Специалист: 2019 г. - Добра за енергетиката ни!

Сериозни пробиви с "Белене" и "Южен поток"
Обновена: 17 дек 2019 22:41 | 17 дек 2019 22:38, Петя Славова
9

"Това беше годината на действието. Много сериозни пробиви с проектите "Белене" и "Южен поток". Опитваме се и успяваме в тази изключително сложна турбулентност" каза енергийният експерт в проф. Атанас Тасев в студиото на "Денят ON AIR".

Тасев коментира инцидента на строителната площадка на АЕЦ "Козлодуй" и заяви, че той няма нищо общо с ядрения цикъл за производство на електроенергия, а е строителен инцидент.

"Когато ние решим проблема с интерконекторите ще имаме две връзки с Гърция, връзки със Сърбия през Зайчер, имаме вече действаща връзка с Румъния и ще търгуваме капацитет на празната тръба", каза експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него тенденцията във връзка с новия план на Европа за зануляване на емисиите може да доведе до това термоцентралите ни да преминат на хибридно гориво.

"Факт е, че има подписан анекс, в който сроковете са указани, но дотогава не текат никакви санкции", сподели Тасев и допълни, че е реално да се вместим в сроковете и до края на месец май 2020 година да започнем доставки към Сърбия.

"Има подчертан интересен от американска страна, защото ние предлагаме електрическата част да бъде на "General Electric", което го прави интернационален", каза гостът във връзка с проекта АЕЦ "Белене"

Проф. Атанас Тасев изрази трудност да прогнозира какво ще е положението с ЧЕЗ през следващата година, но според него е възможно при една промяна на политическото ръководство в Чехия, това да доведе до поредното арбитражно дело.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Живея на север в Дънди,където лято има една седмица,през цялата година ползваме отопление -с две деца сме и сметката ми за газ и ток годишно е 2200лв.Родителите ми са в Бг и годишно плащат 1700лв ток за битови нужди и отопление.Общо пенсиите им са 645лв месечно,нашите десет пъти по големи/месечно/Вярвам,че годината е била добра за енергетиката.Яко скубят народа.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отказваме се от перфектен договор с руснааците за транзит на газ с гарантирани над един милиард лева приходи , не ни трябват, и се ангажираме със строителството на нов газопровод на стойност над един милиард лева наши пари по който ще тече в пъти по-малко газ с пъти по-малки транцитни такси за да угодим на руснаците да прекарат украинците. Помагаме на агресора и окупатора , с други думи . С наши 2 милиарда лева в тяхна полза. Успех, таваришчи !
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма нали вдигат цените отново през Април 2020. Аз 15 години живях на запад и цената не е мръднала стотинка ... Правете си изводите как ви промиват мозъците ... "2019 г. - Добра за енергетиката ни!" хахаха
5
1
 
1
 
! Отговори
анон преди 4 години
персонала в енергетиката е долнопробен, както навсякъде в бг, но в енергетиката е изключително изявено и всъщност е норма. на тази база "събуждането" на проектите е заробване на човешките същества и облагодетелстване на примата в този сектор. има смисъл от проекти в енергетиката, едва когато се ревизират заплатите, раздадени в този сектор със задна дата
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, знаех си, че ще е добра.Особено под мъдрото ръководство на Тлъстия.
3
3
 
5
 
! Отговори
Тасев жалък преди 4 години
Тасев отдавна е известен като руска *** и е на руска хранилка.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се занули напълно замърсяването на природата всички хора посвета трябва да преминат на екологично чисти продукти. Трябва да слезнат от колите и да тръгнат пеша велосипеди и каруци. Преминаване на автономно захранване с ток, отглеждане на зеленчуци плодове и животни. Замърсяващите природата мощности трябва да се унищожат. Ако искате да оставите на децата и внуците си природа и живот всички трябва да променят начина си на досегашният живот. Омръзна ми от лъжци и двуличници които само говорят
1
2
 
10
 
! Отговори
ппп преди 4 години
Пьрво им таковахте майката а сега ги сьживявате.Американски гьзолизци.Американската газ била по ефтина от Руската с 0,2 процента.