet.Турците напредват това от мен да го знаете!
36
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Реалноста"Путин да среля срещу Израел та нали след това Ще го обесят на останките от кремъл а русия ще е само геогравско понятие"Израел да среля срещу РФ - Няма да има ГЕОГРАВСКО ПОНЯТИЕ след това.ПП Полевото Самоходно ръдие Малка стреля с Ядрени боеприпаси на 45км - Израел е средно щирок около 100км(изток/запад)
35
7
 
18
 
! Отговори
Осман преди 4 години
Турция е велика държава!Империята се събужда това от мен да го знаете! После да няма ама аз не знаех и т.н.
34
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Реалноста"3 панцира в сирия растреляни без проблеми"ЕКСПЕРТЕ Сирия воюва практически непрекъснато включително с ВВС на ИЗРАЕЛ от поне 6 години. И при това че нямат централизирана система за управление са загубили само 3 Панцира това си е постижение.Умнико кажи ми кой западен комплекс от какъв да е клас е водил активни бойни действия(поне 5 години) и да има поне нюню статистика доближаваща се до СССР/РФ комплекси?ПП Дори Пейтриът в САрабия не може да се похвали с нещо сериозно постигнат
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останешли на зенитки да те пазят Войната вече си я загубил ...
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останешли на зенитки да те пазят Войната вече си я загубил ...
31
2
 
8
 
! Отговори
Шимон Дянков преди 4 години
И аз още се чудв как на 17 септемви едни Иеменски Канибали и Бедуини преодоляха ЦЯЛАТА АМЕРИКАНСКА МОДЕРНА ПВО , И ШИБНАХА СТРАТЕГИЧЕСКИ ВАЖНИ ПЕТРОЛНИ ОБЕКТИ В САУДИСТКА АРАВУЯ , ПАЗЕНИ ОТ НАЙ-МОДЕРНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ПРО И ПВО СИСТИМИ .....И ТО СЪС ГАРАЖНО НАПРАВЕНИ ИЗДЕЛИЯ (ТИП НОВОГОДИШНА РАКЕТА" :))ЕЕ , ИМАШЕ И ПОМОЩ ОТ ИРАНСКИ МОДЕРНИ ДРОНОВЕ ВСЕ ПАК !
30
6
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Путин да среля срещу Израел та нали след това Ще го обесят на останките от кремъл а русия ще е само геогравско понятие ...:)))
29
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Ром"с"Както едно време говереха ,че ние сме хранили СССР и ако не бяхме ние,то никой нямаше да им проаде домати и те щяха д умрат от глад."Не проблема не е в това УМНИКОПри тях просто плодове и зарзават не виреят.Ето направи си експеримент за един месец яж само Месо, Яйца, Минимално мляко но наистина минимално Мляко и млечни продукти, Хлебни и Картофи на корем и нищо друго. Това се ражда при руснаците.Повярвай ми ще се озъбиш без зарзават и плодовеДа изнасяхме а сега Турция изнася.
28
3
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
3 панцира в сирия растреляни без проблеми ... Още един замина в Либия и то го думна антика като чешкия Л29 ФАКТ и като капак още един панцир замина в Армения но аре там го тресна артилерията тъй че не,нам дали се брой Но с това не става по леко на тримата дето изгоряха в него...
27
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонименюгославия загуби 41 бр пво остановки и 15 броя миг 29 демек 90% от авияцията си и почти цялото 70% пво...ПВО на Югославия беше от С-75(1957 6 пускови установки), С-125(1961 4 пу) и КУБ(1967 4 пу)При тотално въздушно превъзходство са унищожили реално от 10 до 15 комплекса... и много макетиУнищожили са 15 бр МиГ-29 но само 3 в полет... останалите са гръмнати заедно с бункерите... а същи така и над 100 макета по летищатаСлед бомбене и от Б-52загубени 386 войници ...Великите НАТО
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е бутал москвич и лада хич не им завижа ...Но тепърва ще се наказват с дяланото
25
3
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
2.5 милиарда долара е заплатила Турция за тях на Русия.Колко килограма домати трябва да изнесем за Русия да получим тези 4 С-400 ?Както едно време говереха ,че ние сме хранили СССР и ако не бяхме ние,то никой нямаше да им проаде домати и те щяха д умрат от глад.*** народ-бисери цепи.
24
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
ДО ВСИЧКИ ДИВАННИ ЕКСПЕРТИ"То щото С-400 са много велики, затова израелците си бомбят из Сирия като на парад А! И от време на време изпържват и по някой и друг "Панцир" за разкош!:)"1. Унищожени бяха два панцира, единия ПАРКИРАН(изключен без екипаж) а втория с дронове по които старата версия има символични способности(за разлика от новите Руски версии)2. Между Лактакия(където е С-400) и Дамаск има планина с Височина и Размери на РИЛА. В света комплекс който да работи при такива условия НЯМА!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то щото Ф117 па много нов Проектиран през 60 те и с първи полет 1981 мда впрочем да не забравяме че за всичко на всичко по Един Ф16 и Ф117 ...югославия загуби 41 бр пво остановки и 15 броя миг 29 демек 90% от авияцията си и почти цялото 70% пво...386 войници в гроба за Нито един враж ...
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е поне ще могат да свалят Ил20 със сигурност ...
21
2
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
С-75 ДвинаПрез Шестдневната война свалят 9 израелски самолети1969 г египетските ПВО свалят 7 израелски самолети1970 г свалят 15 израелски самолети17 септември 1971 г свалят Boeing C-97 Stratofreighter загиват 7 души от 8 човека екипажСтискай палците на краката и се моли другаря Путин да не заповяда стрелба срещу Израел че ще полетят надолу към пясъка евреите тоя филм сме го гледали вече
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога С-400 е свалила вражески самолет? На теория е голяма работа. Или по-точно на крадени американски анимации.