Русия ще обжалва изваждането си от големия спорт

100% ще се обърнем към съда в Лозана, заяви Светлана Журова
29
Русия ще обжалва изваждането си от големия спорт
Снимка: Reuters

Русия ще обжалва в Спортния арбитражен съд в Лозана решението на Световната антидопингова агенция да извади страната от участие в големите международни състезания за срок от четири години. Това съобщи Светлана Журова, зам. председател на комисията по международните въпроси в парламента.

Още по темата
"100 процента ще се обърнем към съда в Лозана. Трябва да се борим за нашите спортисти", коментира тя.

Президентът на Световната антидопингова агенция Крейг Рийди е сигурен, че Арбитражът в Лозана ще потвърди санкцията.

"Русия имаше всички възможности да се върне в международния спорт и да обезпечи развитието на спорта. Но страната предпочете да постъпи другояче и отново имаше манипулации в данните в Московската лаборатория.

Руската антидопингова агенция има 21 дни да приеме решението или да подаде жалба в КАС. Сигурен съм, че КАС ще потвърдят санкциите", коментиар Крейг Рийди.

Още за скандала четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ЛозананаказаниеРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 4 години
След Русия, да отстранят и Китай и още 30-40 спортни нации и ще може верните натовци и атлантици от тъмните дебри на Балканите да си спомнят славните комунистически години и да вземат някой медал от Олимпиада или Световно.
28
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Наближава времето,когато ще бъде създаден втори олимпийски комитет.Кандидати ще има,вервайте ми.
27
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санкции
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФАЩ са виновни !
25
6
 
0
 
! Отговори
хъша преди 4 години
срамът ще бъде потвърден на втора инстанция от друг съд
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин отдавна не се съобразява със света,често ехидно и иронично демонстрира пренебрежение,превъзходство и демонстративност!Ние,Българите най-добре го знаем и постоянно ни го напомнят,но това е в политиката на Русия!В спорта обаче е ахилесовата им пета, и опонентите ще се възползват максимално от това и ще напомнят на Кремъл,че няма вечни победи,а вечни интереси!
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си зъл бе е е. И като имат бомби срещу целия свет ли ще излизат. Бомби имат на гол г. ъз.Не ти ли идва на ум , че ще литнат ракети от всякъде и ще напълнат червения площад. Или за едно перчене и куха слава се бутат руснаците на всякъде. Не те ли е срам да хвалиш тия спортисти назобили се и за временна слава. Но после стават за диспансера. А номенклатурата край Путин сия е от радост.
22
1
 
3
 
! Отговори
Малоумници преди 4 години
Защо подозирам, че в WADA е бъкано с агенти на дядя Вова? Играят му по свирката - чуден повод да раздухва пропагандната истерия в дух на "вижте как ни унижава и угнетява световният империализъм, да се сплотим и въоръжим". Помагат му прекрасно в момент, когато руската икономика неизбежно и сериозно закъсва, а проблемите в руското общество се влошават и множат.А и за никого не е тайна, че в професионалния спорт всички зобат. Но хващат само по поръчка.
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и без спорт. Но сега другите държави сами трябва да се откажат и да оставят американците да се състезават сами със себе си. Ще е голям кеф.
20
7
 
12
 
! Отговори
българин преди 4 години
Поредното доказателство.Че Америка е впрегнала всичките си сили.Чрез световните международни организации и институции.Да унищожи Русия!-:) Нямат спирка пред нищо! А специално Американофилиьма е вреден за Европа като цяло!!!И въпреки всичко Русия си върви на пред! Русия е най силният конкурент на Америка във всички области!!!
19
5
 
3
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До джоувереността е от солидните доказателства на основата на които сегашния съд се е произнесъл и следващия съд няма как да ги пренебрегне заради солидността си
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, трябваше само да накарат руските танкисти да пикат в чашка и вече изчезнаха от екрана !
17
1
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ето този увреден манталитет ни остана от 45 год.неправилно влияние и сега заобикалянето на правилата у нас и корупционните практики са зараза от тези за които това е национален спорт
16
5
 
8
 
! Отговори
джо преди 4 години
Само инквизицията е по -черна институция,но и тя ще бъде изместена, още не са обжалвали , но шефът на антидопинговата агенция е сигурен, че съдът ще потвърди наказанието. Питам се откъде лъха тази увереност.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До <><>И Сърбия, и Армения!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХХХА как мислиш, Оня с имението за 80 000 000 евро, свръхлуксозно, дали му се иска?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСАДТия наистина са проникновени..
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешници. Крайно време е да разберат, че азиатските тарикатлъци вече не вървят.
11
3
 
11
 
! Отговори
<><> преди 4 години
Русия, Китай, Северна Корея , Индия , Иран и т.н......Голяма олимпияда ще стане !
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските олимпияници събраха най много медали с мошеничество.Жалко за хилядите спортисти, които са били изиграни по такъв подъл начин.